dilluns, 30 d’agost de 2010

TIMBAL D`ANXOVES



Desprès d’unes merescudes vacances tornem a la feina i a la cuina.

INGREDIENTS

1 pot d’anxoves amb oli
3 pebrots vermells
3 tomàquets madurs (però forts)
1 gra d’all
Vinagre
Sal
Sucre
Oli d’oliva
Amanida variada

Escalivem els pebrots com tinguem costum de fer-ho, els deixem refredar un mica i els pelem. Reservem la polpa d'un pebrot i els altres dos els tallem a tires primetes.

Pelem un tomàquet, traiem la grana i tallem a daus petits, els posem a un bol amb l’all picat molt petit, oli d’oliva, una cullerada de vinagre, salem una mica, remenem i deixem macerar uns quinze minuts.

Escorrem les anxoves del seu oli, i les posem a la part interior d’un motllo dels que tinguem per emplatar si pot ser rodó millor. En el buit que ens queda al centre, posem els pebrots tallats a tires, aplanant una miqueta. Reservem a la nevera.

Pelem els altres dos tomàquets i tallem fent unes barquetes. Reservem

Per la vinagreta: amb les restes del tomàquet i la polpa del pebrot que tenim reservat, hi posem una mica de sal, una mica de sucre, unes gotes de vinagre, triturem i ho lliguem amb oli d’oliva.

Per servir, a un canto del plat posem el timbal d’anxoves i pebrot, a sobre l’amanida, reguem amb la vinagreta, i les barquetes de tomàquet al costat.