dijous, 26 d’abril de 2012

QUICHE


INGREDIENTS

4 ous
250 g de crema de llet
100 g bacó fumat
100 g catalana
50 g xoriço
100 g pernil salat
300 g formatge ratllat (manxego i emmental)
Pasta de full
Sal
Pebre negre molt

Tallem ben petit tot l’embotit. Reservem

En un bol posem els ous i els deixatem, quan els tinguem, hi afegim la crema de llet, salpebrem i remenem bé, hi aboquem tot l’embotit tallat petit que tenim reservat i la meitat del formatge ratllat, remenem molt bé perquè s’integrin tots els ingredients.

Amb la pasta de full, folrem el motllo per coure’l, tallarem els trossos que sobresurtin.

Aboquem la barreja que tenim preparada, escampem per sobre la resta del formatge ratllat.

Ja tindrem el forn preescalfat a 190º C, deixem coure uns vint-i-cinc minuts, o fins que el tinguem al nostre gust.



dilluns, 23 d’abril de 2012

MAGRET, FIGUES I LLÀGRIMES



INGREDIENTS

1 magret d'ànec
Llàgrimes de Pedro Ximenez del Rebost de l’Empordanet
Figues
Sal
Pebre negre

En el magret li fem uns talls a la part del greix, com si féssim uns quadradets, salpebrem, hi el posem per la part del greix a una paella ben calenta, fins que estigui molt daurat i ens hagi deixat anar molt de greix, retirem-lo i netegem la paella, tornem a posar-li enrosin-lo pel costat de la carn.

Si ens agrada al punt, estarà quan estigui daurat pels dos costats. (Si ens agrada bastant cuit, en aquest punt, el tallem en filets d'uns 2 o 3 centímetres i els passem un moment per la paella, pels dos costats).

 Per servir, el tallem i el posem al plat, acompanyat d’uns daus de les Llàgrimes de Pedro Ximenez, les escampem per sobre i pels costats de la carn, així com una figa tallada a quarts, que l’escalfarem un moment a la mateixa paella i la posarem al altre costat.

dijous, 19 d’abril de 2012

TURBOT AL FORN


INGREDIENTS

 1 turbot
Cloïsses del Carril
Patates
1 copa de vi blanc
1 tomàquet madur
I ceba petita
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Quan comprem el turbot, demanen que ens marquin els talls, ens serà molt més fàcil per servir, i ens assegurem que quedarà ben cuit de dintre.

Pelem les patates, les tallem a rodelles i les fregim una mica tomba i tomba, per tal de que a l’hora que tinguem el peix cuit, les patates també.

A la safata per coure el peix, posem primer les patates que tenim una mica fregides, a sobre el peix salpebrat, el tomàquet i la ceba tallat per la meitat, reguem amb un raig d’oli i el vi blanc. Ho portem al forn que tindrem preescalfat a 200º C. Deixem coure durant uns vint minuts, de tant en tant anirem mullant el peix amb el suc que tenim a la safata.

Passat aquest temps hi posem les cloïsses, quan les tinguem totes obertes ja tindrem el plat llest.

Servirem el peix acompanyat de les patates i les cloïsses.


dimarts, 17 d’abril de 2012

PASTIS AMB XOCOLATA I “XUXES”



Aquest es de aquells postres que es preparen molt ràpid, doncs quan em van trucar uns amics que venien amb els nets, va ser la solució per un berenar molt llaminer amb canalla.

INGREDIENTS

PER EL PASTIS:

1 iogurt de llimona o natural
3 ous
2 mides del envàs del iogurt de sucre
3 mides del envàs del iogurt de farina
1 sobre llevat Royal
1 mides del envàs del iogurt de oli d’oliva
1 cullerada sopera de mantega
1 culleradeta de raspadura de la pell d’una llimona

PER LA COBERTURA:

1 rajola xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
“xuxes”
Formatge mascarpone

Buidem el iogurt a un got, netegem l’envàs i així el tindrem per poder mesurar les quantitats d’ingredients.

A un bol posarem els ous amb el sucre, batrem molt bé fins que ens quedi una barreja escumosa. Afegim el iogurt remenem perquè s’incorpori bé, aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats, barregem una mica, afegim l’oli, la mantega i la raspadura de pell de llimona, tornem a remenar perquè ens quedin tots el ingredients molt ben incorporats.

Aboquem la barreja al motlle per coure’l i cap el forn que ja tindrem escalfat a 200º, deixem coure uns vint minuts o fins que estigui al nostre gust. (Podem anar punxant-lo amb un escuradents per assegurar-nos que esta cuit). Reservem

Per preparar la cobertura, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada, la llet i la mantega a un casso i el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenat fins que comproven que ja la tenim al punt.

Recobrim amb la xocolata tot el pastis hi decorem amb les “xuxes” i flocs de formatge mascarpone.

divendres, 13 d’abril de 2012

ENROTLLATS I CASSOLETES D’ARRÒS




Amb aquesta recepta participo a “La recepta del 15”, del mes d'Abril que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.


INGREDIENTS PER ELS ENROTLLATS

2 talls de pernil dolç gruixudets
2 talls de pernil dolç prims
100 g. d’arròs
2 ous
1 llauna tonyina amb oli
6 barretes de surimi
Olives farcides
Sal
Oli d’oliva

Posem a bullir els ous com tinguem costum de fer-ho, pelem, tallem a trossets petits i reservem.

A una olla posem a bullir l’arròs com ho fem normalment, deixant-lo al dente, el passem un segon per aigua freda, perquè no se’ns enganxi. Reservem

Els talls prims de pernil dolç els tallem a trossets petits. Reservem

Escorrem la tonyina del seu oli hi esmicolem-la. Reservem.

Tallem les barretes de surimi a trossets petis. Reservem

Tallem les olives farcides també a trossets. Reservem

A un bol posem l’arròs, reguem amb una mica d’oli, remenem i seguidament anirem afegint-hi, el pernils dolç, els ous, la tonyina, les barretes de surimi i les olives, que tenim tot tallat a trossets o esmicolat.

Tornem a amanir amb una mica d’oli, barrejarem tot el conjunt amb molt de compte, per amalgamar bé tots el ingredients.

Sobre el marbre, estenem un tall de pernil dolç gruixudet, al centre posem l’amanida d’arròs, enrotllem i perquè s’aguanti ens ajudem d’escuradents.




Per servir posem al centre del plat el rotllet de pernil farcit, pels costats una mica d’amanida al nostre gust.

CASSOLETES FARCIDES D’AMANIDA D’ARRÒS 

  


INGREDIENTS PER LES CASSOLETES        

Amanida d’arròs
Cassoletes per farcir del Bonpreu

Quan preparo aquesta amanida, aprofito per fer-ne una mica més i farcir unes cassoletes de pasta de full, com a entrant de dinar per un altre dia. Les podem decorar com més ens agradi.

En aquesta ocasió estan acabades amb olives tallades petites.

dimarts, 10 d’abril de 2012

CARGOLS AMB PEUS DE PORC


INGREDIENTS

6 mitjos peus de porc
Mig quilo de cargols
1 ceba
1 tomàquet
1 all
3 fulles llorer
Ametlles i avellanes torrades
1 cullerada de pa ratllat
Oli 
Sal
Pebre negre
Mig litre cervesa
Aigua

Rentem molt bé els cargols que ja tindrem desdejunats, els posem a una olla amb aigua freda, a foc molt baix, fins que comencin a bullir, llavors els escorrem, esbandim i els tornem a posar a l'olla amb aigua calenta, sal, pebre negre i el llorer, bullirem uns 20 minuts, passat el temps els escorrem i reservem.

Els peus els comprem bullits, els salpebrem molt lleugerament i a una cassola amb oli els enrossim, molt de compte perquè esquitxen molt.

Triturem la ceba i la passem a la cassola on hi tenim els peus, quan està una mica daurada, hi aboquem el tomàquet, salpebrem, donem-hi  unes quantes voltes, reguem amb la cervesa i una mica d’aigua, deixem reduir a la meitat.

Mentrestant preparem una picada amb les ametlles, avellanes, l’all i el pa torrat, que abocarem a la cassola, donem unes quantes voltes, posem-hi els cargols, remenem molt bé  perquè s’incorporin amb la salsa, deixem coure uns deu minuts més o bé fins que els tinguem al nostre gust.

Aquesta recepta ha esdevingut desprès del comentari que en Jordi i l’Elba del bloc Com Gat i Gos, varen fer al meu post de Conill amb cargols

dijous, 5 d’abril de 2012

PINYA AL FORN



INGREDIENTS

2 pinyes petites “baby”
½ got de vodka
Sucre
1 cullerada sopera de pebre negre en gra
2 beines de vainilla

Pelem les pinyes, les partim per la meitat a lo llarg, els retirem el cor que passarem per la liquadora si en tenim, o bé la batedora, per extreure’n tot el suc. Reservem 

A una safata per al forn, posem les meitats de les pinyes que tindrem espolsades per tots costats amb sucre, la vodka, el pebre negre, el suc dels cors i les beines de vainilla partides per la meitat i obertes, perquè deixin anar tota la seva aroma.

Encendrem el forn a 180º C., immediatament posem-hi la safata amb la pinya, deixem coure una mitja hora, durant la cocció l’anirem mullant per sobre amb el suc que tenim a la safata.

Per menjar esta molt bona quan gairebé es freda.