dijous, 30 de gener de 2014

ASSORTIT DE PETITS MOS





Aquests van ser els entrants d’un sopar molt informal amb els amics, properament aniré publicant la resta del sopar.

INGREDIENTS

Mini tartaletes
Pernil d’ànec
Tomàquet
Bacon fumat
Formatge cremós
Bull negre
Ceba confitada
Salmó fumat
Fulles de roure
Oli d’oliva
Sal

Per a la 1

Tallem el pernil d’ànec i el tomàquet a trossets petits, amanim amb unes gotes d’oli, ja podem farcir les tartaletes.

Per a la 2

Tallem el bacon fumat a trossets petits, barregem molt bé amb el formatge cremós i cap a les tartaletes.


Per a la 3

Tallem la ceba en juliana, la confitem amb una mica d’oli fins que la tinguem gairebé transparenta, afegim el bull negre tallats a cuadrets petits, donem una volta i farcim les tartaletes.

Per a la 4

Netegem i tallem la fulla de roure en juliana, el salmó a cuadrets petits, amanim el conjunt amb unes gotes d’oli i ja poder posar-ho a les tartaletes.


dilluns, 27 de gener de 2014

LASANYA AMB CARN I BOLETS DEL ROSTIT





Aprofitant restes de bolets d’aquesta temporada, i de les restes d`un rostit en va sorgí aquesta lasanya.

INGREDIENTS

Camagrocs
Rossinyols
Llenegues
Xampinyons minis
Restes d’un rostit de vedella ( galtes de vedella)
Pasta per lasanya (Italiana)

Els bolets els tenia al congelador, per tant un cop descongelats els saltegen amb la carn tallada petita i el suc del rostit que em va sobra d’una preparació anterior. Vaig afegir una mica de crema de llet per espessir una mica més la salsa.

Per bullir la lasanya posem aigua, la màxima que puguem segons la cassola, un polsim de sal i unes gotes d’oli, quan comenci a bullir posem la pasta, quan torni a bullir la deixem deu minuts, passat el temps la traiem i la posem a la safata de forn.

A la safata posem una mica de mantega al fons, a sobre la pasta, la farcim i napem amb la salsa.

Portem al forn que tindrem preescalfat a 180º C i deixem coure durant uns quinze  minuts, espolsem una mica de formatge per sobre i gratinem durant un parell de minuts per què es desfaci el formatge.




dijous, 23 de gener de 2014

GELAT DE TORRÓ DE XIXONA






INGREDIENTS

200 ml. de llet
100 g de sucre
3 rovells d’ou
300 ml. de crema de llet de 35.1 % MG.
300 g de torró de Xixona
1 c. d’estabilitzant per gelats

Trossegen el torró i el reservem.

A un cassó posem la llet i el sucre, el portem al foc fins que se’ns desfaci el sucre, procurant que no arribi a bullir.

Mentrestant a un bol posem els rovells i els deixatem, de mica en mica anirem afegint-hi la barreja anterior sense deixar de remenar.

Aquesta barreja la tornarem al cassó, l’escalfarem sense parar de remenar fins que la barreja agafi una textura més espessa i comenci a fer bombolletes (sense que arribi a bullir).

Batrem la crema de llet, el torró i l’estabilitzant fins que tinguem una barreja ben fina, i seguidament l’incorporem a la barreja anterior.

Aboquem tota la barreja a un bol, el tapem i el deixem una bona estona a la nevera.

Preparem la geladora, traiem la cubeta que tindrem al congelador, muntem la part interior, aboquem el preparat i posem-la amb marxa, deixem uns 45 minuts i ja el tindrem llest.

Si no ens l’hem de menjar quan el tinguem  llest, el podem guardar al congelador, traient-li la tapa però protegint-lo amb paper film.



dilluns, 20 de gener de 2014

CISTELLETS AMB TRIO DE SABORS




INGREDIENTS

Cistellets cruixents d´Ikea
Anxoves amb oli
Carxofes
Formatge cremós

Traiem les anxoves del seu oli i reservem.

Netegem les carxofes deixant nomes la part tendre, que la tallarem fen-ne encenalls, els fregirem a una paella amb oli ben roent, volta i volta o bé fins que els tinguem dauradets. Posem sobre paper de cuina per retirar l’excés d’oli que puguin tenir.

Posem el formatge a un plat, ragem amb unes gotes de llet i barregem molt bé perquè quedi més flonjo al farcir.

Al moment de servir, farcim els cistellets amb el formatge, acabem amb la carxofa i l’anxova.


dimarts, 14 de gener de 2014

CANYA DE PASTA DE FULL FARCIDA AMB FORMATGES





INGREDIENTS

1 làmina de pasta de full
1 ou
Pinyons
Sucre
Licor d`anís
150 g de formatge brie
100 g de formatge mascarpone

Estenem la massa de full sobre el marbre i l`estirem una mica, la pintem amb l’anís, espolsem una mica de sucre, la dobleguem portant la meitat sobre l’altra meitat,

Tallem a porcions d`uns 8 x 3 cm, les posem a la safata per anar al forn i pintem amb ou batut, escampem els pinyons per sobre i empolsinem amb una mica de sucre.

Posem a coure al forn que ja tindrem preescalfat a 180ºC durant uns trenta minuts, o bé fins que tinguem la pasta daurada.

Els formatges els tindrem a temperatura ambient des del dia abans per poder treballar-los. Traiem la pell al formatge brie, el tallem a trossets, el posem a un plat i afegim el mascarpone, amb una forquilla anem integrant-los molt bé. Quan els tinguem al punt els posem a una màniga pastissera i reservem a la nevera.

Quan la pasta de full sigui freda, amb molta cura obrim les porcions per la meitat, farcim amb el formatge i empolsinem amb sucre llustre.




També podem fer-les grans per tallar a trossets.



divendres, 10 de gener de 2014

“FLAMETS” DE PATATA AMB BOLETS





INGREDIENTS

1 patata grossa
Camagrocs
Unes nous de macadàmia
100 g de ceba
Un raget de soja
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Netegem els bolets (els tenia al congelador) podem fer-ho amb els bolets de temporada.

Tallem la ceba en juliana fina, a una paella amb oli la courem fins aconseguir-la ben caramel·litzada. Reservem

A un altra paella amb un rajolí d’oli i ofeguem els bolets amb una mica de sal, un polsim de pebre i un de julivert durant uns 3 minuts. Passat el temps afegim-hi les nous picades i una mica de salsa de soja.

Rentem la patata i sense treure-li la pell la tallem amb la mandolina a làmines fines.

Agafem un motlle de silicona o els que tinguem, encamisem-lo amb una mica d’oli.

Entapissem els fons i les parets amb les rodanxes de patata superposant-les una mica. Afegim-hi una mica del farcit que tenim preparat i tapem amb una altra rodanxa. Pintem amb oli d’oliva i fem coure al forn a 180º C, uns 20 minuts.

Deixem-ho refredar i desemmotllem pressionant des de baix perquè surti amb més facilitat.

Recepta de l´Especial Cuina tardor-hivern, tunejada al meu gust



dimarts, 7 de gener de 2014

CROQUETES D’ESPINACS




INGREDIENTS

½ k d’espinacs
50 g de pernil
30 g de pinyons
½ tassa de crema de llet
1 ou
Farina
Oli d’oliva

Traiem les tiges a les fulles d’espinacs i les rentem. Trossegem petites les fulles i les saltegem amb una mica d`oli fins que deixin anar tota la seva aigua, les aboquem a una escorredora durant uns moments.

Quan les tinguem escorregudes les tornem a la paella, afegim el pernil tallat petit i els pinyons, saltegem molt bé el conjunt, salpebrem ( molt de compte amb la sal que el pernil en pot haver deixat). Afegim una mica de crema de llet i un polsim de farina, donem unes voltes perquè quedi tot molt ben integrat.

Farem les croquetes, primer les passem per farina, després per l’ou i tornem a la farina, ja les podem fregir i les tindrem llestes per servir.