FAVES AMB GAMBES
INGREDIENTS
400 g de faves tendres desgranades
1 manat d’alls tendres
10 gambes
1 nyora
50 ml vermut blanc sec
Aigua mineral
2 grans d’all
Julivert
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc
Separem els caps de les cues de les gambes,
pelem les cues i reservem a la nevera.
Els caps i les pells, tallem-los amb l’ajuda
d’unes tisores a bocins petits i els posem a un cassó amb un fil d’oli,
salpebrem i deixem sufragi uns 10 minuts.
Triturem ben fina la polpa de la nyora
remullada amb el vermut, els alls i l’aigua mineral, i tirem-ho a l’olla amb
els caps sofregits, deixem coure a foc mitjà durant uns quinze minuts.
En una cassola amb un fil d’oli, fem sufragi
els alls tendres a rotllanes d’un centímetre, durant 3 minuts. Afegim-hi el suc
anterior i, quan arrenqui el bull, tirem-hi les faves, salem i deixem coure
fins que les tinguem al nostre gust..
Posem a la cassola les cues de les gambes
pelades i salpebrades, deixem-les coure només 30 segons, rectifiquem el punt de
sal i ja podem servir.
Una recepta de faves de luxe! De Festa Major!
ResponEliminaPetonets,
Olga