dijous, 29 de setembre de 2016

GELAT DE VINAGRE DE MÒDENA






INGREDIENTS

3 ous
6 cullerades soperes de sucre
1 cullerada sopera de vinagre de Mòdena
250 ml. de crema de llet de 35º
½ culleradeta de les de cafè d’estabilitzant per gelats

A un bol posarem els rovells d’ou, el sucre i batrem fins que ens quedin esponjosos i amb un color blanquinós. Reservem

Muntem les clares a punt de neu, com tinguem costum de fer-ho. Quan les tinguem, les barregem amb molta cura a la preparació anterior.

Muntem la nata amb l’estabilitzant i l’afegim molt a poc a poc a la crema que tenim preparada, amb moviments molt suaus.

Deixem reposar a la nevera, tapat, durant un parell d’hores.
Passat el temps preparem la geladora, traiem la cubeta que ja tindrem al congelador des del dia abans, muntem la part interior, aboquem el preparat i la posem amb marxa, deixem uns 45 minuts i ja el tindrem llest.

Si no ens l’hem de menjar de seguida, el podem guardar al congelador, traient-li la tapa, però protegint-lo amb paper film.


dilluns, 26 de setembre de 2016

“PATAXORI”




Aquesta recepta l’he preparat infinitat de vegades a casa, així és com l’anomenen els meus fills. Mai no havia pensat penjar-la al blog.

Tot i que és una recepta molt simple, quan faig un sopar de tapes a taula té molt èxit. Desitjo que us agradi tant com a la família.

INGREDIENTS

3 patates Mona Lisa grosses
250 g de xoricets                                
2 ous
Farina blanca
Pa ratllat
Oli d’oliva
Sal

Bullim les patates, palades i tallades a trossos amb un polsim de sal. Quan les tinguem cuites les aixafem i en fem un puré espès. Deixem refredar tapades.

Un cop tinguem el puré de patates fred, posem sobre el marbre un tros de paper d’alumini, hi posem una cullerada del puré a un costat, dobleguem i tapem amb l’altre tros, aplanem perquè ens quedi una capa no gaire gruixuda de patata, posem un xoricet i enrotllem procurant que quedi ben cobert. Així farem amb tots els que tinguem.

Un cop els tinguem tots enrotllats, el passem per farina blanca, ou batut i pa ratllat.

A una paella no gaire grossa, posem una bona quantitat d’oli. Quan el tinguem calent els anirem fregim i posant-los sobre paper absorbent, per recollir  l’accés d’oli.

Els clavem una broqueta i ja els tindrem llestos per porta a taula.


dijous, 22 de setembre de 2016

BUND CAKE DE TARONJA XOCOLATA





INGREDIENTS

 3 ous
 200 g de sucre
 200 cc de llet
 100 cc d’oli d’oliva
 200 g de farina
 1 sobre de llevat
 Ratlladura de pell de 1 taronja
 El suc de la taronja
 50 g de perletes de xocolata

 PER LA COBERTURA DE XOCOLATA

1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
Sucre daurat

A un bol posarem els ous amb el sucre, batrem molt bé fins que ens quedi una barreja escumosa. Seguidament afegim l’oli, i la llet tornem a barrejar perquè s’incorporin bé.

En aquest punt aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats, tornem a barrejar.

Ara ja podem posar-hi la raspadura de pell de la taronja, el seu suc i les perletes de xocolata, tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients molt ben amalgamats.

Aboquem la barreja al motlle per coure’l i cap al forn que ja tindrem escalfat a 180º, deixem coure uns quaranta minuts o fins que estigui al nostre gust. (Podem punxant-lo amb una broqueta per assegurar-nos que el tenim cuit).

Mentre se’ns refreda el pastis aprofitem per preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada, la llet i la mantega a un cassó i el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenat fins que comproven que ja la tenim al punt.

Aboquem la xocolata per sobre del pastis i l’empolsinem amb el sucre daurat.


dilluns, 19 de setembre de 2016

ENROTLLATS DE COGOMBRE




INGREDIENTS

3 cogombres
1 terrina de crema de formatge
Cibulet
Salmó fumat
Sal
Oli d’oliva

Netegem els cogombres, sense pelar-los, amb la mandolina en fem unes llesques finetes de punta a punta. Reservem els primes i últims talls, per fer-ne uns encenalls per acabar el plat.

Barregem la crema de formatge amb el cibulet tallat petit. Els talls de salmó els farcim amb la barreja, enrotllem i els tallem a la mida de l’alçada dels talls de cogombre.

Sobre el marbre posem una llesca de cogombre, a sobre un rotllet de salmó amb el formatge, enrotllem el conjunt i el subjectem amb un escuradents, el posem al plat de servir. Seguirem els mateixos passos amb tots els talls.

Pels costats escampem els encenalls que ja tindrem amanits al nostre gust.


dijous, 15 de setembre de 2016

SARDINES MARINADES





INGREDIENTS

12 sardines
125 g de vinagre de vi blanc
1 ceba tendra
1 tomàquet d’amanida
Oli d’oliva verge
100 g de sal gruixuda
Sal
Pebre negre

Netegem molt bé les sardines i tallem-les a filets, amb molta cura de treure totes les espines i les escates.

Posem els filets de sardina en una salmorra que hem preparat amb aigua freda i la sal gruixuda.

Posem les sardines dintre d’aquesta salmorra durant uns cinc minuts perquè es dessagnin, ens quedaran ben netes i tindran un punt de sal.

Passat el temps les traiem de la salmorra, i les posem a marinar amb el vinagre de vi durant una mitja hora.                

Mentrestant tallem a rodanxes la par blanca de les cues de les cebes tendres, i les posem a un bol amb aigua freda, perdran l’acidesa. Al moment de muntar el plat les escorrem i amanim.

Tallem daus de tomàquet, els amanim amb un punt de sal i d’oli.

Ara és el moment d’amanir-les, els hi eixuguem el vinagre amb paper de cuina, i les reservem cobertes amb oli d’oliva verge.

Al moment de servir-les, les traiem de l’oli de conservació, les posem a un altre plat, posem unes rodelles de ceba i uns daus de tomàquet per sobre, espolsem amb una mica de pebre negre i acabem amb un raig d’oli d’ oliva.

Recepta del llibre Cuina amb JOAN ROCA



dilluns, 12 de setembre de 2016

HUMUS DE CIGRONS AMB TARONJA I ANXOVES



INGREDIENTS

½ kg de cigrons cuits
1 taronja
8 filets d’anxova
Olives negres
Fulles de roure
Oli d’oliva

Quan comprem els cigrons, demanem una mica del brou de la cocció.

Posem els cigrons al got de la batedora, amb una mica del seu brou, posem-ne poc i si fes falta ni afegim una mica més. Batrem fins que ens quedi gairebé una crema consistent, afegim un raig d’oli i reservem a la nevera.

Pelem la taronja, traient-li tota la part blanca dels grills, els tallem a trossos i reservem.

Els filets d’anxova un cop nets els tallem a trossos, els posem a marinar amb oli i reservem.

Les olives negres les podem comprar sense pinyol, les tallem per la meitat i reservem.

Netegem les fulles de roure, les posem a un plat i les amanim amb sal i oli.

En el moment de servir, posem un motlle d’emplatar, al fons l’humus de cigrons, a sobre posem trossos d’anxova i de taronja intercalats, acabem amb unes fulles de roure i les olives negres.

Amanim amb un raig d’oli i ja podem servir.