CASSOLA D’ORELLA DE PORC AMB GAMBES I PATATES
INGREDIENTS
1 orella de porc
8 gambes
1 pastanaga
1 ceba
1 porro
2 fulles de llorer
1 gra d’all
1 bitxo de Caiena
25 g de pernil
200 g de salsa de tomàquet
Pebre vermell dolç
Pebre negre
Sal
250 g de patates
Aigua i sal
Blanquegem l’orella de porc. Després la coem
amb les verdures, el llorer, l’all i el bitxo de Caiena.
Un cop tinguem cuita l’orella, retirem les
verdures, les triturem i les passem pel colador xines. Reservem
De salsa de tomàquet generalment sempre en tinc
de preparada al congelador, llesta per utilitzar-la amb qualsevol plat que en
faci falta.
A una cassola sufragui’m el pernil tallat a
daus, afegim la salsa de tomàquet, les verdures triturades i el pebre vermell.
Afegim a aquesta preparació l’orella, que hem tallat a cuadrets d’uns 3 cm,
deixem bullir uns moments i salpebrem al gust.
Pelem les gambes i amb les cloves i una mica
d’aigua, preparem un brou curt. Aixafem les cloves si fes falta.
Afegim el brou curt de les gambes a la cassola
de l’orella.
Bullim les patates tallades esquinçades, quan
les tinguem cuites les incorporem a la cassola, juntament amb la carn de les
gambes. Deixem coure tot el conjunt uns cinc minuts.
Per servir, a un plat fondo, disposem les
patates, a sobre uns trossos d’orella i sobre d’aquesta les gambes. Salsem i
cap a taula.
Doncs he de confessar q no he menjat mai orella, però només de veure la salseta estic segura que és un plat deliciós.
ResponEliminaEl plat va quedar deliciós, el Miquel l’orella no havia volgut provar-la mai i així l’hi va agradar força!!!
EliminaTot ès provar, Petons