PASTIS AMB AMETLLA I PERFUM DE LLIMONA





INGREDIENTS

3 ous
200 g de sucre
200 cc de llet
100 cc d’oli d’oliva
200 g de farina
1 sobre de llevat
Ratlladura de pell de 1 llimona
150 g d’ametlla molta

PER LA COBERTURA DE XOCOLATA

1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
Encenalls de xocolata negra

A un bol posarem els ous amb el sucre, batrem molt bé fins que ens quedi una barreja escumosa. Seguidament afegim l’oli, i la llet tornem a barrejar perquè s’incorporin bé.

En aquest punt aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats, tornem a barrejar.

Ara ja podem posar-hi la raspadura de pell de llimona, i l’ametlla molta, tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients molt ben amalgamats.

Aboquem la barreja al motlle per coure’l i cap al forn que ja tindrem escalfat a 180º, deixem coure uns quaranta minuts o fins que estigui al nostre gust. (Podem anar punxant-lo amb una broqueta per assegurar-nos que el tenim cuit). Reservem

Mentre se’ns refreda el pastis aprofitem per preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada, la llet i la mantega a un cassó i el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenat fins que comproven que ja la tenim al punt.


Recobrim amb la xocolata tot el pastis i el decorem amb encenalls de xocolata i alguna floreta.



Comentaris

  1. Un pastís perfumat i enxocolatat, preciós! I ha de ser més que bo! Petons!

    ResponElimina
  2. Sion asi es irresistible y divino ¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  3. Uuuum que bona, la faré aviat... espero que facis la coca de poma amb l,anís...ja veurà que bé que hi va.
    Fins aviat.

    *Pilar*



    ResponElimina
  4. Molt romántic amb les flors i entre la capa de xocolata i les ametlles que porta a la masa, es dels que venen de gust.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Bona, bona ummmm! per lleparse els dits, i amb les flors ha quedat precios..
    Besets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  6. T'ha quedat espectacular!!! Ha de ser semblant a una tarta de santiago, però molt més bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies!!!! Estic fen bastants “pinitos” amb les postres ufff
      Queda més com un pa de pessic amb molt de sabor a ametlla, no carrega tant con una tartà de Santiago
      Petons

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars