diumenge, 14 març de 2010

TAPAS IV



PITA AMB CRESTA

INGREDIENTS

200 g botifarra o carn picada
Formatge rallat
“Tranchetes”
Oli
Sal
Pebre
Barretàs ó panets d’aperitiu
Talls de formatge del nostre gust o parmesà

Aquest és un plat que al meu fill gran li encanta, dons quan era petit era l’única manera de que mengés bé la carn. Ara normalment el poso com una tapa.

Si hem comprat botifarra, li traiem la pell, posem a un plat, amb la forquilla separem una mica la carn, perquè ens quedi més solta. Si ho fem amb carn picada ens cal salpebrar.

A una paella hi posem una mica d’oli i botifarra ó la carn picada, tornem a xafar-la, a foc lent hi anem posant el formatge rallat mica amb mica, per tal que es fonguí i se’ns incorpori molt bé, quan ja tinguem tot el formatge rallat incorporat, posem els tranchetes trencats a trossos, ens quedarà com una crema molt espessa.

Obrim els panets per la meitat i omplim del preparat.

A sobre hi posem un tall de formatge, o la cresta.

PER A LES CRESTES DE PARMESÀ

A una bandeja pel forn hi posem paper d’alumini estenem el formatge parmesà, fent petites piletes, la posem al forn que tindrem preescalfat, fins que ens quedi daurat. El temps depèn del forn de cadascú.

Esperem a que es refredin i llestes.




CORONA DE FALS XANTGURRO

INGREDIENTS

Proporció a utilitzar per persona:
Un musclo, una anxova, un palet de cranc, i així successivament fins a aconseguir la quantitat adequada segons els que vulguem preparar.
Una bona llauna d'anxoves en oli, preferiblement amb poca sal.
Una llauna de musclos al natural. Importantíssim: no val ni un musclo en escabetx, ni fregit, ni al vapor.
Uns palets de cranc ó de surimi sense congelar.
Maionesa casolana amb un oli d'oliva 0,4 °
Un quart d'una ceba dolça petita
2 taps de vi fi sec
Palets de pà

Poseu en un got de la batedora la mateixa quantitat de musclos, anxoves i palets de cranc, aquests darrers els haurem descongelat prèviament, i la ceba a trossets. Batre fins aconseguir una textura espessa. Afegir el vi, un parell de cullerades de maionesa. Tornar a barrejar amb una cullera o amb la batedora. Finalment tallarem amb ganivet molt finament 4 palets de cranc. Afegirem a la barreja i remenar, ja no batre. Això li donarà la textura de la carn de cabra.

A partir d'aquí comença la tasca de donar-li el toc final. Normalment amb aquesta proporció queda ideal però després hi ha el gust de cada casa.

Presentació amb el paté i palets podem fer unes mini corones individuals, la mar d'aparents.

Greixar un cèrcol d’emplatar, posar el paté dins i amb una cullera allisar.

Desmotllem amb compte, si la textura és molt espessa es queda col•locat perfectament. Enganxar els palets de pa, i lligar amb una cinta i podem presentar a la taula. Acompanyar amb una bona safata de llesques de pa (faran falta)

Per cert, si tinguéssim un cos de cabra guardat d'alguna altre ocasió, podeu posar el paté dins, i així la suggestió ja és total.

Aquesta recepta es de Webos fritos.

21 comentaris:

  1. Hola Sió , com estas maca??
    Tot això m´agrda molt a mi , però massa feina i jo no tinc tanta paciència...

    ResponElimina
  2. Hola guapi, em sembla un pintxo mol bó, per a posar com entrant, ja he pres nota.
    Muxuak Petonets

    ResponElimina
  3. Quins entrants més encertats!m'apunto les idees!!fins dv, ja tinc ganes de coneixer als responsables de FEM UN MOS...

    ResponElimina
  4. Hola bonica, aquest pintxo és realment bo, i la carlota made in Su és genial. Molts petons.

    ResponElimina
  5. Me gustan los dos, son exquisitos.

    Besos

    ResponElimina
  6. Totes dues propstes m'agraden, sobretot la segona que té una presentació molt vistosa!

    ResponElimina
  7. M' encanten les tapes i totes dues són molt bones. M' anoto les receptes.
    ptns.

    ResponElimina
  8. sion, nó has puesto si te sobraron algunos, tan sólamente era por saberlo pára ir a probarlos.......entraetes molt bones sion, saludos paco

    ResponElimina
  9. Els Peixos
    Tot es posar-se, i si a sobre t`agrada no fa mandra
    Molts petons

    Rosa
    M`agrada que trobis bons els meus pintxos, tenint en compte que vens del país dels pintxos
    Petons

    Mercè
    Jo també tinc ganes de conèixer-te, fins divendres
    Petons

    La cuina vermella
    Gracies, es un pinxo fet al principi per obligació i ara per gust, i la carlota quan vaig veure la recepta al bloc de la Su amb va encantar
    Petons

    ResponElimina
  10. Cocinica
    Muchas gracies
    Besos

    Gemma
    La presentació i el contingut, sembla ben bé xangurro.
    Petons.

    Annafs
    Totes dues son mol agraidas a taula.
    Petons

    Paco
    La pròxima vez te aviso para que lo pruebes jejeje
    Un abrazo

    ResponElimina
  11. un 10 en presentació i originalitat... segur que M.H. en gust i sabor
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Quins pintxos més atractius! be, pinxo el primer el segon es un senyor plat! :-)

    M'encanten les butifarres i les faig de totes maneres, però mai se m'havia acudit acompanyarles així d'un panet. Que bo!! :-)

    petons bonica :-)

    ResponElimina
  13. Ai el vostre fill gran!! És el fan número 1 de la pita!! (i de la truita de patates jejeje). A veure si el fem un homenet entre tots, que l'altre dia vaig flipar quan va tastar el peix i el foie... i a sobre després a casa també va tastar el rap!! Sembla que potser anem per bon camí... Petons!!

    ResponElimina
  14. StHilari
    Gracies, estaven molt bones.
    Una abraçada

    Maduixa
    Gracies queden força be, es un altre manera de menjar-se-les si també t’agrada el formatge.
    Petonets

    Maria08820
    Nosaltres també en varem quedar parats, dons ja en portem tres, sa de repetir el experiment.
    Xata un peto molt fort.

    ResponElimina
  15. La veritat es que a més de que deu estar tot molt bo, la imatge que ho doneu es boníssima... Fan molt de goig. Felicitats

    ResponElimina
  16. La primera tapa és ideal per menjar-te-la d'"un mos" jejej.
    La segona podriem elevar-la a la categoria de plat!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Sion, totes dues m'agraden, però haig de reconèixer que la presentació de la segona és molt original i sorprenent! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  18. Ricard Sampere
    Moltes gracies, la veritat es que estan molt bones
    Petons

    Dolça
    La segona també te la pots menjar d`un mos, sembla mes gran de lo que es.
    Petonets

    Mercè
    Si quan la vaig veure, no m`en vaig poder estar de copiar-la
    Molts petons

    ResponElimina
  19. Quina bona idea la primera recepta, la meva filla no soporta la carn picada, li dona fastig, i així estic segura que no dirà absolutament res!!!!Es perfecte, ja et diré!!!Petons

    ResponElimina
  20. El meu fill de petit no volia carn de cap manera, aquesta va ser la solució. Desitjo que també et vagi ve.
    Petonets

    ResponElimina
  21. I a fé de deu que va funcionar!!! Ara soc un autèntic apassionat de la carn, de la pita i com bé diu la meva senyora, de la truita de patates, però la pita és sencilla de fer i està boníssima!!!

    ResponElimina