dilluns, 30 de gener de 2017

TRUITA DE CARBASSÓ I XORIÇ




INGREDIENTS

2 carbassons
100 g de xoriç
3 ous                       
Oli d’oliva
Sal

Netegem els carbassons i els tallem primets amb la mandolina. Posem una paella al foc amb un raig d’oli, posem els carbassons i els deixem confitar a foc suau, remenem de tant en tant.

Mentrestant tallem el xoriç a trossets i reservem.

Deixatem a un bol els ous, quan els carbassons estan al punt, els incorporem, així com el xoriç. Remenem molt bé perquè quedi tot ben integrat.

A una paella hi posem un raig d`oli, quan estigui calent, afegim la barreja, hi fem la truita al nostre gust.

L’hem d’acompanyar amb una bona llesca de pa de pagès.


divendres, 27 de gener de 2017

ROTLLETS DE SALMÓ FUMAT AMB GULES




A casa gairebé sempre tenim preparat un bon tros de salmó marinat i fumat. Per poder menjar-ne i preparar alguna recepta quan ens ve de gust. (la recepta la podeu trobar aquí

INGREDIENTS

5 talls de salmó fumat
50 g de gules
3 cullerades soperes de formatge cremós
1 ou dur
1 all
1 bitxo de Caiena petit
Oli d’oliva 

Pelem l’all, el piquem molt petit i el posem a una paella amb una mica d’oli. Quan el tinguem daurat, afegim el bitxo, seguidament les gules, donem unes voltes i ja les tenim al punt.

Les aboquem a un bol, sense l’oli, reservem.

Tallem a trossets petits 2 talls del salmó i l’ou dur, els afegim al bol amb les gules.

Posem al bol el formatge cremós. Remenem molt bé perquè s’integrin tots els ingredients.

Estenem els altres talls de salmó sobre el marbre i els farcim amb la barreja que tenim preparada, enrotllem, els posem al plat de servir, reservem a la nevera fins el moment de servir a taula.



dimecres, 25 de gener de 2017

MACARRONS DEL ROSTIT O “D'EN JORDI”




El meu fill Jordi de petit volia els macarrons i els espaguetis només bullits i amb força formatge ratllat, això sí.

Una vegada després de fer un rostit, com que hi sucava pa, vaig pensar acabar-los de bullir amb el suc del rostit, hi va ser un èxit.

Des de les hores quan he fet un rostit sigui de pollastre o de vedella l’endemà, macarrons. I estan força contents quan els en preparo un taper. Algun cop he posat una mica de la carn rostida i també han tingut èxit.

INGREDIENTS

250 g de macarrons
Suc del rostit
Formatge ratllat
Sal

A una olla amb aigua i un pols de sal bullim els macarrons, dos minuts menys de com ens indiqui el fabricant.

Mentrestant a una altra olla escalfem el suc de rostit que tenim guardat.

Quan tinguem els macarrons bullits, els escorrem i els posem seguidament a l’altra olla que tenim amb el suc del rostit. Els fem bullir els dos minuts que els falten, anirem remenant tota l’estona perquè no s’enganxin al fons de l’olla.

Passat el temps els aboquem a la safata que tenim preparada, escampem força formatge ratllat per sobre i ja els podem portar al forn a gratinar. 


dilluns, 23 de gener de 2017

CASSOLA D’ORELLA DE PORC AMB GAMBES I PATATES




INGREDIENTS

1 orella de porc
8 gambes
1 pastanaga                                                           
1 ceba
1 porro
2 fulles de llorer
1 gra d’all
1 bitxo de Caiena
25 g de pernil
200 g de salsa de tomàquet                                                   
Pebre vermell dolç
Pebre negre
Sal
250 g de patates
Aigua i sal

Blanquegem l’orella de porc. Després la coem amb les verdures, el llorer, l’all i el bitxo de Caiena.

Un cop tinguem cuita l’orella, retirem les verdures, les triturem i les passem pel colador xines. Reservem

De salsa de tomàquet generalment sempre en tinc de preparada al congelador, llesta per utilitzar-la amb qualsevol plat que en faci falta.

A una cassola sufragui’m el pernil tallat a daus, afegim la salsa de tomàquet, les verdures triturades i el pebre vermell. Afegim a aquesta preparació l’orella, que hem tallat a cuadrets d’uns 3 cm, deixem bullir uns moments i salpebrem al gust.

Pelem les gambes i amb les cloves i una mica d’aigua, preparem un brou curt. Aixafem les cloves si fes falta.

Afegim el brou curt de les gambes a la cassola de l’orella.

Bullim les patates tallades esquinçades, quan les tinguem cuites les incorporem a la cassola, juntament amb la carn de les gambes. Deixem coure tot el conjunt uns cinc minuts.

Per servir, a un plat fondo, disposem les patates, a sobre uns trossos d’orella i sobre d’aquesta les gambes. Salsem i cap a taula.


divendres, 20 de gener de 2017

CUCURUTXOS AMB GELAT DE VAINILLA I NOUS DE MACADÀMIA




Aquest va ser, el postra que vaig preparar pel dinar d’Any Nou.

Però quan només quedaven aquests, vàrem pensar amb la foto.

Tot i que creia que encara en trobaria a Lidl  (on els vaig comprar) per poder-la fer completa, doncs tenia més gelat al congelador, no va ser possible perquè els havien esgotat.

INGREDIENTS

Cucurutxos de xocolata
Gelat de vainilla i nous de macadàmia
Perles de xocolata

Del gelat de vainilla i nous de macadàmia, la recepta la podeu trobar aquí.

Una estona abans de dinar, omplim els cucurutxos amb el gelat, a sobre posem unes perles de xocolata i reservem al congelador, fins al moment de portar a taula.



dimecres, 18 de gener de 2017

TRUITA DE PATATA AMB BACALLÀ I PEBROT VERD






INGREDIENTS

300 g de bacallà remullat
1 ceba petita
2 patates mitjanes
2 pebrots verds
½ gra d’all
Oli d’oliva
Sal
4 ous

Pelem la ceba i la tallem a rodanxes fines.

Tallem els pebrots a tires finetes.

Pelem les patates i tallem-les com tinguem costum per la truita, les fregim i reservem.

A una paella posem oli, del que ens ha sobrat de fregir les patates, quan el tinguem calent, fregim la ceba. En el moment que comenci a confitar hi posem el pebrot, quan tinguem cuits aquests ingredients, afegim  les patates que ja tenim cuites, donem unes voltes a tot el conjunt.

Mentrestant haurem esqueixat i tallat petit el bacallà, l’afegim a la paella així com l’all tallat molt petit.

Deixem coure uns minuts més i rectifiquem de sal si fes falta.

Batrem els ous, aboquem el contingut de la paella i fem la truita com tinguem costum de fer-les. Que vagi de gust.






dilluns, 16 de gener de 2017

MIL FULLS DE FETGE GRAS, PERNIL I PEBROTS DEL PIQUILLO






INGREDIENTS        

5 talls de fetge gras
50 g de talls fins de pernil
6  pebrots del piquillo
Vinagre de Xeres
Greix d’ànec
Sal
Pebre negre
150 g de cigrons bullits

Preparem la melmelada de piquillos. Els escorrem del seu suc, el reservem, els tallem a tires i els sufragui’m amb una mica de greix d’ànec. Afegim el suc que tenim reservat i deixem coure molt lentament durant uns 30 minuts.

Passat el temps, afegim-hi una culleradeta de vinagre de Xeres, salpebrem i reservem.

El fetge gras el posem a un bol, amb un got d’aigua, un grapat de sal i 6 glaçons de gel, deixem duran una mitja hora per dessagnar. Passat el temps els traiem i amb paper de cuina els eixuguem i reservem a la nevera fins al moment de preparar el plat.

Mentrestant preparem una crema de cigrons. Posem a un cassó els cigrons amb la seva aigua per escalfar-los. Quan siguin calents els posem al got de la batedora amb un raig d’oli i una mica del suc de coure’ls. Afegim un tall de fetge gras tallat a trossets.  Triturem fins que ens quedi un puré una mica consistent, si fes falta podem posar-hi una mica més de l’aigua de cocció dels cigrons.

Per emplatar, posem un cercle al plat, omplim el fons amb un tall de foie, a sobre uns talls de pernil, repetim de foie i de pernil, acabem amb foie. Premsem lleugerament i acabem amb una capa de la melmelada dels piquillos que tenim reservada.

Servirem fred, acompanyat d’unes cullerades de la crema de cigrons amb foie i una de melmelada de pebrots del piquillo.




dijous, 12 de gener de 2017

CUCURUTXOS FARCITS



En veure aquests cucurutxos a Lidl, vaig pensar com preparar-los. Aquest n’ha estat el resultat.

AMB CÒCTEL DE MARISC

2 gambes
2  barretes de Surimi
¼ de poma acida
¼ de tomàquet d’amanida
Maionesa

Bullim les gambes, quan les tinguem les pelem i trossegem, així com les barretes de surimi. Reservem

Tallem a dauets la poma i el tomàquet,

Disposem tots els ingredients a un bol, afegim la maionesa i remenem molt bé perquè quedin tots els ingredients ben amalgamats.

Posem la barreja a una mànega pastissera i reservem a la nevera.

AMB SALMÓ I FORMATGE

Salmó marinat i fumat
Formatge ricotta

Tallem ben primet el salmó marinat i fumat (la recepta aquí).

De salmó en tallem un tall a trossets molt petits i el barregem amb el formatge, passem el conjunt a una mànega pastissera i reservem a la nevera.

Per farcir el cucurutxo posem un tall de salmó a un costat, i acabem d’omplir amb la barreja que tenim preparada.

AMB ESQUEIXADA DE BACALLÀ

50 g de bacallà dessalat
¼  de tomàquet d’amanida
¼ de ceba petita
Oli d’oliva
Olives negres

Esqueixem el bacallà i el posem a un bol.

Tallem el tomàquet i ceba molt petits i els afegim al bol, amanim amb un raig d’oli d’oliva i ja o tenim preparat per farcir. Reservem a la nevera.
Quan farcim el cucurutxo, posem a sobre mitja oliva negra.

És important farcir-los al moment de portar-los a taula, perquè no s’estovin.


dilluns, 9 de gener de 2017

PENQUES DE BLEDA FARCIDES




Aquestes penques farcides, en el Miquel l’hi van agradar, tot i que les bledes no són la seva verdura preferida. És una bona manera de menjar-les

INGREDIENTS

Penques de bleda
Talls de pernil dolç
Bull negre
Botifarra d’ou
2 ous
Pa ratllat
Oli d’oliva
Sal

Tallem les penques de les bledes i les netegem molt bé.

Les posem a bullir amb aigua i un polsim de sal. Les deixem coure uns deu minuts, han de quedar senceres, perquè les pugin manipular.

Les escorrem bé, les eixuguem amb paper de cuina, i les farcim amb els ingredients que ja tenim preparats.

Un cop les tinguem totes farcides, les passem per farina, ou batut i pa ratllat.

Les fregim i les anem posant sobre paper absorbent per recollir l’accés d’oli que els puguem quedar.

S’han de menjar acabades de fer.