dilluns, 28 de juny de 2010

PER COMPARTIR


PAPALLONA DE SALMÓ

INGREDIENTS

*Salmó fumat Montsalmó
1 cullerada d’ous de lumpo negres
1 ou dur
Cogombres amb vinagre
Cibulet

Una manera diferent i divertida de presentar el salmó a taula.

*De salmó tenim que preveure tres talls per persona, aquest és el motiu que no hagi posat quantitat.

Tallem els talls de salmó per la meitat, si volem arrodonir una mica les puntes, quedarà més maco.

Piquem molt fins els cogombres i el rovell de l’ou, reservem per separat.

Per emplatar, posem els sis trossos de salmó, dibuixant una papallona, al centre formant el cos, posem una cullerada de maionesa, i a sobre una ratlla d’ou, una de cogombres i una d’ous de lumpo negres. Posem les dues branquetes de cibulet per antenes.

Amb aquesta recepta participo al "Concurs Montsalmó"



POP AMB LLIT DE PATATA

INGREDIENTS

Potes pop bullit
Pebre vermell picant
2 patates
¼ pebrot vermell
¼ pebrot verd
¼ ceba
Sal
Oli
Sal Maldon

Tallem les verdures, pebrot vermell, verd i la ceba a dauets ben petits, salem i posem a macerar amb oli d’oliva . Reservem

Posem una olla amb aigua al foc, quan bulli, posem sal i les patates tallades a trossos a coure, quan les tinguem llestes, preparem un puré. Reservem

Al plat que servirem, fem un llit de puré de patata, escorrem la verdureta que tenim macerant-se i decorem tot el cantó del llit, fent-hi un cordonet.

Mentrestant posem aigua a una cassola, una cullerada de sal i quan comenci a bullir, apaguem el foc i posem el pop un parell de minuts, nomes perquè se'ns escalfi. Quan el tinguem tallem a rodelles de la gruixària que desitgem, i cobrim tot el llit patata.

Empolsem amb el pebre vermell, pel meu gust millor una mica picant. Reguem amb oli d’oliva i sal Maldon.



PREMI

Aquet premi mel a donat L’Annie del bloc Recetas i Condimentos, us recomano que el visiteu te coses força bones, tant de cuina, com d’art, i de literatura, Moltes Gracies Annie.

Com que amb sembla injust donar-li a 10, 20 o 30 blocs, jo el bull compartir amb tots els que sempre esteu al meu costat i passeu per casa meva. El premi va per tots vosaltres.

dimecres, 23 de juny de 2010


Estic molt agraïda a Queti B de Bloc al forn, un bloc d’una valenciana força eixerida (si no el coneixeu vos el recomano), que m`ha donat un premi, que comparteixo amb tots els que habitualment em seguiu, i que gràcies als vostres comentaris feu que cada dia sigui més agradable escriure.

Bona revella de Sant Joan a tots

Moltes gracies

dissabte, 19 de juny de 2010

TAPAS VIII

POPETS SALTATS

INGREDIENTS

Popets
Oli
Sal
Pebre
All (opcional)

Una tapa senzilleta, però amb caràcter.

A una paella posem una mica d’oli, quan sigui calent posem-hi els popets salpebrats, donem unes voltes i afegim l’all laminat, un raget de cervesa, quan hagi reduït, ho tenim llest

TÈMPURES DE PEIX I DE VERDURES

Aquesta és la preparació amb les tèmpures de farines Santa Rita, per peixos, i per verdures, doncs les he provat i el resultat és sensacional. Us la recomano.


INGREDIENTS PER LA DE PEIX

8 llagostins
1 calamar mitjà
5 cullerades soperes de tempura oriental Santa Rita
¾ de got d’aigua molt freda
Oli

Els llagostins, els pelem i els deixem el cap, (opcional) i els atravesem amb un palet de brotxetes perquè ens quedi recta. Reservem

La bossa del calamar, la tallem a rodelles una mica primes. (segons el gust de cadascú) Reservem

Posem oli a una paella o cassola una mica fonda, i a foc mitjà, que se'ns escalfi. (el oli que ens sobra el podem colar i aprofitar en una altra ocasió)

Mentrestant prepararem la tempura, a un cassó una mica ampli posem la farina i l’aigua, sobretot molt freda, remenem perquè s’incorporin els dos ingredients, quan la tinguem, anem mullant el peix i el posem a la paella amb l’oli que el tenim molt roent, posant-ne poca quantitat cada vegada, al treure de la paella posarem sobre paper absorbent, per eliminar l’oli sobrant.

Podem acompanyar amb salsa de soja.


INGREDIENTS PER LA DE VERDURA

4 cebes tendres petites
1 pastanaga mitjana
¼ de pebrot vermell
¼ de pebrot verd
Unes floretes de bròquil o coliflor
8 cullerades soperes de tempura per verdures Santa Rita
1 got d’aigua molt freda
Oli

Podem preparar-la amb les verdures que més ens agradin.

És important tallar les verdures que ens quedin finetes, amb la mandolina o a ganivet, les posem una estona amb aigua freda, quan anem a coure-les les escorrem i assequem l’aigua que els pugui quedar i així tindran un cop cuites el toc cruixent.

dijous, 17 de juny de 2010

EL MEU PRIMER PA


Fa pocs dies vaig rebre unes mostres de farines “SANTA RITA” que molt amablement amb va enviar el Sr. Pedró J. López Garcia, les rebudes son, Pan Casero, Tempura Oriental i Polenta.

Aquest és el resultat del Pa Cassolà.

Com que era per un sopar de dissabte i molt informal, em va semblar que em venia més de gust de fer uns panets, per poder omplir-los a gust de cadascú, amb formatge, embotit i alguna altre cosa de la nevera.

Preparem la massa con ens diuen a l'envàs.

INGREDIENTS

430 g. farina de força
10 g llevat
260 ml aigua tèbia
Olives negres sense os
Formatge parmesà ratllat
Llavors de sèsam

A un bol aboquem la farina, el llevat i l’aigua, amassem a mà o a maquina si la tenim, quan va estar preparada la vaig separar en quatre parts, per poder donar-li sabors variats, a una posant-li bocinets d’olives negres, a un altre formatge parmesà ratllat, a un altre llavors de sèsam a sobre, als últims doncs pa sol.

Deixem reposar, tapada amb un drap humit, durant una mitja hora.

Reescalfem el forn a 220º C.

Quan hagi llevat, donem la forma que més ens agradi, fem un tall al centre, podem empolsar amb farina, sèsam o el que vulguem. Posem a una safata i que coguin durant uns vint minuts, doncs eren panets petits.
Tots molt bons i fàcils de fer, tot plegat amb una hora va estar llest.

El resultat va ser millor del esperat. Repetiré

dilluns, 14 de juny de 2010

EMBOLCALL DE PEU AMB GAMBES


Aquesta recepta es per participar al primer concurs convocat per Gourmet rural, mitjançant del Bloc de cuina de la Dolorss

INGREDIENTS

4 meitats de peu de porc
200 g. gambes pelades
1 cullerada Bovril
2 mantellines de porc
Trompetes de la mort
Tempura de verdures
Farina
Oli
Sal
Pebre

Desossem els peus i amb els ossos fem un brou curt.

Posem a una olla els ossos, l’aigua i el concentrat de carn (jo faig servir Bovril) un polset de pebre i els bullim un quart d’hora, colem i al deixem a foc lent que redueixi fins que ens quedi una mica espès. Reservem

A una paella posem unes gotes d’oli, i saltegem las gambes, nomes volta i volta. Reservem

Estenem la mantellina, fent el farcellet, posem primer mig peu, omplim amb gambes de les que tenim preparades, posem a sobre l’altre mig peu i emboliquem fent un farcell amb la mantellina, (la podem demanar a la nostre cansaladeria habitual.)

Passem per farina i fregim a una paella amb l’oli molt roent.

Els passem a una safata pel forn i reguem amb el brou que hem preparat anteriorment, posem el forn a 200º C i els deixem uns deu minuts, anem mullant amb la salsa de tant en tant.

Els hem acompanyat amb un llit de trompetes de la mort i tempura de verdures.

dijous, 10 de juny de 2010

MAR I MUNTANYA


INGREDIENTS

Unes múrgoles
Un bon grapat de faves petites
Uns popets petits
1 cullerada de salsa beixamel
1/2 tall de cansalada fumada
Oli
Sal
Pebre negre

Netegem i escaldem les múrgoles, quan les tinguem escaldades les escorrem, salpebrem i les posem a una paella amb unes gotes d’oli, la cansalada fumada tallada molt petita donem unes voltes, aboquem la cullerada de beixamel, i remenem per a que s`integrin molt be tots els ingredients. Reservem

A una altra paella, amb una mica d’oli saltegem els popets que hem salpebrat. Reservem

A una olla amb aigua i una mica de sal, escaldem les faves uns tres o quatre minuts, passat el temps escorrem i passem per aigua freda. Reservem

A la paella on tenim les múrgoles hi afegim les faves i els popets, a foc mitjà, donant-li unes quantes voltes per a que els gustos s’integrin molt be, ja podem servir.

dilluns, 7 de juny de 2010

PETITS PLAERS


Aquesta no és una recepta en si, si no una reivindicació, de totes aquelles receptes que per senzilles, i no per deixar d`estar boníssimes no es publiquen als blocs. Com són unes fresques, platejades i saboroses sardines fetes a la brasa, a la brasa d'unes branques d`alzina amb un punt de sabor a resina d`un grapat de pinyes resseques, sardines al seu punt ni poc fetes ni massa eixarreïdes pel foc.

Acompanyades per una bona llesca de pa de pagès fet a la llenya com antigament, com tota la vida, torrat amb aquell punt daurat, que encara no ha ennegrit el foc, i que conserva tot el seu aroma, aromatitzat amb una mica d`all no massa, el just, ben sucat amb tomàquet i amanit amb un bon raig d`oli verge d`oliva de qualsevol de les nostres D.O. Empordà, Siurana, les Garrigues.

Una amanida senzilla de tomàquet, acabat de collir de l'hort, madurat a la branca conservant aquell sabor i olor casi perduts amb el temps, amanit amb un bon oli d`oliva verge. Per acabar d'arrodonir els gustos i els colors un grapat d`olives negres dolces o un punt amargants, d`Aragó, mortes o de kalamata.

Regat amb un porró de bon vi, o una cervesa ben glaçada amb un dit de bromera.

Que aprofiti i vagi de gust.

dijous, 3 de juny de 2010

BACALLÀ A LA LLAUNA


INGREDIENTS

4 talls bacallà
Farina
Oli
4 alls
1 cullerada de pebre vermell dolç
Banyolins (opcional)

Per dessalar el bacallà, primer li traiem la sal que porta normalment, amb un raig d’aigua.

Desprès el posem a un bol amb aigua, passades las vint-i-quatre hores renovem l’aigua, tornem a posar amb aigua, al cap de dos dies tornem a renovar-la, i passats un dia o dos segons ens agradi ja el tindrem llest, jo tot aquest temps el tinc dintre la nevera.

Quan anem a preparar el bacallà, posarem a escalfar el forn a uns 200ºC.

Posem una paella amb oli al foc, mentrestant enfarinem el bacallà, i quan l’oli sigui calent el fregim, que ens quedi daurat per tots costats.

Quan el tinguem llest, el posem a una plata pel forn, amb l’oli que ens ha sobrat, enrossirem els alls laminats molt lentament, procurant que l’oli no se'ns cremi, i quan estiguin, afegim una cullerada de pebre vermell, ó el que creiem convenient per nosaltres, aboquem la barreja damunt al bacallà i posem al forn uns cinc minuts.

Al servir, posem el bacallà amb els banyolins i amanirem el conjunt amb l’oli de la plata.