dimarts, 29 de desembre de 2015

diumenge, 27 de desembre de 2015

TRONC DE NADAL






INGREDIENTS


PER EL PASTIS:

1 iogurt de llimona o natural
3 ous
2 mides de l’envàs del iogurt de sucre
3 mides de l’envàs del iogurt de farina
1 sobre llevat Royal
1 mides de l’envàs del iogurt d’oli d’oliva
1 cullerada sopera de mantega
1 culleradeta de raspadura de la pell d’una llimona

 PER LA COBERTURA:

250 g de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
3 g de crema de cacau

Buidem el iogurt a un got, netegem l’envàs i així el tindrem per poder mesurar les quantitats d’ingredients.

A un bol posem els ous amb el sucre, batrem molt bé fins que ens quedi una barreja escumosa. Afegim el iogurt, remenem perquè s’incorpori bé, aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats, barregem una mica, afegim l’oli, la mantega i la raspadura de pell de llimona, tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients molt ben incorporats.

Aboquem sobre una plata de forn coberta amb paper sulfuritzat (ha de quedar primet). Deixem coure uns 10 minuts a 180 ºC. Encara calent, desemmotllem sobre un drap una mica humit, enrotllem i deixem refredar.

Per preparar la cobertura, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant a un cassó posem la xocolata trossejada i la llet, el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenat fins que comproven que ja la tenim desfeta en aquest moment i barregem la crema de cacau, remenen perquè es dissolgui i ens quedi completament incorporada.

Desenrotllem el pa de pessic, escampem per la part de dintre una mica de xocolata. Tornem a enrotllar, tallem dos trossos de les puntes per fer-ne les branques del tronc. Reservem

Amb una espàtula anirem cobrint tot el tronc amb xocolata. També cobrirem amb xocolata les dues branques, i les enganxarem amb xocolata al tronc.

Reservem a la nevera fins al moment de servir.



dimecres, 23 de desembre de 2015

dissabte, 19 de desembre de 2015

MINI DONUTS DE PROVOLONE AMB MELMELADA DE PEBROTS VERMELLS




Amb aquesta recepta participo en el repte del BLOG AL PLAT, que ens proposa la Mercè del blog Destapant Cassoles.

Aquest més el blog triat és DULCES BOCADOS, m’ha costat molt decidir-me perquè gairebé totes són molt interessants. Jo a més de seguir les instruccions, he fet alguna petita variació.

INGREDIENTS

PER 16 MINI DONUTS

110 g fe Farina per rebosteria
1 culleradeta de llevat Royal
1 ou
90 ml. de llet
125 g de formatge provolone
15 g de mantega
¼ de culleradeta de suc de llimona
Melmelada de pebrots vermells de la Fageda
Llavors de sèsam torrat

A un bol posem la farina que ja tenim tamisada amb la sal i el llevat.

A un altre bol barregem l’ou amb la llet i el suc de llimona. 

Aboquem sobre la farina i barregem fins que tinguem una crema llisa i sense grumolls.

Ratllem el formatge i l’afegim a la barreja, fins que el tinguem completament integrat.

Anirem omplint els motlles que ja tindrem engreixats amb la mantega. Els portem al forn que tindrem preescalfat a 180 ºC, deixem coure durant uns 10 minuts, fem la prova de l`escuradents, per veure si estan cuits.

Els traiem del forn i els deixem refredar.

Quan els tinguem que porta a taula escampen una mica de melmelada per sobre i empolsinem amb el sèsam torrat.

Els podem fer uns dies abans i congelar-los sense posar-hi la melmelada. Quan els vulguem menjar, és el moment de posar-la. 


dijous, 17 de desembre de 2015

PEUS DE PORC AMB CEPS



INGREDIENTS

2 peus de porc bullits
¼ de kg de ceps frescos
1 tomàquet
2 grans d’all
½ ceba
Ametlles torrades
Carquinyolis
1 got de cervesa
Brou de carn

Per aquest plat he comprat els peus bullits.

A una paella amb una mica d’oli, saltem els ceps tallats a làmines i els reservem. (També podem fer-ho amb ceps rehidratats)

L’oli que ens ha sobrat dels bolets l’avoquem a una cassola, amb el que fem el sofregit de la ceba i el tomàquet.

Quan tinguem el sofregit al punt, posem a la cassola els peus, el brou de carn i una mica de cervesa, deixem coure uns deu minuts,

Mentrestant fem una picada amb els alls, les ametlles, els carquinyolis i la resta de la cervesa.

Passat el temps, afegim a la cassola, els bolets i la picada, deixem coure uns deu minuts més i ja ho tindrem al punt per menjar.





dilluns, 14 de desembre de 2015

VERAT AL FORN





INGREDIENTS

2 verats
2 cullerades d’avellanes torrades
1 culleradeta de farigola
1 llesca de pa torrada
½ vas de cervesa
Oli d’oliva
Amanida variada al gust
Sal
Pebre negre

Preparem una picada amb les avellanes, la farigola i la llesca de pa. Reservem

Quan comprem els verats demanem que ens treguin l’espina.

Netegem els filets dels verats i els eixuguem amb paper de cuina. Salpebrem per dintre i per fora i els farcim amb una mica de la picada que tenim preparada.

A una safata pel forn, posem-hi una mica d’oli i els verats a sobre. Reguem-los amb la cervesa i un raig d’oli, distribuïm per sobre la resta de la picada.

Portem la safata al forn que tindrem preescalfat a 180 ºC, deixem coure durant 15 minuts.

Per servir, posem el verat al plat, salsem i acompanyem amb unes fulles d’amanida variada al nostre gust.


dijous, 10 de desembre de 2015

QUICHE D’ESPINACS



INGREDIENTS

1 làmina de massa brisa
300 g de fulles d’espinacs
100 g de bacó fumat
Pinyons al gust
Panses sense pinyol
3 ous
200 ml de crema de llet de 35%
100 g de formatge ratllat
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre molt

Netegem les fulles d’espinacs, les reservem a una escorredora.

Passats uns moments les posem a una paella amb unes gotes d’oli, a foc mitja, fins que deixin anar la seva aigua, les tornem a l’escorredora. Amb una tisora les tallem a trossets, agafant-les totes juntes amb la mà, és molt fàcil i a la vegada perdran la poca aigua que els pugui quedar..

Mentrestant, tallem el bacó a tallets prims. Reservem

Quan tinguem els espinacs escorreguts, els tornem a posa a la paella amb el bacó, els pinyons i les panses que hem posat en remull una estona abans, donem unes voltes perquè s’integrin molt bé tots els ingredients.

En un bol posem els ous i els deixatem, quan els tinguem, hi afegim la crema de llet, salpebrem i remenem bé, hi aboquem el preparat d’espinacs, bacó, els pinyons, les panses i la meitat del formatge, remenem tot el conjunt.

Amb massa brisa, folrem el motllo per coure’l, tallarem els trossos que sobresurtin.

Aboquem la barreja que tenim preparada, escampem per sobre la resta del formatge ratllat. Portem al forn que ja tindrem preescalfat a 190º C, deixem coure uns vint-i-cinc minuts, o fins que el tinguem al nostre gust.


diumenge, 6 de desembre de 2015

CIGRONS AMB ESPINACS




 INGREDIENTS

½ kg de cigrons bullits
2 manats d’espinacs
150 g de cansalada virada
Oli d’oliva
Sal
  
Netegem les fulles d’espinacs, les reservem a una escorredora. Retirem unes quantes fulles ben maques per emplatar.

Passats uns moments les posem a una paella amb unes gotes d’oli, a foc mitjà, fins que deixin anar la seva aigua, les tornem a l’escorredora. Amb una tisora les tallem a trossets, agafant-les totes juntes amb la mà, és molt fàcil i a la vegada perdran la poca aigua que els pugui quedar..

Mentrestant, tallem el bacó a tallets prims. Reservem

Quan tinguem els espinacs escorreguts, els tornem a posa a la paella amb un raget d’oli i la cansalada virada, donem unes voltes, afegim els espinacs, deixem coure uns deu minuts a foc mitja, remenant de tant en tant.

Mentrestant preparem les fulles d’espinacs que tenim netes i reservades. Les escaldem durant uns segons i refredem ràpidament amb aigua i gel.

Mentrestant a una paella amb oli saltem les fulles d’espinacs . (Compta que esquitxem molt)

Per servir al fons del plat fem una flor amb les fulles que tenim fregides, a sobre posem els cigrons amb els espinacs i la cansalada, coronem amb una fulla d’espinac fregida


divendres, 4 de desembre de 2015

BROQUETES DE GAMBES I BACÓ





INGREDIENTS

8 gambes
1 carabassó
2 talls de bacó
½ llimona
1 cogombre

PER LA SALSA

75 g de mantega
1 gra d’all
1 ceba petita
2 cullerades de conyac
Pebre negre molt

Bullirem les gambes durant uns moments. Escorrem i pelem les cues.

Rentem el carabassó i el tallem a rodanxes.

Tallem els talls de bacó per la meitat.

Enfilem a les broquetes dos talls de bacó enrotllats, tres rodanxes de carabassó, i dues gambes, alternant els ingredients.

PER PREPARAR LA SALSA

Portem al foc un cassó amb la meitat de la mantega, el conyac, l’all, la ceba tallada petita, un polsim de sal i un de pebre, barregem, deixem a foc molt suau, fins que redueixi i la ceba s’hagi estovat una mica, però sense que arribi a enrossir.

Pintem les broquetes amb la resta de la mantega i unes gotes d’oli, i les portem al forn amb l’opció grill, deixem coure uns dos minuts, per cada costat.

Per servir, al plat posem les broquetes amb la salsa al costat.