dijous, 28 de juliol de 2011

GELAT DE MADUIXES


INGREDIENTS

400 g maduixes
75 g sucre
150 ml crema de llet de 35.1 % MG.
1 llimona
1 culleradeta de vinagre de Modena

Rentar molt bé les maduixes, treure’ls-hi la tija verda.

Les posem al got del batidor amb el sucre, la crema de llet, el suc de llimona i el vinagre, batrem fins que tinguem una crema ben fina.

Preparem la geladora, trèiem la cubeta que tindrem al congelador, muntem la part interior, aboquem el preparat i posem-la amb marxa, deixem uns 45 minuts i ja el tindrem llest.

Si no ens l’hem de menjar enseguida, el podem guardar al congelador, traient-li la tapa, però protegint-lo amb paper film.

dilluns, 25 de juliol de 2011

TAPAS XVI



PETXINES o ZAMBURIÑAS

INGREDIENTS

12 petxines
100g de pernil curat.
100g de gambes pelades
Farina
Pa rallat
1 gra d'all
1 ceba
Oli d´oliva
Sal
1 fulla de llorer
Pebre vermell dolç

Es pica la ceba i l´all molt finets, es posa a sofregir amb l'oli i la fulla de llorer. Quan estigui al punt s'hi afegeix el pernil i les gambes (tot ben picat), s'hi afegeix el pebre vermell i es lliga tot amb la farina i el pa ratllat. S'omplen amb això les petxines i es gratinen al forn.




LLAGOSTINS ACOMPANYATS

INGREDIENTS

Llagostins
Sal
Maionesa

Recepta molt fàcil i amb caràcter.

Posem aigua a una olla quan estigui bullint, afegim un grapadet de sal, al tornar a bullir, posem-hi el llagostins, quan han canviat totalment el color, ja els tenim llestos.

Tindrem preparat un bol amb aigua i gel, aboquem-hi els llagostins, després d’uns segons ja els podem escorre i els podem servir.

Els acompanyem d’una maionesa, també queden bé amb salsa rosa.

dijous, 21 de juliol de 2011

CORDONET AMB MÚRGULES



Fa uns caps de setmana, varem matinar una mica, doncs havíem d’anar a Olot a recollir una comanda a la plaça del mercat, primer volíem anar a veure si trobàvem unes quantes  carreretes (corretjoles, cama-secs o els mal dits moixernons), ja que per sort la tarda anterior en varem trobar un grapat per fer una truita per sopar.

Quan varem arribar a la prada ni rastre de les carreretes, ¡¡ ha fet vent o encara no han sortit per que la prada esta més alta!!, m’entres parlàvem i buscàvem raonaments, ens vam dirigir, cap la part baixa tocant al bosc i el cor ens va fer un salt, al marge hi havia uns bolets que semblaven múrgules, ¡no ho semblaven eren múrgules!. Hem vam trobar un grapat, no gaires però estàvem prou contents.

Ben contents cap a Olot. Un cop a la cansaladeria d’en Jordi Vilarrasa, que ens havia guardat uns “cordonets” per fer a la brasa, al moment ja tenia el plat muntat, faria els cordonets amb les múrgoles.

 INGREDIENTS

3 cordonets de porc
Les múrgules
1 ceba petita
Crema de llet
Oli d’oliva 
Sal
Pebre negre

Netegem bé les múrgules, separant-ne el peu, mentrestant posarem un casso al foc amb aigua a bullir i les escaldem juntament amb els peus, nomes uns segons, les escorrem i refredem passant-les per aigua freda.

A una paella, amb una mica d’oli confitem la ceba tallada petita, quan la tinguem llesta posem els peus de les múrgules que tenim escaldats, salpebrem, donem unes voltes i triturem ben fi el conjunt. Tornem a posar a la paella, hi afegim crema de llet fins que tinguem la salsa al nostre gust. En aquest moment posem les múrgules perquè es confitin una mica amb la salsa, rectifiquem de sal i pebre si fes falta.

Tallem els cordonets a la mida que ens agradi, els posem a una plata pel forn, salpebrem, ragem amb un raig d’oli, ja tindrem el forn escalfat a 200º C, i els posem a coure durant uns 10 minuts, donant-los la volta varies vegades, perquè quedin daurats per un igual de tots costats.

Servim els cordonets acompanyats de les múrgules i la seva salsa.


dimarts, 19 de juliol de 2011

CREMA D’ENSIAM


INGREDIENTS

200 g d’enciam
2 cebes tendres
Brou d’au
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva verge

 A una olla amb aigua bullint, posem l`enciam uns dos minuts, passat el temps l’escorrem i refredem amb aigua i gel. Reservem

Tallem las cebes tendres en juliana fina, les saltegem amb una mica de mantega, quan les tinguem, afegim una mica de brou d’au, o una mica d’aigua, que bulli uns deu minuts, passat el temps, traiem del foc i posem l`enciam que tenim blanquejat, triturem amb la batedora i salpebrem. Passem-ho per un colador molt fi, posem-ho a la nevera a refredar.

Tan bona es calenta com freda de la nevera.

Podem servir en gotets, o a un plat.



diumenge, 17 de juliol de 2011

GELAT DE CIRERES



Amb aquesta recepta participo a La recepta del 15, del mes de juliol que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, la passo ara, ja que la data coincidia amb el 2on Aniversari del Bloc.

L’any passat vaig tenir la sort de poder trobar la “famosa” geladora del Lidl, que va força bé i tot l’estiu va funcionar de meravella, i ara ja la tornem a posar en marxa.

INGREDIENTS

400 g cireres
100 g sucre
150 ml crema de llet de 35.1 % MG.
1 llimona
1 cullereta de vinagre de Modena

Rentar molt bé les cireres, treure’ls-hi el pinyol.

Les posem al got de la batedora amb el sucre, la crema de llet, el suc de llimona i el vinagre, batrem fins que tinguem una crema ben fina.

Preparem la geladora, trèiem la cubeta que tindrem al congelador, muntem la part interior, tapem, aboquem el preparat i posem-la amb marxa, deixem d’uns 45 a 55 minuts i ja el tindrem llest.

Si no ens l’hem de menjar enseguida, el podem guardar al congelador, traient-li la tapa però protegint-lo amb paper film.


divendres, 15 de juliol de 2011

2on ANIVERSARI DEL BLOC



Avui fa dos anys que “fem un mos” va començar a estar a la Blogosfera, en aquells moments no imaginava com anirien les coses, però han superat totes les meves expectatives, tenir amics amb els que de tant en tant fem alguna activitat, molts d’altres virtuals amb els que tenim alguna “petita conversa” i d’altres que em segueixen sense dir res, a tots plegats moltíssimes gracies, ja que sense tots vosaltres aquest bloc no seria possible.

DINAR D’ANIVERSARI

Entrants:         Molta il•lusio
Primer plat:    Molta imaginació i treball
Segon plat:      Estimació per la cuina, acompanyat de satisfacció
Postres:           Molts i molts amics

Bon profit amics.

dimarts, 12 de juliol de 2011

TROBADA BLOCAIRE PER VISITAR VALIRA




El dissabte passat ens vam trobar a Reus un grup de blocaires, a las portes de la fàbrica Valira.



Un cop a les instal•lacions el seu Director General l’Eric Didier, ens va donar tota classe d’informació i explicacions sobre la fàbrica, i la fabricació dels diferents productes.
Passant tot seguit a visitar la fàbrica, on ens va explicar tot el procés, amb una transparència aclaparadora des de la fundició de l’alumini, el més pur i lliure de plom possible, a la estampació, polit de rebaves i pintat.

Si voleu una informació molt més detallada de la fabricació, visiteu Decuina, la trobareu tota.

Els assistents:

Decuina, amb l’Oscar, la Cris i la Laia.
Sabores de colores, la Loreto
Delícies del Rebost, la Sara Maria
Tiritinyam, en Lluis i germana
El cocinillas, en Manuel
Cocinero Fiel, en Txaber
Cuinetes, la Nuni i tota la familia Laboria
I les reusenques (ganxetes)
Pa de nous, la Marta
No tot son postres, la Gloria “Dolça”
Mai blog, la Mai
Sense bloc, la Rosa Maria
Fem un mos, la Sión i en Miquel, nosaltres.

Encara ens esperava una sorpresa doncs ens van fer un molt bon obsequi, un Wok de la gama Aire i una carmanyola Nomad amb tapa hermètica per transportar tota classe d’aliments, ens varem acomiadar de tot l’equip humà que ens va fer molt agradable la visita de Valira.



Desprès de la part informativa, venia la part més crematística i ens vam dirigir com no podia ser d’un altre manera a prendre un vermut, a la plaça Mercadal de Reus.

Amb la set saciada tocava l’estomac, doncs de cara al restaurant La Glorieta del Castell, on varem gaudir dels diferents plats que havíem demanat, les sempre amables i benvolgudes blocaires reusenques ens van obsequiar amb una bossa d’avellanes, i la comanda impresa que havíem fet cadascun de nosaltres per evitar possibles malts entesos a l’hora de demanar els plats, en el nostre cas, Rotllets d’enciam farcits de salmó, Tàrtar de llagostins, Bacallà sobre patates gratinades, i gelat d’avellanes del Baix Camp.

Un cop amb l’estomac ple ens vam dirigir un grup més reduït de blocaires, doncs alguns van haver de marxar, a visitar el Centre Gaudi, que familiarment els reusencs denominen la Capsa Gaudi, un altre cop gràcies a les gestions de les reusenques l’entrada va ser gratuïta, un cop a l’interior i amb els auriculars col•locats vam fer la visita.

En resum un dia molt agradable gracies al equip humà de Valira, als blocaires organitzadors i a tots els altres en general, que com cada cop, i com no pot ser d’un altre manera vam menjar, riure i gaudir de tot plegat, que més es pot demanar?.


divendres, 8 de juliol de 2011

ENTREGA DE PREMIS DE BONPREU-ESCLAT




Enguany he tingut la satisfacció d’estar convidada a la entrega de premis del 12é concurs de cuina de Bonpreu, ja que una de les meves receptes havia estat guanyadora. No sabeu la il·lusió que em va fer quan en van dir que la recepta guanyadora era la Crema Catalana que vaig passar al bloc. aqui

L’acte s’ha realitzat al City Park Hotel de Sant Just Desvern, els premis han estan entregats per els cuiners, Xavier Mestres, Pep Nogué, David Lienas, i el cantant Pere Tàpies.

L’organització ha estat magnifica i ens ha fet gaudir una bona estona del plaer que tenim per la cuina, junt amb dues blocaires més, que també han estat premiades, la Bet filla petita de la Mercè de Destapant Cassoles, i la seva família, i amb la Gemma i el seu fill de Caprofiti  



dilluns, 4 de juliol de 2011

ANXOVES MARINADES




INGREDIENTS

Anxoves
Pa de pagès
Pernil ibèric
Pebrot verd
Oli
Vinagre

PER LA VINAGRETA

Tomàquet
Pa torrat
2 talls de pernil

Netegem les anxoves, i les posem a marinar amb el vinagre i l'oli d’oliva durant uns deu minuts, escorrem i reservem.

Escalivem el pebrot verd, com tinguem costum de fer-ho, quan el tinguem el pelem. Reservem

Les llesques de pa de pagès les tallem per la meitat,  i torrem.

Preparem la vinagreta, tallem a dauets petits el tomàquet, el pa torrat i un tall del pernil. Al moment de posar al plat, l’amanim amb oli i si ens agrada amb unes gotes de vinagre suau.

Per emplatar, posem la llesca de pa, l’altre tall de pernil, a sobre el pebrot verd una mica tebió, i a sobre les anxoves marinades.  Al costat farem una ratlla amb la vinagreta.