dilluns, 9 d’octubre de 2017

FILET DE PORC ROSTIT AL FORN



INGREDIENTS

1 filet de porc
1 l de salmorra ( 100 g de sal per 1 l d’aigua)
250 g de puré de patates
1 poma Golden
I poma Granny Smith
Oli d’oliva
Sal i pebre blanc
Cerfull
Mantega

Introduir el filet en salmorra durant 20 minuts.

Pelem i tallem la poma Golden a trossos, la coem a una paella amb una nou de mantega a foc molt lent, quan la tinguem ben confitada, la deixem refredar.

Triturem la poma cuita, amb oli d’oliva, sal i pebre blanc, si fes falta podem posar una mica d’aigua perquè quedi cremosa. Reservem

Tallem a grills l’altra poma i la saltem amb una mica de mantega a una paella a foc suau. Quan gairebé la tinguem al punt la reservem. 

Marquem el filet a una paella i el col·loquem a una reixa, la portem al forn que ja tindrem a 140 ºC deixem coure durant uns 20- 25 minuts. (No ens caldrà salar el filet)

Retirem del forn i el col·loquem en un recipient de repòs, perquè assoleixi els 50 – 58 ºC de temperatura a cor.

Tallem el filet a rodanxes, les posem sobre un llit de puré de poma, als costats els grills de poma saltats, i el puré de patates.

Piquem el cerfull i el barregem amb oli d’oliva, sal i pebre, i amanim la carn i la guarnició.


2 comentaris: