dimecres, 31 d’agost de 2011

VACANCES A PALENCIA / SARTENADA DE MORCILLA DE BURGOS


Aquestes vacances vam passar uns dies a Palencia concretament al Valle de Cerrato, en companyia de la família de la Maria la nostre jove, visitant molts dels llocs emblemàtics de la comarca, així com algunes de les meravelloses esglésies romàniques de la zona, de la mà d’uns immillorables guies, l’Esther la nostra consogre i l'Elpidio un capellà, poeta, músic i millor persona, molt amic de la família, que ens va obsequiar amb un mini concert d’orgue inoblidable, per a nosaltres sols.



També vam tenir la sort de menjar un deliciós “lechazo”, fet a la manera tradicional, anant a escollir els xais al pastor, portant-los un cop morts al forner perquè ens els fes al forn de llenya d’alzina, i per rematar el dinar uns crancs de riu acabats de pescar pels seus tiets Gerardo i Charo, a prop de la veïna Aranda del Duero, amb una salsa un xic picant per llepar-se’n els dits i sucar-hi mooolta de la famosa torta d´Aranda.

Per desgracia hi va haver una petita errada tècnica, no ens varem recordar de fer fotos fins que ja no en quedava res.

Un altre dels àpats típics va ser la “Sartenada de morcilla de Burgos”, amb la que ens va sorprendre el cosí Alberto, de la que si tenim foto, encara que amb un aspecte no gaire vistosa, però exquisida de sabor, aquí tenim la recepta.



INGREDIENTS

4 patates grosses
2 morcillas de Burgos
2 pots de pebrots del piquillo amb all
5 ous
120 g pinyons
Oli d’oliva
Sal

Les patates les pelem, tallem a tires, salem i les fregim com tinguem costum de fer-ho. Un cop cuites les posem sobre paper absorbent per desengreixar-les. Reservem

Treiem la pell a les morcillas i les esparraquem a una paella amb unes gotes d’oli que ja tindrem calenta, remenant constantment.

Mentrestant escorrem els pebrots del piquillo del seu suc, i en separem els alls que no utilitzarem, els tallem a tires i els posem a la paella amb la morcilla, afegim els pinyons, donem unes voltes, trenquem els ous a un plat i els aboquem dins la paella, remenant sense parar fins que els tinguem quallats.

Posarem les patates fregides a una safata per servir, a sobre aboquem tot el contingut de la paella.

Ja ho tenim llest. Bon profit

divendres, 5 d’agost de 2011

FEM VACANCES



Molt bones vacances per tothom.

Fins el Setembre.

dilluns, 1 d’agost de 2011

GELAT DE KIWI



INGREDIENTS

300 g de kiwis sense la pell
300 g de formatge fresc o Philadelphia
100 g sucre
Unes gotes d’essència de vainilla

Pelar els kiwis, trossejar-los i posar-los al got de la batedora, afegim el formatge, el sucre i la essència de vainilla. Triturem fins que tinguem una crema molt fina. Tenim que procurar que tots els ingredients estiguin freds de la nevera.

Preparem la geladora, traiem la cubeta que tindrem al congelador, muntem la part interior, aboquem el preparat i la posem en marxa, deixem uns 45 minuts i ja el tindrem llest, no quedarà tan congelat com altres gelats, aquest queda més cremós.

Si no ens l’hem de menjar enseguida, el podem guardar al congelador amb la mateixa cubeta, traient-li la tapa  però protegint-lo amb paper film.