TERRINA I CARPACCIO D’ORELLA, PEUS DE PORC I BOLETS




Aquestes terrines m’agraden per preparar unes tapes, o un primer plat. L’avantatja és que es poden congelar, i així les tens preparades per servir-les en diferents ocasions.





INGREDIENTS              

6 peus de porc (12 meitats)
2 orelles de porc bullides
250 g de bolets de temporada
4 fulls de gelatina
Una mica de l’aigua de bullir les orelles
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

A una olla amb aigua, posem a bullir les orelles de porc, amb un polsim de sal, passada una hora i mitja ja les tindrem al punt. Escorrem i reservem.

Mentrestant traiem els ossos dels peus (aquesta vegada els he comprat cuits), és molt fàcil si els posem dos minuts al microones, al màxim de la seva potencia, sobretot tapats amb paper film, perquè espeteguen molt.

A una paella amb una mica d’oli saltem els bolets. Els posem a una escorredora perquè deixin anar tot l’oli que puguin portar. Els tallem a trossos d’uns dos centímetres i reservem.

Posem a rehidratar la gelatina. Quan la tinguem preparada la diluïm amb mig colleró del suc de bullir les orelles.

Tallem la carn dels peus i de les orelles a trossos d’uns tres centímetres, salpebrem, i les posem a una paella amb unes gotes d’oli, afegim els bolets, que tenim tallats i el suc amb la gelatina, remenem molt bé perquè quedin tots els ingredients ben barrejats i deixem reduir.

Aboquem les carns a un motlle, deixem refredar i reservem a la nevera, posant-hi un pes a sobre per què quedi ben compactada. Dotze hores després la tindrem per poder-la tallar.

És ideal per servir com a carpaccio, tallant-lo ben prim amb la màquina de tallar embotit.

Estenem els talls al plat, empolsinem amb una mica de pebre negre molt i un raig d’oli.





Comentaris

Entrades populars