dimarts, 23 d’octubre de 2012

MAGDALENES DE “MORCILLA DE BURGOS”


 
 
INGREDIENTS 

2 morcillas de Burgos
4 ous
1 culleradeta de llevat Royal
1 cullerada sopera de farina
2 cullerades soperes de pinyons

Traiem la pell a les morcillas, triturem la carn una mica més perquè ens quedi ben fina, quan la tinguem la posem amb una gota d’oli sobre una planxa i la portem al foc fins la tinguem una mica daurada.

A un bol batrem els ous amb el llevat i la farina.

Quan tinguem la carn de les morcillas d’auradeta, l’afegim amb els ous, hi posem els pinyons, remenant molt bé perquè ens quedi tot molt ben incorporat.

Aboquem el conjunt als motlles de silicona si en tenim o en motlles de paper per magdalenes. Les portem al forn que ja tindrem preescalfat a 180º deixarem coure durant un deu minuts, o fins que al punxar-les amb un escuradents ens surti net.

Les podem acompanyar amb pebrots del piquillo o melmelada de pebrot.

Ens les podem menjar calentes com a plat, o fredes com aperitiu.

 
 

Recepta del llibre Pupilas Gustativas de Dani Albors adaptada al meu gust.
 

dilluns, 15 d’octubre de 2012

POLLASTRE FARCIT



INGREDIENTS

1 pollastre de 2 quilos
150 g de formatge al nostre gust
4 talls de pernil dolç (no gaire prim)
2 gots de cervesa
1 got d’aigua
Oli
Sal
Pebre negre
3 rodanxes de llimona
Fil per lligar-lo

Quan comprem el pollastre demanem que ens el desossin.
 
Estenem-lo per la part de la pell sobre la taula de treball, salpebrem per dintre, i cobrim solsament la part central, amb pernil dolç, el formatge i més pernil dolç, emboliquem fent un rotllo i el lliguem molt ben lligat, perquè no ens surti el farcit. Fem una lligada a lo llarg posant-hi la llimona, salpebrem.
 

 
 
 
 

El posem a una safata pel forn, amb un bon raig d’oli, l’aigua i la cervesa. Si tenim el forn de ventilador, el fem funcionar a la vegada amb el gratinador, ( és ideal perquè amb menys temps en tindrem prou) enrossim per tots cantons, donant-li voltes molt sovint, quan el tinguem ben daurat, posem el forn a 200ºC durant uns trenta-cinc minuts, (però sense el gratinador) girant-lo de tant en tant, si se'ns acabés la salsa, podem posar-hi una mica més d’oli, aigua i cervesa.

Quan el tinguem llest, el traiem i fem reduir la salsa, si la volem amb més gust de formatge, podem desfer-ne un tall, trencat a trossets .

Tallem el pollastre a rodanxes, salsegem al servir-lo.

dimecres, 10 d’octubre de 2012

AMANIDA D’ENTRETEMPS



INGREDIENTS

Formatge de cabra de ruló
2 pastanagues petites
Canonges
Ceba fregida d`Ikea
Pipes pelades i salades de gira-sol
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva
½ llimona
Gírgoles mini

Netegem el canonges i reservem.

Pelem les pastanagues i amb el pelador en fem unes tires ben fines. Escorrem la llimona i l’escampem per sobre perquè no s’oxidin, reservem a la nevera.

Tallem el formatge a rodelles gruixudetes o bé al nostre gust, reservem a la nevera.
 
Saltegem les gírgoles amb una mica d’oli i un all. Reservem

A un bol posem dues cullerades d’oli, unes gotes de suc de llimona, un polsim de sal i un de pebre, batrem bé, fins aconseguir una salsa ben lligada. Reservem per amanir.

Per servir, al plat posem l’amanida, la pastanaga i les gírgoles, salpebrem al gust, a sobre posem les rodelles de formatge una mica daurades a una paella amb unes gotes d’oli, espolsarem per sobre amb la ceba i les pipes. Amanirem al moment de portar a taula.

dijous, 4 d’octubre de 2012

PASTIS DE PINYA



INGREDIENTS

1 pinya natural
200 g. farina
200 g. sucre
3 ous
1 paquet llevat Royal
100 g. mantega
Melmelada de préssec

Pelem la pinya. Tres quartes parts, les tallem a quadradets petits, la resta la tallem a mitges llunes, primetes. Reservem.

A un bol batrem els ous, quan els tinguem escumosos, afegim el sucre, continuem batent fins que el tinguem ben diluït, llavors hi barregem la farina, i el llevat, continuem remenant per incorporar molt bé tot el conjunt.

Mentrestant desfem la mantega al foc, que l`afegirem al preparat anterior, hi posem la pinya que hem tallat petita, remenem fins que ens quedi tot ben incorporat. Aboquem el preparat al motlle, recobrim amb la pinya tallada a mitges llunes, espolsem una mica de sucre per sobre.

Posem a coure al forn, que el tindrem prescalfat a 200º C. uns 20 minuts o fins que al punxar-lo la punta del ganivet ens surti net.

Quan estigui cuita, pintem-la amb una mica de melmelada de préssec aclarida amb unes gotes d’aigua.

Recomano fer-la el dia abans de menjar-la

dilluns, 1 d’octubre de 2012

PETITS MOS




BASTONETS DE FORMATGE

INGREDIENTS

100 g formatge parmesà
100 g farina
50 g mantega
Aigua
Sal

Barrejar el formatge, la farina, la mantega, l’aigua freda i un polsim de sal. Amassar molt bé, tapar-ho amb paper film i deixar reposar vint minuts a la nevera.

Passat el temps tallem petites porcions de la massa i fem-ne uns bastonets. Els posem a una safata pel forn amb paper sulfuritzat i els espolsem amb formatge ratllat.

El forn ja el tindrem calent a 180º C, els courem durant uns vuit minuts, o fins que els tinguem al nostre gust.




OUS AMB DE PATE DE SARDINETES

INGREDIENTS

3 ous  
½ llauna de sardinetes amb oli
¼ de ceba petitona
½ cullerada sopera de tomàquet fregit
1 cullerada sopera de formatge d’untar

Bullim els ous. Quan els tinguem llestos, els partim per la meitat, els hi traiem els rovells i reservem.

Les sardinetes les escorrem del seu oli, que reservem, els hi traiem l’espina i les posem al got de la batedora, afegim la ceba tallada petita, la salsa de tomaquet, el formatge d’untar i una culleradeta de l`oli de les sardines, un cop tot ben triturat i barrejat, o posem a una màniga pastissera i deixem a la nevera un parell d’hores.

Per servir, omplim les meitats d’ou amb la barreja i posem una tira de pebrot vermell per adornar.

Aquesta recepta la vaig veure a Webos fritos, adaptada al meu gust


 

CRESTES DE PEDRES D’ÀNEC I PATATA

 INGREDIENTS

Pedrers d’ànec confitats
Patates
Sal
Oli d’oliva
Pebre negre
Pasta per crestes (La Cocinera)

Aquesta recepta la faig quan he confitat pedrers, aqui

Bullim les patates, quan les tinguem llestes en preparem un puré una mica consistent, salpebrem. Reservem

Tallem molt petits els pedrers,  anem incorporant-hi el puré, procurant posar més quantitat de pedres que no pas de puré.

Farcim les crestes, les segellem bé, i les fregim amb oli, fins que les tinguem daurades. Posem sobre paper de cuina per recollir l’oli sobrant.