divendres, 29 de maig de 2015

BUNYOLS DE BACALLÀ AMB PEBROTS DEL PIQUILLO CARAMEL-LITZATS





INGREDIENTS

250 g de bacallà dessalat
1 gra d’all
1 cullerada d’oli
Julivert
1 o 2 cullerades de farina
½ sobre de llevat
1 ou

PER ELS PEBROTS DEL PIQUILLO

6 pebrots
1 gra d’all
Oli d’oliva

Esqueixar el bacallà.

Picar l’all i el julivert al morter, barregem-ho amb el bacallà que tenim esqueixat. Afegim l’oli, el rovell de l’ou, la farina i el llevat.

Muntem la clara a punt de neu i l’afegim a la pasta del bacallà.

Escalfem l’oli, quan el tinguem ben calent, fregim petites porcions de la pasta de bunyols.

Preparem els piquillos: A una paella amb oli, a foc suau enrossim l’all picat, quan el tinguem al punt, afegim els pebrots que tindrem tallats a tires i deixem confitar durant uns 10 minuts a foc molt suau.

Servir els bunyols acompanyats dels pebrots del piquillo.


dilluns, 25 de maig de 2015

PICANTONS ACOMPANYATS DE VERDURETES I BOLETS





INGREDIENTS

2 pollastrets picantons
Tomàquets xerri
1 pastanaga
2 patates
Bolets
½ llimona
1 rama de farigola
½  copa de xerès sec
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Netegem els picantons per fora i per dintre. Salpebrem per tot arreu, introduïm un tros de llimona i un trosset de la branca de farigola.

Esbaldim i assequem els tomàquets. Pelem i trossegem la pastanaga i les patates. Saltegem els bolets, aquests els tenia al congelador, de la passada temporada.

Preescalfem el forn a 240º C, pintem amb oli els picantons, els posem a una safata i els portem al forn, deixem coure 10 minuts.

Passat el temps, abaixem el forn a 200º C, afegim les verdures que ja tindrem salpebrades, el xeres, la resta de farigola i un bon raig d’oli. Deixem coure una mitja hora, o bé fins que el tinguem al nostre gust.

Servim el pollastret acompanyat de les verdures, les patates i els bolets, salsegem.


dilluns, 18 de maig de 2015

MOS DE VERAT FUMAT






INGREDIENTS

4 filets de varat fumats
1 poma Grand Smith
Pa de coca
Formatge Kuadrat de Tros de Sort
Rucula
Cogombres amb vinagre

PER PREPARAR EL VERAT FUMAT

Sal
Sucre
Oli d’oliva
1 culleradeta de pols de fum

Quan comprem els varats demanem que ens treguin l’espina central i les petites dels costats.

Barregem la sal i el sucre, a un recipient posem una capa de la barreja, els filets i una altra capa de sal i sucre, tapem i deixem a la nevera vuit hores.

Passat el temps, netegem molt bé tota la sal, si fes falta amb raig d’aigua, després l’assequem molt bé, que no ens hi quedi gens d’aigua.

A un bol posarem oli d’oliva i la pols de fum, remenant molt bé perquè se’ns dissolgui totalment, posarem els filets i cobrirem totalment amb oli d’oliva, ho portem a la nevera, deixem uns quatre dies i ja els tenim llestos (si ens agrada, més fumat podem posar-hi una mica més de pols de fum, i deixar-lo un altra dia mes).

Si en fem una bona quantitat per anar-ne menjant, a la nevera se’ns guardaran molt bé durant un parell de mesos.

PER PREPARAR EL MOS

Tallem la poma a rodanxes no gaire gruixudes..

Trossegem els filets de verat.

Untem al pa amb la crema del formatge Kuadrat. A sobre posem mitges llunes de poma, uns trossos de cogombre, i els trossos de filets de verat. Acabem amb alguna fulla de rucula.


dijous, 14 de maig de 2015

AMANIDA AMB CREMA D’ANXOVES I PERNIL D`ÀNEC





INGREDIENTS

Anxoves amb oli
Formatge cremós
Oli d’oliva
Mostassa
Aigua mineral

PER A LA VINAGRETA

Vinagre de xeres
Oli d’oliva

PER A L’AMANIDA

Uns talls de pernil d’ànec
Amanida verda variada
2 ous

A un cassó, posem aigua i bullim els ous, com tinguem costum de fer-ho.

Triturem les anxoves amb una mica d’aigua mineral, i les passem per un colador fi. Afegim el formatge i la mostassa, un raig d’oli i una mica d’aigua mineral. Tornem a triturar  perquè quedi una salsa ben homogènia i reservem a la nevera.

Per la vinagreta, barregem tots els ingredients i reservem.

Per servir, al plat farem una base fina amb la crema d’anxoves , a sobre posem l’amanida verda, el pernil d’ànec i rodanxes d’ou dur. 

Amanim amb la vinagreta.


dilluns, 11 de maig de 2015

TRENA DE CABELL D’ ÀNGEL




INGREDIENTS

1 làmina de pasta de full
Cabell d’àngel
1 ou
Sèsam
Almívar TPT

Estenem la pasta de full sobre el marbre, i la dividim imaginàriament, en tres parts.

Tallem tires paral·leles d’1,5 cm a les dues parts laterals.

Escampem el cabell d’àngel sobre la part central.

Tanquem les tires alternant-les sobre la part central, per fer-ne la trena.

Pintem amb ou batut i escampem el sèsam per sobre.

La portem al forn que ja tindrem preescalfat a 190º, deixem coure uns 30 minuts, o fins que la tinguem al nostre gust.

Mentrestant preparem l’almívar tant per tant d’aigua com de sucre.

Quan ja el tinguem al nostre gust, en treure’l del forn, el pintem amb l’almívar.

Aquesta recepta la vaig veure al blog, La cuina de casa, de la Gemma


dijous, 7 de maig de 2015

TURBOT I CARXOFES A LA SALSA DE JULIVERT




INGREDIENTS

4 talls de turbot
2 talls de pernil
4 carxofes
1 gra d’all
Julivert
Farina
1 copa de vi blanc
Oli d’oliva
Sal

PER LA SALSA DE JULIVERT

1 ceba
Fulles de julivert
Oli d’oliva
1 nou de mantega
Maizena
Sal
Pebre negre molt
Vi blanc

Quan comprem el turbot demanem que ens el facin a talls, 2 de cada llom.

Amb les espines, el cap i julivert, preparem un brou. Deixem coure uns 10 minuts, passat el temps el colem i reservem.

Per preparar la salsa de julivert: Tallem petita la ceba i la sufragui’m amb un raig d’oli, la mantega, un polsim de sal i un de pebre. Afegim les fulles de julivert, hi aboquem una mica del brou que tenim reservat, deixem coure uns 2 minuts. Triturem i passem per un colador fi. Lliguem la salsa amb Maizena.

Piquem finament l’all, i el sufragui’m amb un raig d’oli. Afegim el pernil tallat molt petit i un polsim de farina. Donem unes voltes, afegim els cors de les carxofes, tallades com més ens agradin, un raig de vi blanc, una mica de brou i julivert picat. Deixem coure uns cinc minuts. Rectifiquem de sal si fes falta, doncs amb el pernil gairebé no cal.

Preparem uns xips de carxofes com tinguem costum de fer-los. Reservem

Salem els talls de turbot, els courem a una planxa amb un raig d’oli.

Per servir, al fons del plat posem la salsa de julivert. A sobre posem el turbot, els talls de carxofes i les xips.


dilluns, 4 de maig de 2015

TATAKI DE SALMÓ FUMAT






Aquesta recepta la vaig veure preparar al xef Pep Nogué, a la seva secció del programa Divendres de TV3.
Com que me’n quedava una trosset del que gairebé sempre tinc preparat a la nevera vaig provar de fer-lo.
Queda molt bo, tot i que és una altra manera de menjar el salmó fumat.

INGREDIENTS

Un tros de salmó marinat i fumat
Anet triturat
Sèsam

La recepta per preparar el salmó marinat i fumat la trobareu aquí.

Traiem el salmó de l’oli on el conservem, tallem el tros que vulguem i l’arrebossem amb el sèsam.

El posem al plat on el servirem i amb un ganivet, tallem els talls, deixant-los al mateix lloc, una mica esbiaixats. Espolsem amb l’anet.