dimarts, 30 de setembre de 2014

SAQUETS AMB ROVELLONS I LLAGOSTINS





Aquest cap de setmana vam trobar uns cistellet de rovellons, desprès de fer-ne una menjada a la brasa, uns quants els vaig reservar per preparar aquests saquets.

INGREDIENTS

Rovellons
8 llagostins
2 alls petits
Fulls de pasta brik
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Amb els rovellons reservats vaig preparar aquests petits mos, per el pica- pica de diumenge.

Saltegem els bolets amb una mica d’oli i una mica d’all. Reservem

Pelem els llagostins, els tallem a trossos i el saltegem amb una mica d’oli i una mica d’all. Quan els tinguem al punt els afegim als bolets. Reservem

Per preparar els saquets: estenem sobre el marbre el full de pasta brik, la partim per la meitat, a sobre de cada meitat posem una bona cullerada del preparat de bolets i llagostins, tanquem els saquets, els posem a una safata per anar al forn, que ja el tindrem preescalfat a 180º C, els deixem coure fins que els tinguem daurats.

Molt de compte perquè es couen molt ràpidament.


dijous, 25 de setembre de 2014

HAMBURGUESA AMB COR DE CEPS





Desprès de les vacances i d’una petita intervenció quirúrgica, arranquen de nou el bloc amb moltes ganes i propostes noves. Desitjo que us agradin. Us hi espero !

INGREDIENTS

150 g de carn de vedella
150 g de carn magra de porc
2 talls prims de cansalada virada fresca
Sal
Pebre negre molt
Oli d’oliva
2 panets de cervesa negra de PANES CREATIVOS d’en DANIEL JORDÁ

PER EL COR DE CEPS

15 g de ceps deshidratats
2 fulls de gelatina neutra
Oli d’oliva

Posem a rehidratar els ceps, quan els tinguem els escorrem i en reservem l’aigua.

Posem a rehidratar la gelatina neutra.

Tallem els ceps a trossets, els saltem amb una mica d’oli, salpebrem i aboquem al got de la batedora afegim unes gotes de l’aigua que tenim reservada i triturem fins que ens quedin molt fins. Els tornem a posar a la paella amb la gelatina, remenem molt bé fins que la tinguem ben incorporada.

Amb aquest preparat omplim una glaçonera i la portem al congelador. Un cop congelat ja tenim els cors de ceps per unes quantes hamburgueses. És important embolicar la glaçonera ja congelada amb paper film perquè no es facin cristalls de gel sobre els glasons de ceps.




Quan comprem les carns per les hamburgueses, demanem que ens les trinxin totes a l’hora. 

Per preparar a casa les hamburgueses, dividim la carn en quatre parts, a un plat en posem una part, l’aplanem amb la mà,  posem a sobre dos glaçons de ceps una mica remuntats i tapem amb un altra part de la carn, procurant que els glaçons quedin completament tapats.

Courem l’hamburguesa com tinguem costum de fer-la. La posem sobre el panet i bon profit.

Recomano no posar-hi formatge ni cap tipus de salsa, perquè ja la porta.