dilluns, 27 de febrer de 2012

PEUS DE PORC AMB LLAGOSTINS


INGREDIENTS

2 peus de porc cuits, partits per la meitat
8 llagostins
Oli d’oliva

PER LA SALSA

Oli d’oliva
40 g pinyons
1 tomàquet
Cibulet

En aquesta ocasió, els peus els he comprat cuits.

Per desossar-los, els posem a un plat tapem amb paper film, el punxem una mica i posem al microones a temperatura mitja durant uns dos o tres minuts, perquè se’ns escalfin una mica per poder desossar-los millor.

Posem al foc una planxa amb unes gotes d’oli, quan la tinguem calenta posarem a daurar el peus, pels dos cantons, sobretot posem a sobre una tapadora plana amb la que puguem prémer una mica els peus, molt de compte perquè espeteguen.

Mentrestant preparem la salsa, pelem i traiem les llavors al tomàquet, el tallem petit, salpebrem, reguem amb una mica d’oli i el posem al got de la batedora, afegim els pinyons i el cibulet que em tallat una mica petit, triturem tot el conjunt fins que ens quedi una salsa molt ben lligada.

Saltegem els llagostins amb una gota d’oli.

Per servir, al plat posem dos trossos de peu, salsegem, posant-hi a sobre els llagostins

Recepta tunejada del llibre La cocina de la carne de Dani  Lechuga 

dijous, 23 de febrer de 2012

CUA DE VEDELLA FARCIDA DE FOIE



INGREDIENTS

1 cua de vedella
2 cebes
2 tomàquets
4 alls
Aigua
Cervesa
Oli
Sal
Pebre negre
Talls de foie fresc
Mantellina de porc
Bolets (opcional)

Quan comprem la cua, demanem que ens la facin a talls d’uns deu centímetres.

Portem al foc una cassola amb oli, a la que hi posarem els talls de cua salpebrats, per enrossir-los per tots costats, quan la tinguem llesta, afegim a la cassola las cebes i els alls tallats en juliana, els tomàquets tallats a trossos petits, donem unes voltes i cobrim amb l’aigua i la cervesa a parts iguals, tapem, abaixem una mica el foc, la deixem coure, vigilant que no s’acabi el suc, amb aquest cas posem-hi una mica més d’aigua i de cervesa.

Quan gairebé la tinguem cuita, la retirem, deixem que refredi una mica per poder desossar-la sense cremar-nos, procurant que ens quedi cada tall d’una sola peça, l’estendrem sobre el marbre, posant a sobre un tall de foie una mica gruixudet, que ja tindrem salpebrat, enrotllem la carn, com si encara tingues l’os i l’emboliquem amb la mantellina de porc.

La mantellina de porc la podem demanar a la cansaladeria que habitualment comprem.

A una paella amb una mica d’oli enrossim el farcellet. Reservem

Triturem les verdures que tenim a la cassola i junt amb el suc, passem-ho per el colador xinés, ens quedarà una salsa espesseta, a la que posarem els farcellets de cua i uns bolets si ens ve de gust.

Deixem coure uns deu minuts més i ja o tenim llest.

Es molt millor preparar aquest plat el dia abans perquè estigui una mica reposat.

diumenge, 19 de febrer de 2012

COCA DE LLARDONS


INGREDIENTS

1 làmina  de pasta de full
100 g de llardons
80 g de sucre
Pinyons
1 ou

Estirem la làmina de pasta de full amb el corró.

Imaginem que dividim la làmina en tres parts, a la part central posem la meitat dels llardons que tindrem picats i gairebé la tercera part del sucre. Dobleguem una banda sobre la part central, passem el corró xafant-la una mica, posem-hi la resta de llardons, tapem amb l’altre banda i tornem a xafar amb el corró.

Pintem la coca amb l’ou batut i espolsem-la  amb la resta del sucre  i els pinyons.

Amb la punta d’un ganivet fem uns tallets molt poc profunds per tot el voltant.

Tindrem el forn preescalfat a 190º, posem la coca i deixem coure uns trenta minuts o fins que sigui daurada.

Aquesta recepta es copiada del blog La cuina de casa, pero una mica tunejada.

dimecres, 15 de febrer de 2012

CROQUETES DE BOTIFARRA DEL PEROL I CEPS



Amb aquesta recepta participo a “La recepta del 15”, del mes de febrer que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.

INGREDIENTS

1 botifarra del perol
50 g. de ceps deshidratats
Farina
Llet
1 ou
Pa ratllat
Oli d’oliva
Sal

Posem a rehidratar els ceps amb aigua una mica tèbia.

Traiem la pell a la botifarra, l’esmicolem, la posem a una paella amb unes gotes d’oli, i amb una forquilla l’anem xafant fins que la tinguem completament desfeta. Reservem 

Quan tinguem els ceps hidratats, els tallem petits, salpebrem i a una paella amb una mica d’oli els saltegem, un cop llestos els incorporem a la botifarra que tenim reservada, donant unes voltes perquè quedi molt ben amalgamat el conjunt.

Es el moment de preparar la massa per les croquetes, hi posem la farina donant-ne unes voltes perquè cogui bé, hi posem un raig de llet, remenem perquè quedi tot ben integrat, hi repetim la operació fins que ens quedi la massa ideal per fer les croquetes.

Quan tinguem la massa llesta, donem forma a les croquetes, les passem per ou batut i per pa ratllat, les fregim i a menjar.

dilluns, 13 de febrer de 2012

CEVICHE



Aquesta es un altre recepta que ens van fer al Taller de Cuina Maia al restaurant Filigrana al que vaig ser convidada, ja fa uns mesos.

INGREDIENTS

2 talls de rap
½ llimona o llima
80 g. ceba
40 g. tomàquet no massa madur
Uns branquetes de cibulet
Sal
Pebre negre molt
¼ Mango (opcional)

PER ACOMPANYAR

Truitetes de blat

Al taller ens el van preparar amb mero, però com que no en vaig trobar, vaig provar amb rap que també queda molt bo.

Tallem el peix a trossets petits i el posem a marinar amb el suc de llimona o llima, durant uns vint minuts.

Passat el temps escorrem molt bé el peix posant-lo sobre paper de cuina per absorbir totes les restes de suc. Posem a un bol i reservem.

Tallem ben petit el tomàquet, la ceba i el cibulet.

Quan ho tinguem tot preparat, barregem molt bé amb el peix, salpebrem.




Podem fer-ne amb mango, barregem-hi el mango tallat també a trossets petits a una part del peix preparat anteriorment, així a taula en tenim dos sabors.

Per les truitetes de blat, he fet servir les que trobem al súper, les tallem a trossets irregulars, posem-les a una safata sobre paper sulfuritzat i les portem al forn a daurar, que ja el tindrem preescalfat a 120º C. les hi deixem nomes uns moments. Doncs es cremen molt ràpidament.

dimarts, 7 de febrer de 2012

PASTIS DE PASTANAGA, CARBASSA I POMA



Aquesta recepta ens la fer en Pep al últim taller de Bonpreu, l’he disfressat una mica, ja que a casa son uns amants de la xocolata.

Les mesures son en cups, pero en Pep ens va donar les equivalències en grams.




INGREDIENTS GRUP A

2 cups de Farina ( 300 g.)
2 cups de sucre moré ( 400 g.)
2 tea spoon llevat Royal ( 1 culleradeta)
½ tea spoon bicarbonat ( ½ culleradeta)
1 tea spoon canyella molta ( 1 culleradeta)
¼ tea spoon gingebre ( ½ culleradeta)

INGREDIENTS GRUP B

4 ous
¾ cup d’oli vegetal ( 150 g.)
1 cup pastanaga ratllada ( 100 g.)
1 cup carbassa ratllada ( 100 g.)
1 cup poma Golden ratllada (  100 g.)

PER LA COBERTURA DE XOCOLATA

1 rajola xocolata Nestlé postres

Barregem tots els ingredients del grup A i reservem.

Migmuntem els ous i els barregem amb l’oli, la pastanaga, lacarbassa i la poma.

Incorporem tots els ingredients del grup A, i posem a un motllo prèviament engreixat o bé encamisat com diu en Pep.

Courem al forn durant uns quaranta minuts a 175º C , que ja tindrem preescalfat.

Per preparar la cobertura, seguim les instruccions del fabricant.

Recobrim tot el pastis i l’adornem amb un fils de carbassa i de poma macerats amb un almívar TxT.

dimecres, 1 de febrer de 2012

POPETS AMB CEBA



INGREDIENTS

1 k popets petits
5 cebes grosses
1 got de cervesa
Oli
Pebre negre
Sal

Netegem els popets, quan son dels més petits no els hi trec la pell.

Tallem les cebes en juliana, i l’espolsem amb una mica de sal.

A una cassola posem oli i la portem al foc per confitar-hi la ceba a foc suau, quan la tinguem gairebé transparent, es el moment de posar-hi els popets que tindrem salpebrats, remenem una mica, afegim el got de cervesa, deixem coure a foc mitja, donant-les-hi alguna volta de tant en tant, si fes falta posem una mica més de cervesa o una mica d’aigua, fins que els tinguem al nostre gust.