AMANIDA D’ENDÍVIA, CRÉIXENS, OLIVADA I LLONGANISSA






INGREDIENTS

3 endívies blanques
100 g d’olives negres d’Aragó
100 g de llonganissa, a talls molt fins
Oli d’oliva verge extra (per les olives)

PER A LA VINAGRETA

2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
½ cullerada de vinagre
Sal
Pebre negre
1 xic de mostassa

Barregem els ingredients de la vinagreta, afinem el punt de sal i pebre i reservem-la.

Espinyolem les olives negres, obtindrem 50 g. de polpa neta, triturem-la molt fina juntament amb 20 ml. d’aigua mineral i 20 ml. d’oli d’oliva verge extra. Reservem sense colar.

Tallem les endívies a la juliana llarga i ample i reservem.

Retirem el budell dels talls de llonganissa i tallem-los a tiretes com a bastonets. Reservem

El puré obtingut de les olives negres amb l’ajut d’un pinzell el repartim al fons del plat, queda una puré dens i negre.

En un bol ample barregem la juliana d’endívies i els créixens, amanim-les amb la vinagreta col·loquem-les al centre del plat.

A sobre repartim els bastonets de llonganissa. L’amanida és llesta per porta a taula.

Recepta del llibre 100 PLAERS PER COMPARTIR DE CARME RUSCALLEDA, adaptada al meu gust.


Comentaris

  1. que bona!! m'agraden les amanides així de completes. De fet jo cada dilluns dino una amanida i prou. per restar els excessos del cap de setmana jeje petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa les amanides sempre ens van bé i si son així de complertes encara més!
      Petons

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars