dilluns, 30 de novembre de 2015

CUIXES DE POLLASTRE FARCIDES DE BOTIFARRA DE PEROL I PINYONS




INGREDIENTS

2 cuixes de pollastre
200 g de botifarra de perol
100 g de pinyons
1 ceba
2 tomàquets madurs
1 got de cervesa
½ got d’aigua
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Quan comprem les cuixes demanem que ens les desossin.

Traiem la pell a la botifarra de perol, l’esmicolem a una paella amb una mica d’oli, la posem el foc a mitja potència, quan la tinguem gairebé desfeta hi posem els pinyons, remenem perquè quedin els dos ingredients ben integrats. Amb aquest preparat, farcim les cuixes, enrotllem, lliguem i salpebrem.

Posem oli a una cassola, quan el tinguem calent, enrossim les cuixes per tot costats. Quan siguin rosses, les traiem i reservem.

Quan les tinguem enrossides, aboquem a la cassola la ceba que tenim tallada petita, donem unes voltes, afegim els tomàquets també tallats petits, deixem confitar, hi aboquem un got de cervesa i mig d’aigua, deixem que faci xup xup durant uns vint minuts, retirem les cuixes i passem la salsa pel colador xines, tornem a posar-ho tot a la cassola. Si fes falta podem posar-hi una mica més de cervesa i d’aigua. Deixem coure fins que tinguem el pollastre al nostre gust.

Traiem les cuixes de la cassola i les deslliguem.

Per servir, tallem les cuixes per la meitat i salsem.


dimecres, 25 de novembre de 2015

VENTRE DE PORC AMB ROVELLONS





INGREDIENTS

1 ventre de porc
¼ kg de rovellons
1 ceba
2 tomàquets
2 grans d’all
½ got de vi blanc
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

El ventre de porc ja el venen bullit.

Tallem el ventre a trossos no massa grossos.

A una cassola amb un raig d’oli sufragui’m la ceba picada petita, donem unes voltes, hi aboquem el tomàquet ratllat, deixem confitar molt bé.

Mentrestant netegem els rovellons i els tallem a trossos. Els saltegem amb una mica d’oli i els salpebrem.

Quan tinguem el sofregit ben fet, afegim el vi deixant evaporar l’alcohol, aboquem el ventre i els rovellons que tenim preparats, hi deixem coure uns deu minuts o fins que ho tinguem al nostre gust.


dilluns, 23 de novembre de 2015

BACALLÀ AMB MUSELINA D’ALL I LLIT DE VERDURES






INGREDIENTS

2 talls de bacallà de 200 g c/u
2 tomàquets
1 pebrot vermell
1 ou
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc

Escalivem els tomàquets i el pebrot com tinguem costum de fer-ho, quan les tinguem cuites, les netegem de pell i grana, les salpebrem i les posem a una paella amb un a mica d’oli, deixem confitar a foc suau durant uns deu minuts. Reservem

Eixuguem el bacallà perquè no ens deixi massa aigua, i el posem a una cassola amb oli, que quedi cobert, la portem al foc que tindrem al mínim de potència, perquè no ens arribi a bullir, doncs s’ha de confitar. Deixem durant uns dotze o quinze minuts. Reservem fora de l’oli.

Preparem un allioli amb, l’all, el rovell de l’ou (reservem la clara), i l’oli, no ha de ser excessivament consistent, si fes falta podem posar-hi una cullerada de la clara que tenim reservada.

Salsem al bacallà i el portem al forn que ja tindrem escalfat, deixem gratinar durant uns dos minuts.

Per servir, al plat fem un llit amb les verdures, posem a sobre el bacallà que tenim gratinat amb la muselina d’all.


dijous, 19 de novembre de 2015

CANELONS DE SALMÓ FUMAT




INGREDIENTS

6 talls de salmó fumat
120 g de cues de gamba
80 g de xampinyons
100 ml de crema de llet 35º
½ llimona
Cibulet
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Netegem les cues de gamba, salpebrem i sufragui’m amb una mica d’oli. Deixem refredar, les pelem, tallem a trossets i reservem.

Netegem els xampinyons, els tallem a làmines primes, salpebrem i els sufragui’m amb una mica d’oli i reservem.

Muntem la crema de llet que haurà de ser molt freda, espolsem-hi una mica de sal, una mica de pebre i unes gotes de llimona, afegim-hi les gambes i els xampinyons que tenim reservats. Remenem molt bé perquè quedi tot ben amalgamat.

Estenem sobre el marbre els talls de salmó fumat (recepta aqui), posem el preparat de les gambes i xampinyons, enrotllem com si féssim un caneló i lliguem amb una fulla de cibulet.

Acabem amb un fil d’oli i empolsinem amb anet molt.


dilluns, 16 de novembre de 2015

TURBOT ROSTIT, ACOMPANYAT DE FIDEUS NEGRES I TROMPETES DE LA MORT





INGREDIENTS

2 talls de corball    
Trompetes de la mort rehidratades
Fideus negres
Brou de peix

PEL FONS DE CARN:

2 ossos de vedella
1 ceba
1 porro                                                              
I pastanaga
1 branca d’api
2 tomàquets
Oli d’oliva
Sal

PER PREPARAR EL FONS DE CARN:

Posem una olla al foc amb un raig d’oli, posem els ossos, quan els tinguem enrossits, afegim les verdures i un polsim de sal, donem unes voltes, cobrim amb aigua i deixem bullir, fins que tinguem el fons, al nostre gust. Si quedes massa aspes, o s’hagués evaporat massa podem posar-hi una mica més d’aigua.

PER PREPARAR ELS FIDEUS:

Amb el brou de peix bullirem els fideus, segons ens indiqui el fabricant.

PER PREPARAR ELS PEIX I LES TROMPETES:

Posem les trompetes a rehidratar amb aigua tèbia

A una paella posem fons de carn, quan el tinguem calent hi posem el peix que ja el tindrem salat, deixem que comenci a bullir, en aquest moment donem la volta al peix i repetim l’operació, fins que el tinguem al nostre gust.

A la mateixa paella, saltegem les trompetes de la mort que ja tenim rehidratades.

Al plat posem el peix amb una mica de la seva salsa, al costat els fideus i salsem amb les trompetes.


divendres, 13 de novembre de 2015

PIZZA AMB MORTADEL-LA I XORIÇ





INGREDIENTS  PER LA MASSA

150 g farina especial per pizza
1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
6 cullerades soperes d’aigua
Un polsim de sal

INGREDIENTS PEL FARCIT

100 g de mortadel·la
100 g de xoriç
1 tomàquet
Formatge ratllat
Orenga mòlta
Oli d’oliva

A un bol barregem la Farina Especial Pizza i la sal, doncs, porta el llevat incorporat. Posem l’aigua i remenem amb una espàtula durant un minut. Posem l’oli i pastem a mà sobre el marbre, durant uns dos minuts.

Tapem la massa amb un drap, la posem a un lloc temperat i esperem uns vint-i-cinc minuts.

Mentrestant preparem el farcit, tallem els embotits a trossos.

Passat el temps de fermentació de la massa, l'estirem a la mida que ens agradi ( a mi m’agrada molt prima), posem la pizza a una safata pel forn folrada de paper sulfuritzat, posem una capa de tomàquet ratllat, un rajolí d’oli i l’embotit que tenim tallat a trossos, empolsem amb el formatge ratllat i orenga mòlta.

Portem la pizza al forn que ja tindrem preescalfat a 200ºC, deixem coure durant uns vint minuts o fins que la tinguem al nostre gust.


dimecres, 11 de novembre de 2015

CARAGOLINS AMB CEBA I TOMÀQUET




Aquests caragolins els vàrem trobar i menjar-nos-els a finals d’estiu. La recepta i la foto estaven ven “guardades” i ara han aparegut, així que aquí tenim la recepta.

INGREDIENTS

Caragolins
Llorer
Tomàquet ratllat
Cebes sal
Pebre negre

Si hem trobat nosaltres els caragolins, els deixem desdejunar una setmana, i ja els podrem cuinar.

Els rentem molt bé, els posem a una olla amb aigua, tapem i passada una mitja hora els podem portar al foc, sobretot al mínim. Quan en destapar veiem que tots estan dins l’aigua, podem apujar el foc.

Quan bullin els retirem, colem, esbaldim i tornem a posar aigua, els caragolins, un polsim de sal, un de pebre negre i el llorer, deixem coure uns 20 minuts més des que comencin a bullir.

Mentrestant a una cassola amb oli, confitem la ceba que hem tallat en juliana, quan la tinguem una mica transparent afegim els tomàquets ratllats, salpebrem i deixem confitar el conjunt.

Un cop bullits els caragolins, els escorrem i els aboquem a la cassola amb la salsa, espolsem una mica més de pebre, a nosaltres com que els faig com a tapa ens agraden que siguin una mica “picantons”. Els deixem coure uns deu minuts perquè s’impregnin de la salsa, ja els tindrem llestos per menjar.

Aquests caragolins estan més bons menjats l’endemà.



dilluns, 9 de novembre de 2015

CROQUETES DE CONFIT D’ÀNEC I CEPS, ACOMPANYADES DE XIPS DE MONIATO





De l’ultima vegada que vaig preparar el confit d’ànec (aquí),
encara en teníem un i vaig fer-ne aquestes croquetes que varen quedar delicioses.

INGREDIENTS

1 confit d’ànec                                                   
10 g de ceps deshidratats                                   
Farina
Llet
1 ou
Pa ratllat
Oli d’oliva
Sal

Posem a rehidratar els ceps amb aigua una mica tèbia.

Quan tinguem els ceps hidratats, els tallem petits, salpebrem i a una paella amb una mica d’oli els saltegem. Reservem

Traiem la pell a la cuixa confitada, l’esmicolem i tallem ben petita a ganivet. Posem la carn a una paella amb una mica de l’oli de confitar-la, remenem una mica per amorosí la carn, en aquest punt,afegim els ceps que tenim reservats, donant unes voltes perquè quedi molt ben amalgamat tot el conjunt.

És el moment de preparar la massa per les croquetes, hi posem la farina donant-ne unes voltes perquè cogui bé, hi posem un raig de llet, remenem perquè quedi tot ben integrat, hi repetim l’operació fins que ens quedi la massa ideal per fer les croquetes.

Quan tinguem la massa llesta, donem forma a les croquetes, les passem per ou batut i per pa ratllat, les fregim i a gaudir-les.


XIPS DE MONIATO




INGREDIENTS

1 moniato
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Pelem el moniato, i el tallem molt fi, si pot ser amb una mandolina o una màquina de tallar, posem les rodanxes amb aigua durant una hora, va molt bé.

Quan les hàgim de coure les escorrem i posem damunt de paper de cuina per recollir l’aigua que els hi pugui quedar.

Portem al foc una paella amb força oli d’oliva, quan el tinguem calent, anirem posant les rodanxes una per una, deixant espai perquè es moguin i no s’enganxin. Retirem-les de l’oli quan comencin a enrossir.

Posem a escórrer sobre paper de cuina, i salpebrem.


divendres, 6 de novembre de 2015

BUND CAKE DE LLIMONA






INGREDIENTS

3 ous
200 g de sucre
200 cc de llet
100 cc d’oli d’oliva
200 g de farina
1 sobre de llevat
Ratlladura de pell de 1 llimona
El suc de 1 llimona

PER LA COBERTURA DE XOCOLATA

1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega

A un bol posarem els ous amb el sucre, batrem molt bé fins que ens quedi una barreja escumosa. Seguidament afegim l’oli, i la llet tornem a barrejar perquè s’incorporin bé.

En aquest punt aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats, tornem a barrejar.

Ara ja podem posar-hi el suc i la raspadura de pell de llimona, tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients molt ben amalgamats.

Aboquem la barreja al motlle per coure’l i cap al forn que ja tindrem escalfat a 180º, deixem coure uns quaranta minuts o fins que estigui al nostre gust. (Podem anar punxant-lo amb una broqueta per assegurar-nos que el tenim cuit). Reservem

Mentre se’ns refreda el pastis aprofitem per preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada, la llet i la mantega a un cassó i el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenat fins que comproven que ja la tenim al punt.

Recobrim amb la xocolata tot el pastis i el decorem.



dimecres, 4 de novembre de 2015

ALBERGÍNIES MINI FARCIDES





La nostra amiga Maria ens va portar unes albergínies acabades de reculli de l’hort, com que eren petites, vaig aprofitar per fer-les farcides. Van tindre molt d’èxit.

INGREDIENTS

4 albergínies mini
200 g de carn picada de porc
1 ceba
3 tomàquets madurs
1 culleradeta petita de sucre
Sal
Oli d’oliva
1 cullerada d’orenga en pols
Pebre negre
Formatge ratllat

Tallem la cua a les albergínies, fem uns talls a la carn de dintre, amb un ganivet i molta cura, de no tallar la pell. Les posem a una safata i les portem al forn que tindrem preescalfat a 200 ºC, i les hi deixem durant uns deu minuts, o bé fins que amb una cullera les puguem buidar. Reservem la carn que hem extret.

Posem oli a una cassola, sufragui’m la ceba tallada petita, quan comença a transparentar posem, els tomàquets ratllats, afegim un polsim de sal, i el sucre que farà que ens perdi l’acidesa del tomàquet, deixem confitar.

Passats uns deu minuts, afegim a la salsa la carn picada i la carn de les albergínies que tenim reservada i salpebrada. Remenem bé perquè s’integri tot amb la salsa, afegim l’orenga en pols i deixem coure uns altres deu minuts.

Ara és l’hora de farcir les albergínies, les omplim amb el preparat, empolsinem amb una mica de formatge ratllat, les portem al forn durant uns cinc minuts. Ja les tindrem al punt per menjar.



dilluns, 2 de novembre de 2015

PASTISSETS DE VERDURES I BACÓ FUMAT





INGREDIENTS

200 g de patates pelades
250 g de coliflor
1 ceba
100 g de bacó fumat
150 cc de crema de llet de 35º
100 g de formatge ratllat
Un raig d’oli d’oliva
Una nou de mantega
Sal
Pebre blanc

Posem una olla amb aigua al foc, quan comenci a bullir hi posem la coliflor tallada a trossos, deixem bullir uns 4 minuts i retirem. L’escorrem i refredem.

Ratllem les patates amb un ratllador gruixut. Les posem a coure al microones durant uns 2-3 minuts a màxima potència.

Tallem la ceba en juliana fina. La posem a una paella amb la mantega i una mica d’oli, quan transparenta una mica, afegim el bacó tallat petit, la patata i la coliflor, salpebrem.

Retirem del foc, ara és el moment de posar-hi el formatge ratllat, a poc a poc anirem abocant-hi la crema de llet. Ha de quedar amb una textura suau però no liquida.

Omplim els motlles on vulguem coureu, si poden ser de silicona molt millor per no tindre problemes en desemmotllar-ho. Els portem al forn que ja tindrem escalfat a 180 ºC, deixem coure durant uns 15 minuts.

Quan els traiem del forn, esperem uns minuts, desemmotllem hi cap a taula. Va molt bé acompanyat amb ceba fregida, la de Ikea.