dimarts, 30 de juliol de 2013

DE VACANCES

 
 

 
Molt bones vacances a tothom!
Ens retrobem al Setembre
 
 

dijous, 25 de juliol de 2013

MOS DE CONTRAST DE SABORS






INGREDIENTS

4 talls d’embotit de catalana o mortadel·la
Formatge de cabra
Ensiam
Cogombres amb vinagre
Llesques de pa

Netegem l’enciam, el tallem a tires finetes i l’amanim. Reservem

Sobre les llesquetes de pa posem, un tall de formatge de cabra, una mica d’enciam i llavors la catalana o mortadel·la plegada, punxem amb un escuradents i a sobre també punxat un tros de cogombret.
 
 

dilluns, 22 de juliol de 2013

COCA AMB SARDINES





INGREDIENTS

Pa prim de l´Ikea
Tomàquet
Ceba
Sardines amb oli, de llauna
Sal
Oli d’oliva

Tallem les làmines del pa prim del Ikea, a la mida del nostre gust, les portem al forn que ja tindrem escalfat a 90º C., les deixarem fins que estiguin una mica daurades llavors ja tindrem la coca.
 
Tallem el tomàquet i la ceba a quadrets d’un centímetre, amanim amb sal i oli, els escampem sobre la coca que tenim preparada, en aquest punt posem les sardines, que ja tindrem prèviament escorregudes del seu oli.

Amb aquesta recepta participo al Repte 3x4 del bloc La Quinta de Luculus.
 



dimecres, 17 de juliol de 2013

MOS DE RAP I CANSALADA FUMADA





INGREDIENTS

250 g rap amb un tall
8 talls de cansalada fumada
Sal
Oli d’oliva
Pebre negre

El rap el tallem a daus d’uns tres per tres centímetres, el courem al vapor durant uns quatre minuts, quan el tinguem llest el salpebrem.

Estenem sobre el marbre els talls de cansalada, posem el rap i enrotllem, podem punxar-los amb uns escuradents per coure’ls, perquè ens quedin bé els rotllets.

A una paella amb unes gotes d’oli els enrossim per tots cantons, quan els tinguem ben dauradets ja els tindrem llestos.

 

dilluns, 15 de juliol de 2013

4t ANIVERSARI DE “FEM UN MOS”





Avui fa quatre anys que va néixer aquest  blog, de la primera recepta i del inici d’unes coneixences personals i d’altres virtuals que totes i tots heu anat compartint amb mi en aquesta enriquidora aventura, doncs no esperava arribar tant lluny.

Moltes gracies a totes i tots.

La recepta del pastis la trobareu aqui
 

dimecres, 10 de juliol de 2013

MOS DE PASTIS DE LLUÇ




INGREDIENTS

350 g de lluç
2 ous
3 cullerades de crema de llet
3 cullerades de salsa de tomàquet
½ pastanaga
½ porro
1 nou de mantega
1 cullerada petita de pa ratllat
Sal
Pebre negre molt

PER LA PASTA CRUIXENT

2 fulles de pasta brick
Oli d’oliva

PER LA VINAGRETA

Oli d’oliva
½ culleradeta de salsa de soja
1 cullerada de vinagre
¼ de taronja nomes el suc
Sal

Bullim el lluç amb el porro, la pastanaga i un polsim de sal. Quan el tinguem cuit, retirem les espines i la pell, el desfem una mica amb una forquilla. Reservem

A un bol deixatem els ous a punt de truita, afegim la nata, la salsa de tomàquet i el peix que tenim reservat, espolsem una mica de pebre negre, remenem perquè tots els ingredients quedin ben integrats.

Untem un motllo amb mantega i pa ratllat, aboquem el preparat i el portem al forn que ja tindrem preescalfat a 220º C., per coure’l al bany Maria durant uns vint-i-cinc minuts.

Quan s’hagi refredat el tallem a trossos de la mida que vulguem. Reservem

Per la pasta cruixent: tallem la pasta brick en petits rectangles. A una paella posem oli, quan el tinguem ben calent, fregim la pasta, es gairebé un posa i treure. Posem-la sobre paper absorbent.

Per la vinagreta: a un bol posem tots els ingredients, batrem molt bé amb una forquilla. Reservem

Per servir, posem un tros de pasta brik a sobre un tros de pastis i tapem amb un altre tros de pasta brik, salsegem una mica.

 

dijous, 4 de juliol de 2013

CISTELLETS AMB COCTEL DE MARISC




INGREDIENTS

6 gambes
6 barretas de Surimi
½ poma acida
½ tomàquet d’amanida
Maionesa
Cistelles de pasta de full d’Ikea

Bullim les gambes, quan les tinguem les pelem i trossegem, així com les barretes de surimi. Reservem

Tallem a dauets la poma i el tomàquet,

Disposem tots els ingredients a un bol, afegim la maionesa i remenem molt bé perquè quedin tots els ingredients ben amalgamats.

Farcim els cistellets al moment de portar-ho a taula.

 

dimarts, 2 de juliol de 2013

CARPACCIO D’ORADA




INGREDIENTS

1 orada de 300 g
Oli d’oliva
Oli fumat
Sal
Pebre blanc
1 ceba tendra

Quan comprem l’orada, demanen que ens la escatin, la facin a supremes i treguin la pell.

Posem els dos lloms damunt d’un plàstic film, els amanim amb sal, pebre blanc i un petit raig d’oli fumat. Emboliquem cada llom per separat i els portem al congelador perquè agafin cos, per poder tallar-la molt primeta.

Mentrestant preparem la vinagreta, pelem i tallem a daus molt petits les cebes tendres, les amanim amb els dos olis, el vinagre, espolsem amb una mica de sal i de pebre. Remenem i deixem marinar durant 30 minuts.

Quan s’endureixi l’orada, la tallem a rodanxes fines i les disposem al fons del plat. Amanim amb la vinagreta

Recepta del llibre Tastets d’en Pep Nogué, adaptada al meu gust.