dilluns, 31 d’agost de 2009

La botifarra de perol


Tornem a la vida normal desprès de unes vacances per Praga. I per descansar de les vacances uns dies entre el Ripollès i la Garrotxa, on he fet una descoberta molt agradable
Feia tems que buscava i provava diferents botifarres de perol, que amb recordes quan a casa els pares feien l’embotit, i guardaven el suc de bullir les botifarres per escalfar-ne algunes a la hora de sopar, per fi aquestes vacances vaig trobar una petita parada a la plaça del mercat d’Olot on vaig trobar “la botifarra de perol”.
Com que no tenia el suc de bullir les botifarres, vaig posar amb una olla aigua a bullir, una mica de sal, uns grans de pebre i el greix del pernil, escalfant la botifarra de perol, sencera i encara lligada pels extrems, uns dos minuts.Acompanyada de un tomàquet amanit acabat de collir del hort, i una bona llesca de pa, amb va retornar el gust perdut, pro no oblidat de la meva infantesa.

dimecres, 5 d’agost de 2009


SOPAR D’ANIVERSARI


El dilluns va ser el nostre 35 aniversari de “fatigues”, i en Miquel com que estàvem sols va preparar el sopar a la seva manera, ja que la cuina no es el seu fort ho va fer de la millor forma que va saber i mol al nostre gust, tot se ha de dir.

Pernil
Assortit de formatges
Gelat

Els formatges i acompanyaments, foren els següents:

Coeur de Neufchatel;
Castilblanco – Capri cendrat;
Bauma pasta lactica;
Cabriolet lou fermentier;
Maho artesa de mitja salada;
Payoyo curat amb llard Iberic ;
Pico Melero Sardon;
Parmesano Reggiano;
Gorgonzola oro;

Acompanyats de melmelada de roses , de tomata i de préssec, avellanes i uns tallets prims de poma acida.

La melmelada de roses ( que per mi es deliciosa ) va ser descoberta quan per l’aniversari del Miquel, li varem regalar un tast de formatges, i li van posar.