divendres, 30 de novembre de 2012

ARRÒS AMB ESCOPINYES






Amb aquesta recepta participem a la campanya de Blocs contra la fam, per aconseguir aliments per els necessitats, que organitza el Banc dels Aliments.

INGREDIENTS (Per 2 persones)

Arròs
1 llauna d’escopinyes
1 ceba
1 tomàquet
Oli
Sal
Fumet de peix o aigua

Per preparar aquest arròs és important tenir una llauna d’escopinyes de les que comprem habitualment i que estem segurs que no tindran sorra.

Preparem un sofregit de ceba i tomàquet com tinguem per costum de fer-ho, quan el tinguem llest, rossegem l’arròs, el cobrim amb el fumet de peix o l’aigua i deixem coure uns cinc minuts. Passat el temps hi afegim les escopinyes de la llauna amb el seu suc, remenem i fins que el tinguem cuit al nostre gust.

Un plat bo, fàcil i econòmic.
 
 
 

dilluns, 26 de novembre de 2012

PLATILLO MAR I MUNTANYA



INGREDIENTS

1 k calamarsons
2 cebes grosses
1 tomàquet madur
1 got de cervesa
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva
250 g. rovellons

PER PREPARAR LES MANDONGUILLES

250 g botifarra crua
1 ou
1 all
Pa ratllat
Farina  

Netegem els calamarsons, sense separar-ne les ales, els donem la volta perquè ens quedin a dintre, salpebrem i reservem.

A una cassola posem oli per confitar les cebes que tindrem tallades en juliana, les espolsem amb una mica de sal i deixem a foc suau, quan comencin a enrossir hi aboquem el tomàquet que tindrem ratllat, remenem i deixem coure el conjunt fins que el tinguem al nostre gust.

Quan tinguem la ceba i el tomàquet al punt, posem els calamarsons i les seves potes, quan comencin a deixar anar l’aigua remenem, posem la cervesa i esperem a que s’hagi evaporat l’alcohol. Reservem

Per preparar las mandonguilles, traiem la pell a la botifarra i la posem a un bol, afegim l’all pelat i triturat, l’ou remenem molt bé el conjunt, espolsem-hi una mica de pa ratllat i tornem a remenar.

Anirem fent les mandonguilles, m’agrada fer-les petitones, passem per farina i fregim una mica.  

Quan les tingues totes fregides les aboquem a la cassola on tenim els calamarsons, deixem a foc moderat perquè es confitin molt lentament.

Aquest es el moment de posar-hi els rovellons que ja tindrem nets, salats i tallats a trossos, donem unes voltes i deixem coure tot el conjunt fins que ho tinguem ben amalgamat i al nostre gust. Si la salsa ens quedes molt espessa podem posar-hi una mica d’aigua.

divendres, 23 de novembre de 2012

AMAGAT DE LLUÇ AMB VERDURETES



INGREDIENTS

2 lloms de lluç de 250 g c/u.
3 carxofes
Espinacs frescos
1 tomàquet d’amanida
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Separem les fulles dels espinacs, llencem les tiges. Seguidament les netegem i les escaldem durant uns segons, refredem-les ràpidament amb aigua i gel.

Pelem les carxofes deixant nomes el cor, les tallem ben fines fent encenalls. Per evitar que enfosqueixin les reservem amb aigua i unes gotes de llimona.

Preparem una paella amb abundant oli, quan estigui ben roent hi posem les carxofes fins que estiguin ben rosses. Quan les tinguem les posem sobre paper absorbent.

Mentrestant preparem el tomàquet, el buidem de llavors hi el tallem a cuadrets. Salpebrem i amanim amb un bon raig d’oli.

A una safata per anar al forn, posem el lluç, salpebrem i el ragem amb un rajolí d’oli, deixem coure uns deu minut a 180º C., o fins que el tinguem al nostre gust.

Mentrestant a una paella amb oli saltem les fulles d’espinacs . (Compta que esquitxem molt)

Per servir, posem el lluç, a un costat el tomàquet, a l’altre la carxofa i les fulles d’espinacs per sobre.

 
Recepta del LLIBRE CUINA VÀLLES  adaptada al meu gust

 

dilluns, 19 de novembre de 2012

PASTIS DE LLIMONA I FORMATGE


 

Un pastis molt fàcil, amb un resultat sorprenent.

INGREDIENTS

3 iogurts de llimona
3 ous
1 terrina formatge Philadelphia
3 cullerades soperes de Maicena
9 cullerades soperes de sucre
Ratlladura de pell d’una llimona

Batrem els ous amb el sucre fins que els tinguem blanquejats, en aquest punt afegim els iogurts, remenem fins que els tinguem ben incorporats, llavors afegim la Maicena, tornem a barrejar molt bé, ara ja poder posar el formatge i la ratlladura de llimona, tornem a barrejar.

Aquest pastis a mi m’agrada que quedi amb una alçada màxima de dos centímetres, per tant el faig a la safata del forn.

Folrem la safata amb paper sulfuritzat, aboquem el preparat i el portem al forn que ja el tindrem escalfat a 170º C, el deixem coure uns vint-i-cinc minuts o fins que al punxar-lo l’agulla ens surti neta.

dimecres, 14 de novembre de 2012

PASTIS DE FREDOLICS, TROMPETES I XAMPIS





Amb aquesta recepta participo a “La recepta del 15”, del mes de novembre que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.
 
INGREDIENTS

600 g de fredolics
200 g de barreja de trompetes i xampis
2 patates
3 cebes tendres
Oli
Sal
1 massa brisa

PER LA BEIXAMEL

Llet
Farina
Mantega
Sal
Pols de ceps

Netegem els bolets els trossegem, salpebrem i saltegem amb una mica d’oli. Reservem

Pelem i tallem les patates primes, confitar-les cobertes d’oli fins que quedin ben toves, quan les tinguem les escorrem molt bé de l’oli i les posem sobre paper de cuina per acabar de recollir el que els pugui quedar. Reservem

Pelem les cebes i les tallem a juliana molt fina, les confitarem seguin els mateixos passos que amb les patates. Reservem

A un motlle per anar al forn preparem el pastis, cobrim tot l’interior amb una massa brisa a sobre una capa prima de les patates, una de ceba i una de bolets, repetirem fins que el tinguem ple i sempre amb el mateix ordre.

Preparem la beixamel con tinguem costum de fer-la afegint-hi una mica de pols de ceps, quan la tinguem l’escampem per sobre el pastis. Courem al forn a 180º C fins que al punxar-lo amb un ganivet ens surti net.



 

dilluns, 12 de novembre de 2012

CISTELLETS DE MUS DE CARXOFA




Aquesta es una recepta d’aprofitament, amb un resultat força sorprenent.

INGREDIENTS

Tiges de carxofes
Formatge mascarpone
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Quan cuino carxofes d’alguna manera sempre guardo les tiges a una bossa, quan en tinc unes quantes preparo aquesta mus.

Pelem molt bé les tiges i les tallem a trossets, les posem a un casso amb aigua, unes gotes de llimona, un polsim de sal i un de pebre negre, deixem coure fins que al punxar-les estiguin ben toves. Les escorrem i deixem refredar.

Quan les tinguem fredes, les triturem ben fines i les barregem amb el formatge, si fes falta rectifiquem de sal i pebre.

Per servir, podem acompanyar amb torradetes de pa o bé amb cistellets com aquests que vaig trobar a la botiga d’alimentació d’Ikea fa uns quant dies.

dimarts, 6 de novembre de 2012

AMANIDA AMB ROSSINYOLS







Amb aquesta recepta participo a “La recepta del 15”, del mes de novembre que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.

Aquesta es la troballa de bolets de fa uns quants dies, la primera i l’última per aquest any. D`una part en va sortir-ne aquesta bona amanida.

INGREDIENTS

Rossinyols
Pernil d’ànec
Fulles d’amanida variada
1 gra d’all
Oli d’oliva
Sal

Netegem els rossinyols, salpebrem hi els saltegem a una paella amb una mica d’oli i l’all, fins que s’hagin begut la seva pròpia aigua, traiem l’all i reservem.

Netegem les fulles d’amanida, les tallem a trossos al nostre gust, amanim amb un polset de sal i un raig d’oli. Reservem

El pernil d’ànec el tallem ben prim. Reservem (la recepta la trobareu aquí).

Al plat posem l’amanida que ja tindrem preparada, a sobre els bolets i el pernil d’ànec, ragem amb unes gotes d’oli de saltejar els bolets .
 

 
 
 

divendres, 2 de novembre de 2012

PEUS DE PORC AMB SALSA DE TOMÀQUET I ORENGA




INGREDIENTS

4 meitats de peu de porc
½ k tomàquets madurs
2 cebes
1 cullerada sopera d’orenga en pols
Pebre negre molt
Sal
Oli d’oliva

El peus els compro cuits, però els faig un petit bull per poder tenir una mica de brou per la salsa.

Els posem a una olla amb un petit polsim de sal i de pebre, els cobrim d’aigua i els fem bullir a foc ràpid uns cinc minuts, passat el temps els traiem i reservem el brou.

Tallem les cebes en juliana i les posem a una cassola amb oli, les enrossim una mica i seguidament posem els tomàquets tallats petits, salpebrem el conjunt, deixem fer xup xup fins que tinguem una salsa espessa, triturem-la per que ens quedi ben fina, a mi m’agrada més

La tornem a la cassola, posem els peus, afegim l’orenga i un got del brou dels peus,  deixen coure uns deu minuts a foc lent, si fes falta rectifiquem de sal i pebre, si ens queda molt espès posem una mica més de brou.

Si els deixem reposar un dia, son molt més bons.