divendres, 29 de gener de 2016

LLAMÀNTOL GLACEJAT AL CAVA




Tot i que ja han passat uns dies, aquest va ser el segon plat del dia d’Any Nou, amb un resultat espectacular.

INGREDIENTS

2 llamàntols
4 rovells d’ou
200 g de mantega
50 g de cava brut nature
El suc de ½ llimona
Sal gruixuda

Posem una olla grossa amb tres litres d’aigua i 100 g de sal gruixuda. Quan arrenqui el bull posem els llamàntols i deixem coure 4 minuts.

Retirem-los del foc i el refredem amb tres litres d’aigua freda, 100 g de sal gruixuda i gel, durant 4 minuts. Els traiem de l’aigua, els obrim pel mig i trenquem les pinces.

Traiem la part interna dels caps i posem-hi les pinces.

Fonem la mantega a punt de pomada. Reservem

Emulsionem els rovells d’ou al Bany Maria amb el suc de llimona, un polsim de sal i la meitat del cava.

Lliguem amb la mantega i acabem d’afegir el cava. 

Napem els llamàntols amb la salsa. Els posem a una safata i els portem al forn que ja tindrem pre-escalfat a 200 ºC, deixem coure uns 5 minuts, servim immediatament

Recepta del xef Pep Nogué a l’espai del consum de Bonpreu


dimarts, 26 de gener de 2016

SALMÓ AMB CROSTA D’OLIVES NEGRES





INGREDIENTS

2 lloms de salmó d’uns 180 g c/un
1 gra d’all
15 g de pa ratllat
Ratlladura de pell de llimona
20 g d’olives negres
40 g de formatge Parmesà
1 nou de mantega
Oli d’ oliva
Sal
Pebre negre

Al got del turmix posem el pa ratllat, la ratlladura de llimona, les olives i el formatge, triturem. Incorporem-hi la mantega i un raig d’oli, seguim triturant. Salpebrem, amb conta, perquè les olives donen molt de gust.

Escampem aquesta barreja per sobre dels talls de salmó que ja tindrem salpebrats i els reservem a la nevera durant una mitja hora.

Passat el temps, posem els talls de salmó a una safata pel fon, escampem un raig d’oli per sobre i la portem al forn que ja tindrem preescalfat a 200 ºC, durant uns vint minuts. Servir immediatament.

Font de la recepta Blog l’Exquisit adaptada al meu gust.



divendres, 22 de gener de 2016

PETIS MOS DE VEDELLA I BOLETS




Fa uns dies vaig preparar unes galtes de vedella rostides  (la recepta la trobareu aquí) i en va sobra un tros, com que no en tenia per un altre dinar, vaig preparar aquests petits mos ben acompanyats, que van agradar molt.

INGREDIENTS

Galta de vedella rostida
Gírgoles mini
Encenalls de pernil
200 g de pèsols congelats
1 ceba petita
Mantega
1 got d’aigua
½  cullerada de sucre
Unes gotes de vinagre
Sal
Fulls de pasta brik

Amb el tros de galta de vedella i la seva salsa vaig afegir-hi unes gírgoles mini, i vaig deixa coure uns deu minuts.

Per preparar el coulis de pèsols: tallem la ceba ben petita i la posem a un cassó amb la mantega, els pèsols, un polsim de sal, el sucre, quan comenci a caramel·litzar el sucre hi posem les gotes de vinagre, deixem evaporar una mica, afegim l’aigua i deixem coure fins que tinguem els pèsols al punt.

Triturem fins que ens quedi una crema fina i espessa. Reservem

A un bol, posem una cullerada sopera de farina i una d’aigua remenem, ha de quedar espessa, doncs és per segellar el paquetet.

Del rotllo de pasta brik, tallem tires d’uns deu centímetres i les partim per la meitat, estenem sobre el marbre els quadrats de pasta, al centre de cadascun, hi posem una cullerada de vedella i bolets, pleguem, pintem les puntes amb l’aigua amb farina i girem, perquè es vegin més polits, farem els mateixos passos amb tots el paquetets.

Posem els paquetets a una safata i els portem al forn que ja tindrem preescalfat a 180 ºC, deixem coure fins que comencen a enrossir.

Per servir, al plat posem una cullerada de coulis de pèsols, a sobre posem el paquetet i mig emboliquem amb l’encenall de pernil.


dimecres, 20 de gener de 2016

FAVES AMB GAMBES




INGREDIENTS

400 g de faves tendres desgranades
1 manat d’alls tendres
10 gambes
1 nyora
50 ml vermut blanc sec
Aigua mineral
2 grans d’all
Julivert
Oli d’oliva
Sal
Pebre blanc

Separem els caps de les cues de les gambes, pelem les cues i reservem a la nevera.

Els caps i les pells, tallem-los amb l’ajuda d’unes tisores a bocins petits i els posem a un cassó amb un fil d’oli, salpebrem i deixem sufragi uns 10 minuts.

Triturem ben fina la polpa de la nyora remullada amb el vermut, els alls i l’aigua mineral, i tirem-ho a l’olla amb els caps sofregits, deixem coure a foc mitjà durant uns quinze minuts.

En una cassola amb un fil d’oli, fem sufragi els alls tendres a rotllanes d’un centímetre, durant 3 minuts. Afegim-hi el suc anterior i, quan arrenqui el bull, tirem-hi les faves, salem i deixem coure fins que les tinguem al nostre gust..

Posem a la cassola les cues de les gambes pelades i salpebrades, deixem-les coure només 30 segons, rectifiquem el punt de sal i ja podem servir.


dilluns, 18 de gener de 2016

FILET DE VEDELLA A LA SALSA DE PEBRE VERD






INGREDIENTS

2 talls de filet de vedella
1 cullerada sopera de mantega
1 cullerada sopera de pebre verd en gra
200 ml. de crema de llet
1 culleradeta de concentrat de carn “Bovril”
Oli d’oliva
Sal

Portem una paella al foc, posem-hi la mantega quan la tinguem desfeta, hi afegim el pebre verd, deixem coure durant un parell de minuts. En aquest punt hi aboquem la crema de llet i el concentrat de carn, deixem coure uns cinc minuts més i ja la tindrem llesta. Reservem en calent.

A una altra paella amb unes gotes d’oli courem els talls de filet que ja tindrem salats, quan els falti una mica per estar cuits, hi aboquem la salsa i deixem coure fins que els tinguem al nostre gust, i ja els podem servir.


dijous, 14 de gener de 2016

BASTONETS DE FORMATGE GRUYÈRE I BACÓ FUMAT





INGREDIENTS

4 talls de formatge Gruyère
1 copa de vi blanc
8 talls de bacó fumat tallat molt prim
1 ou
Sa
Pebre blanc
Pa ratllat
40 g de mantega
Oli d’oliva

Quan comprem el formatge demanem que ens facin talls d’un centímetre de gruix. A casa, els tallem a tires d’uns 2 o 3 centímetres.

Quan comprem el bacó fumat també demanem que ens facin els talls ben fins.

Posem el formatge a un bol amb el vi blanc, deixem macerar durant una mitja hora.

Passat el temps, estenem sobre el marbre dos talls de bacó, empolsinem, amb una mica de pebre blanc posem un tall de formatge i enrotllem. Farem aquesta operació amb tot el formatge i bacó que tinguem.

Passem aquestes tiretes per ou batut i pa ratllat. Deixem reposar les tiretes durant uns quinze minuts.

Passat el temps, les fregim d’oli d’oliva, nomes volta i volta, les posem sobre paper absorbent i servir ben calentes.



dilluns, 11 de gener de 2016

LASANYA DE TONYINA AMB TOMÀQUET






INGREDIENTS

1 capsa de pasta per canelons
2 llaunes de tonyina amb oli
Tomàquet ratllat
Llet
Farina
Nou moscada
Formatge ratllat
Oli d’oliva
Sal

Confitem el tomàquet triturat amb una miqueta d’oli, un polsim de sucre i un de sal.

Mentrestant escorrem molt bé  l’oli de la tonyina, la passem a un plat i l'esmicolem amb una forquilla.

Quan el tomàquet estigui llest hi barregem la tonyina.

Mentrestant bullim la pasta, un cop cuita en posem una capa a la plata per anar al forn, a sobre posem una capa de tonyina, tapem amb una altra de pasta, repetim la mateixa operació, amb tonyina i pasta. Les faig amb la pasta per canelons, perquè m’agrada fer-les individuals.

Preparem la beixamel com tinguem costum de fer-la, ratllem-hi una mica nou moscada.

Recobrim les lasanyes amb la beixamel, espolsem amb formatge ratllat i gratinem.




dijous, 7 de gener de 2016

CAPSETES DE SALMÓ FUMAT FARCIDES




Tornem a la normalitat i comencem l’any amb uns quants plats que he preparat per a aquestes festes Nadalenques. Desitjo que us agradin tant com a nosaltres.

INGREDIENTS

4 talls de salmó fumat
1 ou
Un polsim d’anet
Dues cullerades d’aigua
Amanida al gust
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Caviar d’arengada

La recepta del salmó fumat la trobareu aquí.

Preparem el farcit, a un plat deixatem l’ou, l’aigua, la sal, un polsim d’anet i el pebre negre. Quan tinguem ben incorporats tots els ingredients, preparem una paella amb unes gotes d’oli fem molt lentament un remenat. Deixem refredar

Tallem quatre talls de salmó fumat.

Per preparar les capsetes, posem un tall de salmó al motlle on farem la capseta, que sobresurti per tots els costats, l’omplim del remenat d’ou i tanquem amb el salmó que sobresurt.

A la safata per servir fem un llit, amb l’amanida a sobre posem les capsetes de salmó i acabem amb una mica de caviar d’arengada fumada.