divendres, 30 de desembre de 2011

FELIÇ ANY



Acluca els ulls, pensa en tot el que et va fer somriure l'any que acaba i oblida't de la resta… Tant de bo aquests somriures se't multipliquin aquest any.

Feliç any nou 2012

dimarts, 27 de desembre de 2011

PITS DE COLOMÍ AMB CREMA DE BOLETS



INGREDIENTS

4 pits de colomí
10 - 12 rossinyols
Oli d’oliva
Sal Maldon

PER LA CREMA DE BOLETS

100 g rossinyols
100 g llenegues
Oli d’oliva
Crema de llet
Sal
Pebre negre

Preparem la crema de bolets que trobareu aquí.

A una paella amb unes gotes d’oli, salpebrem els pits de colomí que enrossirem una mica per tots costats, al donar-los la primera volta hi posarem els rossinyols, per aconseguir amalgamar tots els sabors,b continuem enrossim fins que tinguem la carn al nostre gust.

Per servir, a un plat fondo posem la crema de bolets, a sobre els pits de colomí acompanyats del rossinyols, espolsem amb sal Maldon.

Aquesta recepta es del llibre Pupilas Gustativas de Dani Albors, amb algunes variacions al meu gust.

dijous, 22 de desembre de 2011

BON NADAL





Us desitgem molt Bon Nadal, en companyia dels vostres


dilluns, 19 de desembre de 2011

TIMBAL DE CALAMARS I BOLETS



INGREDIENTS

1 cos de calamar
Bolets del temps
1 all
250 g cigrons cuits
¼ llimona
1 cullereta de pebre vermell dolç
1 cullereta de comí mòlt
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre mòlt

Netegem el cos del calamar, el tallem a tires primes com si fossin tallarines. Reservem

Netegem els bolets, procuren que tots siguin més o menys de la mateixa mida, si no és així els tallem. Reservem

Pelem i piquem petit l’all. Reservem

Triturem els cigrons amb la meitat de l’all, el suc de llimona, el comí, la sal, el pebre i dues cullerades d’oli, fins que tinguem un puré dens però sense grumolls. Reservem

A una paella amb una mica d’oli i una mica d’all, saltegem els bolets que ja tindrem salpebrats, durant uns minuts al nostre gust. Reservem a un plat.

A la mateixa paella posem unes gotes més d’oli, daurem l’all que ens queda i saltegem les tallarines de calamar, durant uns tres minuts o al nostre gust. Reservem

Per servir, al plat posarem un motlle d’emplatar, posem el puré de cigrons, a sobre els bolets i per últim el calamar.

Idea treta de la revista Lecturas, adaptada al meu gust.


dimarts, 13 de desembre de 2011

BRAÓ DE PORC


INGREDIENTS

2 braons
1 pot de llaneges de Conserves Coll S.L.
Carreretas
4 cebes
2 tomàquets madurs
2 grans d’all
Oli d’oliva
2 gots de cervesa
2 gots d’aigua
Sal
Pebre negre molt

Posem una cassola al foc amb un bon raig d’oli, quan el tinguem calent enrossim els braons per tots costats, que ja els tindrem salpebrats.

Preparem la bressa, tallem les cebes en juliana, els tomàquets a talls no massa gruixuts i els alls a filets. Quan els braons els tinguem ben enrossits, posem totes las verdures a la cassola, donem unes voltes, afegim la cervesa i l’aigua, tapem la cassola, el foc el deixem a mitja potencia.

Anirem vigilant que no s’acabi el suc, amb aquest cas posem més cervesa i aigua.

Mentrestant traiem les llaneges del pot, deixem escorre molt bé l’aigua, espolsem amb una mica de sal i una mica de pebre. Reservem

El dia que vaig preparar aquest plat, havíem recollit unes carreretes, que un cop netes també van anar a la cassola.

Quan tinguem els braons que ja els falti poc per estar llestos, els traiem i passem la salsa pel colador xines, els tornem a la cassola amb la salsa que hem colat, afegim-hi les llaneges i les carreretes,
deixarem coure tot junt fins que la carn estigui al punt que ens agradi.

Els braons han necessitat coure durant una hora i mitjà per estar al punt que m’agraden.


diumenge, 11 de desembre de 2011

DUO DE CREMES



INGREDIENTS

PER LA CREMA DE BOLETS

200 g rossinyols
200 g llenegues
Oli d’oliva
Crema de llet
Sal
Pebre negre

PER LA CREMA D’ESPÀRRECS

10 espàrrecs verds
Oli
Aigua
Sal

La crema d’espàrrecs la trobareu aquí.

Netegem els bolets, reservant-ne algun per decorar el plat, la resta els posem a una paella amb una mica d’oli al foc, quan comencin a treure la seva aigua, passem tot el contingut de la paella al got de la batedora, els triturem molt fins i els tornem a posar a la paella, salpebrem donem unes voltes i anem posant-hi crema de llet fins que tinguem una textura de crema com ens agradi.

Salem i saltegem amb unes gotes d’oli els bolets que tenim reservats.

Si la servim amb gots, posem a sota la crema d’espàrrecs, a sobre la de bolets, acabem amb algun bolet dels que tenim saltejats.

Si la servim al plat posem algun bolet a sobre.




dilluns, 5 de desembre de 2011

ENTREPÀ DE VEDELLA AMB FOIE


INGREDIENTS

4 talls de filet
2 talls de fetge gras fresc
250 g cebes de platillo
Oli d’oliva
Sal pebre negre

Pelem les cebes, la meitat las tallem en juliana, la resta les deixem senceres.

A una paella amb un bon raig d’oli, posem a confitar les cebes senceres, molt lentament, quan han canviat de color, afegim les tallades en juliana, salpebrem hi deixem confitar molt bé.

Salpebrem el filet i el fetge gras.

A una planxa que ja tindrem ben calenta, posem una gota d’oli per coure el filet, tomba i tomba o com ens agradi, quan el tinguem llest, reservem.

A la mateixa planxa, posem el fetge gras, però sense posar-hi oli, doncs ja ens en deixarà anar prou.

Per servir, a sota posem la ceba en juliana, un tall de filet, a sobre el fetge gras i l’altre tall de filet a sobre, al costat las cebes senceres.