dijous, 27 de setembre de 2012

BARQUETA D’AMANIDA



INGREDIENTS

2 cogombres
10 llagostins
¼ de pebrot vermell
1 tomàquet d`amanida
½ ceba tendra
4 cogombrets amb vinagre
Cibulet
Oli d’oliva
Sal

Rentar i bullir els llagostins durant tres minuts amb un polset de sal. Passat el temps els escorrem i passem per aigua freda. Deixar-ne quatre de sencers per decorar el plat i la resta els pelem i tallem a rodelles. Reservem

Rentar els cogombres, tallar-los per la meitat d’un extrem a l’altre, treure’ls-hi una mica de la pell de la part de sota perquè se’ns aguantin plans al plat, buidar-los de llavors i reservar.

Netejar el pebrot vermell de llavors i nervis blancs, tallar-lo a cuadrets petits. Reservar

Tallar el tomàquet a trossets petits. Reservar

Pelar i picar molt fina la ceba tendra. Reservar

Escórrer els cogombrets i picar-los petits. Reservar

A un bol posem tots el ingredients que tenim tallats petits, salpebrem i amanim amb oli al nostre gust.

Farcim els cogombres amb la barreja que hem preparat, posem els llagostins sencers a sobre, acabem amb unes branquetes de cibulet.

dimarts, 25 de setembre de 2012

TOMÀQUETS DE COLORS FARCITS



INGREDIENTS

Tomàquets Groc Cherry
Formatge d`untar al nostre gust
Perles de Mujol

Tomàquets Cherry
Ou dur
Perles d’arengada vermelles

Tomàquets Cebrino Pera
Formatge d`untar al nostre gust
Salmó marinat

Tallem la part de la tija dels tomàquets i reservem per tapar-los, els traiem la grana i tindrem una mica d’espai per poder farcir-los.

Barregem a un plat, el formatge d`untar amb una petita quantitat de perles de Mujol, seguidament farcim els tomàquets Grocs.

Quan tinguem l’ou dur fred, el pelem, el ratllem a un plat i barregem amb les perles d’arengada vermelles, amb el resultat farcim els tomàquets vermells.

Barregem a un altre plat, el formatge d’untar amb el salmó marinat que tindrem tallat petit, i farcim els tomàquets Cebrino.

Els disposem a un plat i per acabar els coronem amb la part de la tija que hem reservat.

dimecres, 19 de setembre de 2012

GELAT DE PRÉSSEC

 

INGREDIENTS

500 g de polpa de préssec
100 g sucre
150 ml crema de llet de 35.1 % MG.
1 llimona
1 culleradeta de vinagre de Modena
½ culleradeta de les de cafè d’estabilitzant per gelats

Pelar i tallar els préssecs a trossets petits.

Els posem al got de la batedora juntament amb el sucre, la crema de llet, el suc de llimona, el vinagre i l’estabilitzant, batrem fins que tinguem una crema ben fina. Reservem a la nevera unes 5 hores.

Passat el temps preparem la geladora, traiem la cubeta que ja tindrem al congelador des del dia abans, muntem la part interior, aboquem el preparat i la posem amb marxa, deixem uns 45 minuts i ja el tindrem llest.

Si no ens l’hem de menjar enseguida, el podem guardar al congelador, traient-li la tapa, però protegint-lo amb paper film.

dilluns, 17 de setembre de 2012

FLOR D’ESTIU



INGREDIENTS

300 g seitons
1 got de vinagre blanc
2 alls
3 patates una mica grossetes
Tomàquets per amanida
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Netegem els seitons, traient-los l’espina central procurant que ens quedin els dos filets junts.

Els posem a un bol amb aigua freda durant uns deu minuts.

Mentrestant barregem el vinagre amb dues cullerades de sal, remenem perquè es dissolgui bé.

Escorrem els seitons de l’aigua, els posem  una safata i els cobrim amb la barreja de vinagre i sal que tenim preparada, reservem a la nevera durant un parell d’hores.

Passat el temps, escorrem els seitons els posem a un bol per reservar-los a la nevera, o bé al plat si ja ens els hem de menjar, filetegem all per sobre, espolsem amb una mica de pebre i cobrim amb oli d’oliva, si aquest es el cas convé preparar-ho uns deu minuts abans de menjar.

Pelem les patates, rentem i tallem a rodelles fines. Les fregim amb força oli, fins que estan una mica daurades. Reservem sobre paper de cuina.

Rentem els tomàquets, els tallem també a rodelles fines, salpebrem i amanim amb oli d’oliva.

Per servir, fem un llit de patates simulant una flor, cobrim els pètals amb les rodelles de tomàquet i a sobre els seitons.


 

(Podem fer-les com un primer plat tallant-les al llarg o bé com a tapa tallant-les a rodones.)

dimecres, 12 de setembre de 2012

5a MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS DE BORREDÀ





Aquest cap de setmana passat vam anar a la 5a Mostra de formatges artesans de Borredà, un petit però encisador poble del Bergada.

La mostra organitzada per la formatgeria artesanal Bauma, Formatges Artesans de Catalunya  i l`Ajuntament, comptava amb una vintena de parades de diferents formatgeries catalanes.

També hi havia una carpa per a poder fer un petit tast i gaudir dels diferents tipus de formatges.
 
 
 
 
 
 
 
 
Venda de diferents llibres de temàtica formatgera, diferents tallers i amb animació musical a càrrec d’un grup de musica tradicional que tocaven un instrument molt especial i molt poc conegut, la guitarra d’ossos de la que en parla Juan Amades.
 
 
 

Davant de tants formatges no ens hi vam poder resistir i vam comprar un assortiment força interessant, destacant entre ells per la novetat al menys per a nosaltres, el blau que encara no tenen a la venda, de Mas Alba, el formatge curat de cabra, de Formatges Artesans de Ponent un formatge granulat tipus parmesà, (el parmesà català, com ens el va vendre el seu productor) i el Kuadrat de Tros de Sort, tipus tarta per menjar-se’l amb cullera, un formatge molt fi que és font a la boca.
 
 
 
 
 




 

dilluns, 3 de setembre de 2012

S’HAN ACABAT LES VACANCES

 
 


Ja s’han acabat les vacances, amb visites a llocs ben interessants i gaudint molt de tot plegat, però desprès d’un descans molt necessari, torno amb les piles ben carregades per seguir a la cuina fen coses que us puguin agradar !!!!!!

Desitjo que les vacances us hagin anat tan bé com a mi.

Properament noves receptes