dimarts, 28 de juliol de 2009

COSTELLA DE PORC A LES 4 HORES



INGREDIENTS

per a 6 persones
1 quilo i mig de costella de porc en una peça
6 fulles de llorer grans
1 cabeça d'alls
1 litre i mig d`oli oliva
1 cullerada sopera de pebre en gra
Sal


PER A LA SALSA

mitja copa de vodka
el suc d’una taronja
mitja culleradeta de sucre
mitja culleradeta de sal


Salar la costella,posar-la en una safata fonda per al forn, junt amb el cap d'alls partit per la meitat,el pebre en gra i el llorer,cobrir completament am l`oli.

Posar al forn a 160ºC, unes 4 hores, sense que arribi a bullir en cap moment.
Passat aquest temps han de sortir els ossos, només amb donar-los poc a poc una volta de 90 graus, sense cap esforç, en aquest cas donem per acabada la cocció, de no ser així deixem una estona més.

Traiem la costella de l'oli, la netegem d'ossos, i tallem la quantitat que considerem necessària per a cada ració.

Per a la salsa:

En una paella posem el vodka, el suc de la taronja, el sucre i la sal, posem al foc molt lent, anem remenant, fins que ens quedi una salsa espessa.
Mentrestant posem els trossos de carn en una planxa antiadherent, molt calenta, i enrossim pels dos costats.

Emplatem la carn, salsagem, i la podem acompanyar amb patates, xampinyons, tomàquet, o el que més ens vingui de gust.

dilluns, 20 de juliol de 2009

TERRINA FREDA DE PEUS DE PORC



Ingredients

4 peus de porc (8 meitats)
½ botifarra cuita negra, o de perol negra
Oli
sal i pebre


Traiem els ossos dels peus, o els comprem desossats

Amb un motllo una mica fondo que es pugui posar al congelador,(jo faig servir els de l'Albal), posem la meitat de la carn, i li col·loquem a sobre la botifarra partida pel mig a lo llarg, i ho tapem amb la resta de la carn, com si féssim un entrepà. Escalfar-lo al forn uns 3 o 5 minuts. Ho traiem i li col·loquem un pes a sobre perquè quedi més compactat al refredar-se, a la nevera.

Es pot servir com a carpaccio, tallant-lo ben prim amb la maquina de tallar embotit.
Posant-lo en una safata, amb un raig de oli, sal i pebre, queda molt bé amb unes llenties pardines o uns fesols de Santa Pau, nomes bullits i amanits



També es pot presentar en daus d'uns tres centímetres i a sobre d'una amanida , en aquet cas queda mes bé si prèviament hem saltejat els daus a una paella ben calenta

Quan faig aquesta terrina com és bastant costosa de fer, aprofito per fer-ne per altres cops, congelant-la i tallant-la desprès amb la maquina de tallar embotit

dimecres, 15 de juliol de 2009

BACALLÀ A LA POMA


Ingredients:

1 ceba
1 poma àcida
mantega,
oli
Xerès
1 all
1 ou
oli de gira-sol
vinagre de poma (opcional)
bacallà 150-200 g. per persona
paper film

El pes del bacallà el calculem ja dessalat.
Tallem la ceba en juliana, i la cuinem molt lentament, fins que estigui ben caramel·litzada. Reservar.
Tallem la poma en trossos petits, la cuinem amb la mantega i una mica d'oli, per que no se'ns cremi la mantega, quan estigui una mica cuita li afegim el xerès, i l'anem xafant amb la forquilla. Reservar.
Preparem un allioli negat amb, l'all, l'ou sencer, oli de gira-sol, i el vinagre de poma, (opcional per que si no li posem el plat esta igual de bo), no ha de ser excessivament consistent.
Reservar.
Posem el bacallà en un plat, unes gotes d'oli i el cobrim amb paper film, posar-lo a coure, 1 minut i mig al microones.
Per emplatar, posem la ceba confitada a sota, el bacallà sense l'aigua que ens ha deixat, i a sobre la melmelada de poma, ho cobrim tot amb l'allioli, i gratinem uns segons al forn.

Aquesta es una recepta del restaurant La Florida

ESPINETA DE TONYINA ALS DOS GUSTOS



Ingredients:

Espineta de tonyina
Salsa de soja
oli
Sal Maldon

Preparem uns daus d’espineta, macerant-los amb la salsa de soja. En una paella molt calenta i amb una gota d'oli, els passem volta i volta.

Mentrestant preparem uns altres daus, simplement passant-los per una altra paella, amb una gota d'oli, volta i volta, espolseu amb unes escates de sal maldon.

CALAMARS FARCITS A LA MEVA MANERA



Ingredients:
1 kg. calamars petits
250 g. cansalada fumada
1 got de cervesa
oli,
sal i pebre


Comprem els calamars petits, ja que al ser com a aperitiu, són més gustosos.
Els netegem, els treiem les ales i les potes, reservem.
Piquem, les ales, les potes, i la cansalada fumada a trossets petits. Posem oli en una paella, i els saltegem una mica, fins que canvia de color, sense arribar a daurar. I deixem refredar.
Salem molt poquet els cossos, els omplim amb el preparat,i els tanquem amb un escuradents.

Els posem en una paella amb una mica d'oli, a foc lent, hem de donar-lis la volta molt sovint per que no ens explotin.
Quan lis hem donat unes dues voltes, afegim la cervesa, esperem fins que es caramel·litza la salsa. I ja estan llestos per portar a taula.

COSTELLETES DE CONILL




Ingredients:
Costelles conill
1 ou
Pa ratllat
Oli

Separem les costelles de conill una a una, o bé demanem a la polleria que ens ho prepari.
Les salem, passem per ou batut i després per pa ratllat.
En una paella, escalfem oli i les fregim fins que estiguin dauradetes, s'ha d'anar amb molt de compte perquè es couen molt ràpidament, i les posem sobre paper absorbent, per eliminar l'oli sobrant.
Les podem servir en un platet soles, si les posem com a pica-pica, o be amb una mica d'amanida al costat si les posem com a primer plat.

CREMA DE PASTANAGA



Ingredients:

Pastanagues cuites
Oli
Formatge fresc
Sal Maldon

Jo aprofito les pastanagues bullides, quan he preparat un brou de carn, pollastre, verdures etc.
Passar les pastanagues pel túrmix, posem brou fins que ens quedi la crema una mica consistent, encara que ha de tenir força cos.
Servim en un got dels de xarrup de licor. Posem en el fons un quadradet del formatge, a sobre la crema de pastanaga, unes gotes d'oli, i unes escates de sal Maldon.

PRESENTACIO

Hola a tots.

Desprès de molt de temps amb el Blog obert, tinc el goig de començar amb les meves primeres receptes.

Per ser el primer dia, he preparat un dinar complet com ens agrada fer a casa, els dies d'alguna celebració, que acostuma a ser un aperitiu, unes tapes i un segon, seguit de uns postres.

Crema de pastanaga
Costelletes de conill
Calamars farcits
Tonyina als dos gustos
Bacallà a la poma.
Els postres van ser un gelat de Tiramisú, comprat.