dimecres, 22 de juliol de 2015

DE VACANCES





Molt bones vacances per a tothom.

Ens retrobem el Septembre!!


dilluns, 20 de juliol de 2015

BACALLÀ CONFITAT, I CREMA DE MONGETES DE SANTA PAU




INGREDIENTS

2 trossos de morro de bacallà
125 g mongetes de Santa Pau, cuites
Llorer
All
Pebre negre en gra
Oli d’oliva

Posem l’oli, el llorer, i el pebre en un bol, el portem al foc i deixem que arribi a 60º. En aquest moment incorporem el bacallà, el retirem del foc i el deixem en aquest oli durant 10 minuts.

A continuació fem com un all i oli només amb mongetes i una mica d’aigua de la seva cocció i oli.

Per fer l’all i oli triturem les mongetes amb l’ajuda de la batedora elèctrica. El midó que portem ens ajudarà a fer-ne una crema. Amb les mongetes ja triturades, hi afegim una mica d’oli per muntar-les. La textura ha de quedar molt cremosa.

Per servir, al plat posem una base de la crema de mongetes i a sobre afegim el tros de bacallà.

Recepta del llibre CUINA DEL VALLES 
  

dimecres, 15 de juliol de 2015

6è ANIVERSARI DEL BLOG



Avui la mossa esta d’aniversari, ha fet sis anys.

Quan “fem un mos” va sortir a la llum, pensava que seria cosa de quatre dies, però no ha estat així.

M’ha donat moltes alegries i també molts amics, perquè sense tots vosaltres això no hagués estat possible.

MOLTES GRACIES a tots plegats, per aquests anys amb els que he gaudit molt. I desitjo seguir gaudint de la vostra amistat, de la cuina i poder oferir-vos més plats.


dilluns, 13 de juliol de 2015

AMANIDA VARIADA AMB CREMA DE SARDINES




INGREDIENTS

100 g de sardines amb oli
100 g de formatge cremós
100 g d’oli d’oliva
50 g de ceba tendra picada
1 llauna de tonyina de 160 g
10 tomàquets xerri
3 ous
4 cullerades d’aigua
Olives verdes i negres
Créixens

Al got de la batedora posem, les sardines, el formatge i l’aigua, triturem. Afegim a poc a poc l’oli, i muntem la crema.

Aboquem la crema a un bol, afegim la ceba tendra picada molt fina, barregem bé i reservem a la nevera.

Bullim els ous amb aigua i un polsim de sal, que bullin durant 10 minuts, passat el temps el refresquem amb aigua, els pelem i tallem al nostre gust.

Tallem els tomàquets xerri per la meitat.

Escorrem la tonyina del seu oli.

Muntem l’amanida al plat, fem un llit amb la crema de sardines, a sobre hi posarem la resta d’ingredients, els tomàquets, la tonyina, els ous, les olives i els créixens, rectifiquem de sal i amanim amb un fil d’oli.

Recepta de Martin Berasategui adaptada al meu gust!!



dijous, 9 de juliol de 2015

VERATS AMB PEBROTS DEL PADRÓ I PATATES





INGREDIENTS

2 verats de ració (200 g cadascun)
Pebrots del padró
¼  k de patates primavera (petites)
3 tomàquets madurs
Vermut blanc dolç
Oli d’oliva verge extra
Sal

Demanem a la peixateria que ens treguin els filets dels varats, a casa haurem de descarregar les espines de la panxa, de les vores i del mig del llom, fent-hi un tall poc profund de dalt a baix i en forma de falca per retirar-ne el rosari d’espines. Reservem a la nevera.

Rentem les patates, no les pelem i amb un escuradents fem-hi tres punxades a cadascuna de dalt a baix. Posem-les a bullir, cobertes d’aigua amb un fil d’oli i un pessic de sal, només 10 minuts. Reservem-les a dins de l’aigua de la cocció.

Netegem els pebrotets, com tinguem costum de fer-ho. Els anirem saltejant a una paella durant uns 30 segons, amb un puntet de sal i un fil d’oli. Els reservem

Preparem una mescla amb els tomàquets ratllats sense les llavors, posem un fil d’oli, el vermut, sal, pebre i reservem.

Salem amb cura els filets de verat per la part de la carn, repartim-hi els pabrotets i enrotllem-los sobre si mateixos, unint-los amb un escuradents.

En una safata per anar al forn, repartim-hi les patates prebullides mal tallades a trossos, amanim-les amb la meitat de la mescla del tomàquet. Afegim-hi un fil d’oli i posem al forn que ja tindrem calent a 190 ºC, durant només 6 minuts.

Afegim a la safata els rotlles de verat amb els pebrotets, amanim-los amb la resta de la mescla del tomàquet i tornem a posar la safata al forn a 190 ºC, durant 6 minuts més.

Presentem la safata a taula, amb el peix farcit i les patates.


dilluns, 6 de juliol de 2015

ROTLLETS DE PERNIL FARCITS






INGREDIENTS

2 talls de pernil
1 poma Grand Smith
Ruca
Oli d’oliva
Sal

Tallem la poma a octaus, traiem el cor però sense treure la pell.

Netegem i amanim les fulles de ruca.

Estenem sobre el marbre els talls de pernil, els cobrim amb la crema de formatge, a sobre posem un tall de poma i unes fulles de ruca, enrotllem i ja podem servir. 




També podem servir el rotllet sobre pa de xapata una mica torrat i sucat amb tomàquet i un raig d’oli d’oliva, serà un mos més complert.





dijous, 2 de juliol de 2015

GALETES DE FORMATGE BLAU





INGREDIENTS

150 g de farina
100 g de formatge blau
50 g de formatge cremós tipus Philadelphia
50 g de Maizena
50 g de mantega
2 ous
½ sobre llevat Royal
Pebre de tres colors
Sal

PER L’ACOMPANYAMENT

1 tomàquet d’ amanida
10 olives negres
3 fulles de alfàbrega
Oli d’oliva
Sal

Fonem la mantega. Reservem

Barregem la farina amb el llevat i la Maizena.

Triturem els formatges amb un ou i la mantega tèbia. Afegim-hi les farines. Deixem reposar a la nevera 30 minuts.

Passat el temps donem forma a les galetes. Pintem-les, amb l’altra ou i un polsim dels pebres i de sal.

Les portem al forn que ja tindrem escalfat a 180 ºC, deixem coure durant uns 8 minuts.

Pelem i traiem les llavors al tomàquet, tallem-lo a daus. Piquem les olives i les fulles d’alfàbrega. Barregem-ho tot amb una mica d’oli i un polsim de sal. Deixem refredar a la nevera.

Servim l’acompanyament en un vol a part. Cada comensal farcirà la galeta al moment de menjar-se-la.