dimecres, 20 de desembre de 2017

CORS DE CARXOFA AMB OUS DE GUATLLA





INGREDIENTS

6 carxofes
6 ous de guatlla
2 patates
Oli d’oliva
Oli d’oliva amb essència de Tòfones negres
Julivert
Ous de lumpus
Sal

Preparem un bol amb aigua freda i un bon grapat de julivert, per poder posar-hi els cors de carxofes quan les anem netejant.  

Traiem les fulles verdes fins que tinguem a la vista les blanques, tallem en rodo totes les puntes, que ens quedin ben rodones. Amb un estri de fer boles, buidem el cor a un cm de profunditat, i les anem posant al cassó que tenim preparat.

Quan les tinguem totes netes, les posem, a un altre cassó amb oli i el portem al foc. Les confitem a 100 ºC durant uns 35 minuts fins que les tinguem a una textura melosa. Retirem del foc i deixem refredar.

Mentrestant preparem, unes patates palla, les fregim i reservem.

Obrim els ous amb molta cura, separem el rovell de la clara. Posem els rovells a un recipient, coberts d’oli amb essència de tòfones negres que m’havien regalat, perquè no es ressequin i els donin sabor. Reservem a la nevera fins al moment de fer-los servir. (Les clares les podem fer fregidetes que estan molt bones)

Preparem mentrestant, unes patates palla per poder presentar els cors de carxofes.

Escorrem les carxofes, de l’oli les salem. Amb una cullereta, agafem els rovells i els anem posant dintre dels cors de les carxofes, les portem al forn que tindrem escalfat a 80 ºC., deixem coure durant uns cinc minuts.

Per servir escampem, les patates palla al plat, a sobre posem les carxofes amb l’ou de guatlla i a sobre posem unes boletes d’ous de lumpus.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada