divendres, 26 de febrer de 2010

SOPA DE TOMÀQUET CALENTA



El passat dia 17, vam assistir al taller de cuina dels productes amb DOP i IGP que imparteix en Pep Nogué al Espai consum de Bonpreu, uns tallers molt didàctics i entretinguts.
Un dels plats que va fer, va ser aquesta sopa de tomàquet calenta. La recepta es per a quatre persones, nosaltres la varem fer per dos amb la meitat dels ingredients.

INGREDIENTS

1 ceba
1 dl d`oli extra verge DOP Siurana
5 g de curry
800 g de tomàquet en conserva natural
1 pebrot verd italià
5 alls
2 g de llavors de comí
2 llesques de pa sal 2 ous

Pelem la ceba i ratllem-la, posem un raig d`oli a una cassola i sofregir la ceba

Quan estigui mig cuita, posem el curry, el pebrot verd italià a trossos petits, donem un tomb i vigilant que no es cremi, incorporem, el tomàquet. Deixem coure fins que quedi un sofregit amorós.

Mentrestant, piquem els alls pelats i el comi a un morter, i posem-lo a bullir amb un litre d`aigua. Quan hagi bullit 5 minuts, incorporem el sofregit i deixem coure uns minuts més.

Afegim-hi las llesques de pa i els ous, deixem coure un parell de minuts més, sense deixar de remenar. Passar per el Turmix i servim amb un raig d`oli verge d`oliva.

Es poden posar les especies que mes ens agradin, hi la quantitat que creiem, segons el nostre gust.
També es pot guarnir amb pernil, gambes, galeres,ceba fregida, vieires, o lo que mes vos agradi.
Els ous també es poden posar al final hi que es coguin una mica amb la sopa, com a les sopes castellanes.

dilluns, 22 de febrer de 2010

GALTES GUISADES


INGREDIENTS

4 galtes de porc
Oli
Sal
Mig litre de cervesa
2 culleradetes concentrat carn (bovril)
Rosinyols

Demanem a la cansaladeria que ens desossin las galtes.

A una cassola escalfem oli, salpebrem las galtes i enrossim per totes bandes, quan les tinguem al punt, les cobrim amb la cervesa i una mica d’aigua, portem al foc a temperatura mitja, durant uns vint minuts.

Mentrestant desfem el concentrat de carn amb una mica d’aigua, passat el temps l’afegim a la cassola, posem una mica més de cervesa i aigua, esperem uns quaranta minuts més.

Passat el temps posem-hi els bolets, donem unes voltes i fem reduir una mica la salsa a foc lent.

dilluns, 15 de febrer de 2010

ESPATLLA DE CABRIT AMB PELL DE PORC


Aquesta recepta ens la feia la meva avia per alguna celebració molt especial, la meva mare la va continuar fent, i jo la he preparat algunes vegades.

INGREDIENTS

1 Espatlleta de cabrit per persona
Pell de porc
Bolets de temporada
¼ copa de conyac
1 all
4 ametlles torrades
4 avellanes torrades
Pebre
Oli
Sal

Demanem a la nostra cansaladeria que ens aconsegueixin pell de porc, la necessària per embolicar les espatlletes que vulguem preparar.

Quan la tinguem la posem a una safata la salem molt bé per la part del greix, l'enrotllem i deixem a la nevera vint-i-quatre hores.

Preparem una picada amb l’all, las ametlles i avellanes, el conyac i l’oli del saltejat els bolets.

Passat el temps amb la sal, la rentem per treure-li la sal, sequem, anem a preparar el farcell, posem a sota la picada, la espatlleta desossada i salpebrada a sobre els bolets que ja tindrem passats per la paella.




Emboliquem i lliguem procurant sempre que ens quedi ben tapat i al posar-ho a la safata del forn el lligat ens quedi a la part de dalt.



Preparem un paper d’alumini, posem el farcell, el pintem amb greix de porc, i emboliquem.

Tindrem el forn a 180ºC, courem durant una hora. Passat el temps, treure’m el paper d’alumini, tornem a posar al forn fins que la pell ens quedi molt daurada.


Per servir-lo a taula, tallem el fil que la lliga i al plat hi posem una mica de la pell daurada, salsem.

dilluns, 8 de febrer de 2010

TAPAS III

El passat dia 3 com que no baix poder assistir al taller de cuina que feien a Gadges sobre tapes d`autor d`en David Reartes del restaurant Blanc de tòfona, hi va anar-hi en Miquel, quan va tornar en va cantar les excel·lències de las tapes hi varem decidir fer-ne dugués.

COCA DE SARDINES AMB FOIE CARAMELITZAT



INGREDIENTS

Massa brisa
4 u de sardina fumada
1 poma grammy Smith
50g de foie
Sucre
Reducción baslsamíc

Tallar la massa brisa al gust i forcejar 12 min a 180º
Llaminar la poma molt prima amb una mandolina
Col·locar primer la massa, desprès la poma, la sardina i el foie
Caramel·litzar el foie amb el sucre amb un soplet
Acabar amb unes gotes de balsàmic

TARTAR DE TONYINA AMB MADUIXES



INGREDIENTS

200 g de tonyina
100 g de maduixes
30 g de ous de truita de riu
Cibulet
100 m salsa de soja
100 m Mirin (vinagre d`arròs)
1 c/s de Yuzu (suc de cítrics)
1 c/c de Xantana
100 m d`oli de gira-sol
30 g de gingebre

Escaldar l`oli amb gingebre a 70ºc, deixar infusionar 24 hores

Netejar i polir el llom de tonyina
Tallar les maduixes, i el cibulet
Pel Zuke, barrejar tots els ingredients (soja, mirin, yuzu i xantana) i passar pel turmix
En un bol barrejar tots els ingredients i acabar amb un motllo amb els ous de truita per sobre

Aquesta ultima recepta va patir algunes variacions, ja que no teníem xantana i no vam trobar Yuzu, per lo qual vam fer servir suc de llimona i taronja sanguina

dilluns, 1 de febrer de 2010

PEUS ARREBOSSATS


INGREDIENTS

4 mitjos peus de porc
1 ou
Pa ratllat
Oli
Formatge ratllat

Comprem els peus ja bullits, els arrebossem amb ou i pà ratllat, fregim a una paella amb oli, fins que ens quedin ben daurats pels dos costats, amb molt de compte, tenim que tapar-los perquè esquitxen moltíssim.

Preescalfar el forn a 200º C.

Quan siguin daurats els posem a una plata pel forn, amb la part de la pell cap a dalt, els cobrim amb formatge ratllat, la quantitat depèn de com ens agradi, els gratinem fins que el formatge sigui fos