dimecres, 30 de setembre de 2015

RACLET AMB ENTREBANCS




Amb els nois i les seves parelles, abans de marxar de vacances, varem fer un dinar que ens agrada molt a tots plegats, és força entretingut, però val la pena la bona estona que es passa mentrestant. I la petita Aina també en va gaudir força.

INGREDIENTS PER 6 PERSONES

1 kg i 200 g de formatge  per Raclet
250 g de gambes pelades
½ kg de bacó fumat
8 salsitxes de Frankfurt
200 g de xistorres petites
200 g de bull negre
2 tomàquets
1 ceba
3-4 barres de pa de ¼ kg.
Pebre negre

Quan comprem el formatge demanem que ens el tallin a talls d’uns 2 mm., tot i que quan el compro generalment, ja no cal dir com el vols, perquè el tallant així.

Escaldem les gambes pelades, amb un polsim de sal. Escorrem, refredem, les tallem a trossos i les posem a una safata per porta a taula.


El bacó fumat, demanem que ens el tallin a talls primets. Una tercera part el tallem a tiretes, per posar amb el formatge i la resta el reservem, per poder coure’l a sobre.


De les salsitxes de Frankfurt, en deixem 5 de senceres, les altres les tallem a rodanxes i les posem a una safata.


Les xistorres les posem a una safata senceres, si algú en vol amb el formatge ja les tallara.

El bull negre, el tallem tot a quadrets petits i cap a una safata.


La ceba i els tomàquets, els tallem a rodanxes primes, retirant-ne la grana, i els posem a unes safates.



Quan compro el pa, demano que me’l tallin a llesques no gaire gruixudes.

Ja ho tenim tot preparat. Ara es el moment, d’endollar la maquina. Quan ja esta calenta, anirem posant el pa a la planxa de sobre fins que el tinguem tot torrat.

Ja podem anar a taula i començar a preparar-nos el dinar, cada comensal ens preparem la bandejeta, posem el formatge, a sobre hi afegim el que ens vingui de gust i tapem amb el formatge que ens ha sobrat a fora, ja que el tall és molt més llarg.

La posem al seu lloc, esperem que el formatge quedi cremós, aboquem el contingut de la bandejeta sobre una o dues llesques de pa, si volem, podem empolsinar amb un punt de pebre negre.

Mentre que esperem que el formatge estigui al punt per menjar, a la planxa de sobre, hi anem posant, els Frankfurts, xistorres i bacó fumat.

És un dinar molt entretingut i molt bo.



dilluns, 28 de setembre de 2015

SALMÓ A LA BRASA




Aquestes vacances vaig provar de fer el salmó a la barbacoa, amb un resultat fantàstic. Aquesta és la primera vegada però no serà pas l’ultima.

INGREDIENTS PER 2 PERSONES

½ kg de salmó
Sal
Oli d’oliva

Quan compro el salmó generalment en compro mig, una part per menjar-lo cuit i l’altra per preparar-lo marinat i fumat (la recepta la trobareu aquí).

Un cop ens han tret l’espina central i les dels costats queda molt polit.

L’esbaldim, el salem i l’untem d’oli abans de posar-lo a la graella, perquè no se’ns enganxi quan el portem al foc.

Quan tinguem el foc al punt òptim per courel, posem la graella i el deixem coure 20 minuts per cada costat.

Passat el temps el traiem de la graella i un cop al plat el ragem amb unes gotes d’oli.

En aquest cas la foto va anar abans que l’oli.





divendres, 25 de setembre de 2015

CREMÓS DE CIGRONS AMB ANXOVES






INGREDIENTS

½ kg de cigrons cuits
6 anxoves salades
Oli d’ oliva
Sal
Pebre blanc molt

Netegem les anxoves, posem els filets amb una mica de vinagre durant uns deu minuts per treure’ls-hi el gust excessivament salat. Passat el temps les esbaldim, eixuguem amb paper de cuina i les amanim amb un bon raig d’oli i un polsim de pebre blanc.

Per aquesta preparació els cigrons són comprats cuits i vaig demanar una mica del suc de coure’ls.

Posem a un cassó els cigrons amb la seva aigua per escalfar-los. Quan siguin calents els posem al got de la batedora amb una mica del suc, triturem fins que ens quedi un puré una mica consistent, si fes falta podem posar-hi una mica més de l’aigua de cocció.

Per servir, al plat posem, un motlle l’omplim de cremós de cigrons, posem uns filets d’anxova a sobre i acabem amb unes gotes d’oli.

Aquest cremós es gairebé igual de bo tant fred, com calent.


dimarts, 22 de setembre de 2015

VERAT AMB CEBES I PASTANAGUES






INGREDIENTS

1 verat gros, d’uns 400 g
4 pastanagues petites
2 cebes
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre blanc

Posem aigua al foc amb un polsim de sal, fem-li arrancar el bull. Tirem-hi les cebes  pelades senceres, deixem bullir només 2 minuts.

En una safata pel forn, posem-hi les cebes que acabem de pre-bullir, tallades de llarg a llarg en quatre trossos cadascuna. Posem-hi també a la safata les pastanagues pelades. Amanim amb sal un xic de pebre i un fil d’oli. Tapem la safata amb paper de plata i posem al forn que ja tindrem a 200 ºC durant 7 minuts.

Mentrestant polim els filets dels verats, haurem de descarregar les espines de la panxa, de les vores i del mig del llom, fent-hi un tall poc profund de dalt a baix i en forma de falca per retirar-ne el rosari d’espines.

Salem els filets de verat, els tallem per la meitat, els col·loquem ben repartits a la safata, sobre les cebes i les pastanagues. Afegim-hi un fil d’oli, ara sense tapar amb el paper de plata. Deixem coure uns 8 minuts també a 200ºC.

Ja podem porta la safata a taula.


dijous, 17 de setembre de 2015

ESPAGUETIS A “LA MEVA BOLONYESA”





Aquesta salsa pels espaguetis a casa els hi encanta i l’anomenen “la meva bolonyesa” que és bastant diferent de l’original Italiana. Desitjo que també us agradi.

INGREDIENTS

200 g d’espaguetis
200 g de carn picada de vedella
100 g de carn picada de porc
1 ceba
4 tomàquets madurs grossos
1 culleradeta petita de sucre
Oli d’oliva
1 cullerada d’orenga en pols
Sal
Pebre negre
Formatge ratllat

Posem oli a una cassola, sufragui’m la ceba tallada petita, quan comença a transparentar posem, els tomàquets ratllats, afegim un polsim de sal, i el sucre que farà que ens perdi l’acidesa del tomàquet, deixem confitar.

Passats uns deu minuts, afegim a la salsa la carn picada, que tindrem salpebrada. Remenem bé perquè s’integri amb la salsa, afegim l’orenga en pols i deixem coure uns altres deu minuts. Reservem

Mentrestant courem els espaguetis, com ens indiqui el fabricant, o com tinguem costum de fer-ho.

Quan els tinguem cuits, els escorrem i els aboquem a la cassola que hi tenim la salsa amb la carn.

Servirem els espaguetis i els empolsinem amb formatge ratllat.




dimarts, 15 de setembre de 2015

TORRE DE PERNIL DOLÇ AMB PERA I SALSA PEDRO XIMENES






INGREDIENTS

2 talls de pernil dolç d’un cm de gruix
2 peres llimoneres grosses
Reducció de Pedro Ximenes
Pebre blanc
Oli d’ oliva

Quan comprem el pernil dolç demanem que ens facin els talls d’un centímetre de gruix. Amb l’ajuda d’un tallador de pastes, tallem sis rotllanes d’uns 6 cm. de diàmetre, i reservem.

Amb el mateix talla pastes, tallem quatre rotllanes de pera, també d’un centímetre
(retallem el cor i les granes), és important treure’n els talls dels mig que són més grossos.

Les puntes d’haver tallat les rotllanes de pernil dolç i de pera, tallem-les a daus, i els saltem en una paella ben calenta amb un fil d’oli i una punta de sal i de pebre. Reservem

Marquem per cada cara, en una paella ben calenta les rotllanes de pernil dolç, sense afegir-hi ni sal ni pebre, només fregades amb unes gotes d’oli. Fem el mateix amb les rotllanes de pera, la fruita fregada amb oli i salpebrada.

Al plat posem la torre de pernil dolç i pera ben calent al centre del plat, amanim-ho amb la reducció de Pedro Ximenes, escampem per tot el voltant els daus també calents

Recepta del llibre 100 PLAERS PER COMPARTIR DE CARME RUSCALLEDA, adaptada al meu gust.


dijous, 10 de setembre de 2015

CREMA DE PASTANAGA AMB CALAMARSONS






INGREDIENTS

800 g de pastanagues
1 ceba
2 patates
6 calamarsons
Aigua
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc molt

Pelem i tallem les pastanagues a rodanxes, les patates a daus no massa grossos i la ceba a juliana, posem les verdures a una olla, salpebrem i les cobrim amb aigua i un raig d’oli d’oliva.

Portem l’olla al foc, deixem coure a foc lent, durant una mitja hora.

Passat el temps ho triturem, passem pel colador xines i rectifiquem de sal i pebre si fes falta.

Mentrestant hem netejat els calamarsons, tallem-los a rodanxes d’uns 3 cm. Salpebrem i saltegem les rodanxes a una planxa, fins que les tinguem al nostre gust.

Per servir: en un plat fondo posem la crema, escampem per sobre els calamarsons.

Podem servir-la semi freda o calenta, esta molt bona de les dues maneres.


dilluns, 7 de setembre de 2015

POLLASTRE PICANTÓ AMB VERDURES




INGREDIENTS

1 pollastre picantó
2 pebrots verds
1 carabassó
1 ceba
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
1 got d’aigua

Partim el pollastret per la meitat, salpebrem, el posem a una safata, l’amanim amb un raig d’oli i un got d’aigua. Portem la safata al forn, que ja el tindrem preescalfat a 200 ºC, el deixem coure uns 20 minuts per cada costat o fins que el tinguem al nostre gust.

Mentrestant preparem les verdures que haurem netejat prèviament. Tallem els pebrots verds per la meitat. Tallem la ceba a rodanxes, les posem a un plat i empolsinem amb una mica de sal, deixarà anar la seva furto, passats uns moments, l’esbaldim. Tallem el carabassó.

Posem una planxa al foc amb unes gotes d’oli, quan ja sigui calenta anirem coent les verdures, afegint-hi una mica d’oli si fes falta. Quan les tinguem cuites empolsinem amb sal i pebre negra al nostre gust.

Servim el pollastret acompanyat de les verdures.


dimecres, 2 de setembre de 2015

DEL BLOG AL PLAT

M’ha fet molta il·lusió quan la Mercè de Destapant Cassoles m’ha proposat que sigui aquest blog el protagonista aquest mes a DEL BLOG AL PLAT.


Ella ens proposa un blog, i es tracta d’escollir una recepta i cuinar-la més o menys igual.

Doncs desitjo que tothom a qui li vingui de gust trií i remeni, a veure què en surt…..