dimecres, 27 de novembre de 2013

PASTIS AMB AMETLLA I PERFUM DE LLIMONA





INGREDIENTS

3 ous
200 g de sucre
200 cc de llet
100 cc d’oli d’oliva
200 g de farina
1 sobre de llevat
Ratlladura de pell de 1 llimona
150 g d’ametlla molta

PER LA COBERTURA DE XOCOLATA

1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
Encenalls de xocolata negra

A un bol posarem els ous amb el sucre, batrem molt bé fins que ens quedi una barreja escumosa. Seguidament afegim l’oli, i la llet tornem a barrejar perquè s’incorporin bé.

En aquest punt aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats, tornem a barrejar.

Ara ja podem posar-hi la raspadura de pell de llimona, i l’ametlla molta, tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients molt ben amalgamats.

Aboquem la barreja al motlle per coure’l i cap al forn que ja tindrem escalfat a 180º, deixem coure uns quaranta minuts o fins que estigui al nostre gust. (Podem anar punxant-lo amb una broqueta per assegurar-nos que el tenim cuit). Reservem

Mentre se’ns refreda el pastis aprofitem per preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada, la llet i la mantega a un cassó i el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenat fins que comproven que ja la tenim al punt.


Recobrim amb la xocolata tot el pastis i el decorem amb encenalls de xocolata i alguna floreta.



dimecres, 20 de novembre de 2013

FILET DE BOU AMB SALSA DE CEPS, ENCENALLS DE PATATA I PEBROT VERD




INGREDIENTS

2 talls de filet de bou d’uns 150g c/u.
25 g de ceps deshidratats
2 pebrots verds
2 patates
Crema de llet

Posem els ceps a rehidratar amb aigua un punt tèbia, durant una bona estona, quan els tinguem escorrem de l’aigua i reservem. ( Aquesta aigua la podem guardar per alguna preparació posterior de carn o d’arròs)

Per preparar la salsa de ceps, els salpebrem, i els posem a la paella, amb una mica de crema de llet per donar-los un toc d’escalfor, llavors els avoquem al got de la batedora i triturem, quan els tinguem ben fins, tornem a posar-los a la paella, afegim una mica més de crema de llet, fins que tinguem una crema al nostre gust.

Pelem i tallem les patates com encenalls, les fregim amb bastant oli, perquè ens quedin ben cruixents. Reservem

Els pebrots el obrim per la meitat i els fregim. Reservem

A una planxa amb unes gotes d’oli courem els talls de filet, pels dos costats al nostre gust.

Per servir posem el tall al plat de servir, al que ja hi tindrem fet un llit amb la crema de ceps, pintem per sobre amb més crema de ceps. Acompanyem amb les patates i els pebrots verds fregits.




diumenge, 17 de novembre de 2013

REMENAT DE BOLETS I LLAGOSTINS




INGREDIENTS

4 ous
12 llagostins
200 g bolets 
2 grans d’all
Anet molt
2 cullerades de formatge ratllat
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Netegem els bolets, en aquesta ocasió uns xampinyons silvestres, trossejar els més grossos. Reservar

Pelar els llagostins, pelar també els alls i tallar-los a lamines fines, esbaldir l`anet i tallar-lo petit. Reservar

A un bol posem els ous, el formatge un polset de sal i un de pebre i batre’ls molt bé.

Posem una paella al foc amb l’oli, quan el tinguem calent posem els alls, unes voltes i afegim els bolets que deixem coure uns dos minuts, incorporem els llagostins courem un minut més.

Aboquem els ous que tenim preparats, sobre el saltejat, anirem remenant fins que qualli l’ou i el tinguem al nostre gust. Espolsem l`anet per sobre i servim immediatament.



dimarts, 12 de novembre de 2013

LLOBARRO AMB SALSA DE SAFRA





INGREDIENTS

2 lloms de llobarro
2 patates
125 ml de crema de llet
½ got de vi blanc
Herba aromàtica del nostre gust
Rodelles de llimona
Oli d’oliva
Brins de safra
½ gra d’all
Pebre blanc
Sal Maldon
Sal fina

Quan comprem el peix demanem que ens el desespinin i en facin dos lloms.

Farem uns talls a la pell per poder posar-hi les rodelles de llimona i una branqueta de l’herba que vulguem.

Pelem les patates, les rentem i tallem a rodelles no gaire gruixudes. Les salpebrem i fregim una mica fins que comencen a transparentar. Les escampem a una safata per anar al forn. Posem els lloms de llobarro sobre les patates, ragem amb un raig d’oli, espolsem-hi una mica de sal Maldon per sobre.

Portem la safata al forn, que ja tindrem presescalfat a 180º C, deixem coure uns 15 minuts. (Dependrà del gruix del peix ).

Mentrestant posem una paella al foc amb el vi, deixem que bulli una mica per evaporar l’alcohol. Incorporem la crema de llet i el safra que el tindrem picat amb una mica d´ all, deixem que redueixi fins que la salsa agafi consistència.

Per servir, al plat posem les patates a sobre posem el peix i ragem amb la salsa.


dissabte, 9 de novembre de 2013

MINI LASANYES AMB BACÓ I TOMÀQUET




Amb aquesta recepta vull participar a la tercera edició de Blocs Contra la Fam i convidar-vos a participar en la difusió del Gran Recapte 2013 del Banc d’Aliments




INGREDIENTS

Plaques de pasta per canelons
2 tomàquets
100 g de bacó fumat a talls
100 g de formatge a talls
Formatge ratllat
Farina
Mantega
Llet
Oli d’oliva
Sal
Nou moscada molta
Pebre negre molt

A una olla bullirem les plaques de canelons tal com ens indica el fabricant. Reservem

Preparem una beixamel, com tinguem costum de fer-la, amb un polsim de nou moscada. Reservem

Tallem els tomàquets a rodelles, salpebrem. Reservem

A la safata on farem les lasanyes l’untem amb unes gotes d’oli, posem quatre plaques de canelons separades entre si, cobrim amb bacó, unes rodelles de tomàquet i un tall de formatge, repetim aquesta operació dues vegades més i acabem amb una placa de caneló.


Cobrim amb la beixamel, espolsem una mica de formatge ratllat, ho portem al forn que ja el tindrem pre escalfat a 200º C, i deixem coure uns 25 minuts, si fes falta podem gratinar una mica.



dimarts, 5 de novembre de 2013

NUGGETS DE POLLASTRE AMB GUACAMOLE





INGREDIENTS

PER EL NUGGETS :

2 pits de pollastre
Sal
Pebre negre
2 cullerades de mel
6 cullerades de salsa de soja
1 ou
Farina
Crispetes de blat de moro
Blat de moro gegant (Kikos)

PER EL GUACAMOLE :

1 alvocat
½ llimona
80 g. ceba
40 g. tomàquet no massa madur
Unes branquetes de cibulet
Sal
Pebre negre molt

La recepta del guacamole la trobareu aquí.

Tallem els pits de pollastre sense la pell, a trossos de la mida que vulguem, els posem a un bol, amanim amb la mel i la salsa de soja, remenem molt bé, deixem macerar la carn durant un parell d’hores. Anirem girant els talls de tant en tant.

Mentrestant preparem les crispetes, si no les hem comprat ja fetes. Triturem els kikos i les crispetes, ens ha de quedar una farina una mica granelluda.

Passat el temps, traurem el pollastre de l’amaniment ( aquest el reservem per preparar la salsa), els eixuguem una mica amb paper de cuina, els enfarinem, passem per ou batut i per la farina que tenim preparada. A una paella amb una bona quantitat d’oli, els fregirem fins els tinguem al punt que ens agradi, els retirem i posem sobre paper de cuina per recollir l’excés d’oli.

Amb l’amaniment que tenim reservat fem la salsa per acompanyar. El posem a un cassó, afegim el suc d’una llimona i un polsim de pebre, el portem al foc i deixem reduir fins que tinguem una salsa amb una consistència densa.

Per servir, al plat posem cullerades de guacamole, a sobre els nuggets acompanyem amb la salsa agredolça.