MANDONGUILLETES



Aquestes així petitones son una de les tapes mes preuades dels meus fills, com podreu comprovar amb el iman per la nevera.




INGREDIENTS

PER PREPARAR EL BROU D’OSSOS

1 carcanada de pollastre
2 ossos de vedella
2 tomàquets
1 ceba
1 got de cervesa
1 got d’aigua
Oli d’oliva
Sal

PER PREPARAR LES MANDONGUILLES

150 g carn magra de porc
150 g carn de vedella
1 tall de cansalada ibèrica
2 ous
2 alls
Pa ratllat
Farina
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva

Enrossirem la carcanada de pollastre i els ossos de vedella amb una mica d’oli, quan els tinguem llestos, els posem a una safata pel forn amb els tomàquets i la ceba tallats a quarts, afegim l’aigua i la cervesa, courem a 180º C durant una hora, si s’acabés molt el suc podem posar-hi una mica mes d’aigua i cervesa.

Passat el temps retirem els ossos, la resta la passem a una cassola, així com el tomàquet i la seva que s’ha confitat, posem-hi una culleradeta de farina per espessir una mica la salsa, deixem coure la farina.

Passarem tot el conjunt pel colador xines i ja tenim la salsa.

Per preparar las mandonguilles, quan comprem les carns demanem que ens les piquin barrejant-les totes tres, salpebrem al nostre gust, afegim els alls pelats i triturats, remenem bé tot el conjunt, posem els ous i tornem a barrejar molt bé, espolsem-hi una mica de pa ratllat i tornem a remenar.

Anirem fent les mandonguilles, amb aquest cas les faig petitones, passem per farina i fregim una mica.  

Comentaris

  1. mmmm que buena pinta!! no me extraña que a tus hijos les encanten
    Besos

    ResponElimina
  2. A mi també m'agraden així, però a la resta els agraden una mica més grans es veuen delicioses.
    Muxutxuak

    ResponElimina
  3. És molt entretingut això de fer mandonguilles, i si són petitetes encara més. Però el resultat ha valgut molt la pena. Ara mateix agafava una llesca de pa i sucava el plat!
    Petons

    ResponElimina
  4. Oooh, quines mandonguilletes!! Com als teus fills, a mi també m'agraden molt. Així ja tinc una recepta per fer-les de manera diferent.
    Petons

    ResponElimina
  5. La pinta perfecte !!! així m'agraden petitetes, d'un mos ...

    petonets

    ResponElimina
  6. Que bones... m'agrada el logo de la teva nevera ;-)!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Mare de Deu quines mandonguilles mes bones.
    Besets

    ResponElimina
  8. Quan tornes a preparar mandonguilles??? Ostres que bones, tenen una pinta genial. M'hauré de conformar amb copiarte la recepte i provar-les. Un petó

    ResponElimina
  9. Mandonguilles, ummmm i xicotetes, m'agraden moltisim.
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  10. Aquestes mandonguilles m'acaven de fer obrir la gana i això que són les 11 del vespre!, quina delícia de plat i quina idea més bona la del imán. Una abraçada

    ResponElimina
  11. Quina gràcia això de l'imán... Es molt divertit. A mi també m'agradarien i més en versió petitona. És normal que els hi agradi tant...

    ResponElimina
  12. Quina recepta més bona!!! Això de preparar eixa salseta tan bona... MMMM!!! Segur que són unes mandonguilles impressionants!!! No m'estranya gens que els teus fills t'hagen fet eixe imant tan graciós. Salutacions

    ResponElimina
  13. L'iman és guapíssim, i aquestes mini mandonguilles, ja no diguem!

    ResponElimina
  14. M'ha semblat molt abellidor el brou que has preparat amb tant de mim. A casa fem les mandonguilles d'una altra manera (amb pa, pinyons...), però també se'ns acaben en un tres i no res.
    Besos

    ResponElimina
  15. D'aquesta recepta només et puc dir que semblen les mandonguilletes que ven la meva carnissera. Però jo no en menjo mai, ni tampoc hamburgueses, perquè no m'agrada la carn picada.
    Però m'ha encantat el teu tronc de patata. Quina originalitat! I la foto, una passada!
    I més encara l'imam personalitzat de la teva nevera. Els te4us fills són una joia!
    Petons

    ResponElimina
  16. No conozco esta receta.....pero se ve deliciosa!!.....a mi tambien me cuestra entrar todavia....paciencia!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  17. Estas albóndiguitas se ven deliciosas, y con los ingredientes que llevan tienen que estar de rechupete. No me estraña que a tús hijos les gusten tanto! Además de tapa es un plato para mojar pan ( si queda salsita!!!). Como me gustaría pegarle una untadita al plato!

    ResponElimina
  18. Com més petites més bones! Clar que porten una feinada...
    L'iman de la nevera és genial, que divertit!

    ResponElimina
  19. Tot i que a mi també m'agraden molt, és ben curiós la passió que desperten entre els més joves de les cases. I també ho puc dir per experiència.. Salut!.

    ResponElimina
  20. Així petites li agrada al meu fill amb els spaguettis
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  21. Delicioses per picar a totes hores!...i el detall de l´iman més que merescut.

    ResponElimina
  22. Uns entrants (o un segon plat) sensacional!

    ResponElimina
  23. Sión, al menos que yo sepa, somos tres los que hemos preparado albóndigas al mismo tiempo pero diferentes, tú, el común amigo josepb (menjá de bacallá) y yó, todas deliciosas.........paco

    ResponElimina
  24. Qué bones i tan petitones per fer una bona tapa!

    ResponElimina
  25. Bulma
    Las devoran.
    Besos

    Rosa
    A casa la mida no importa, jejejeje
    Petons

    SILVIA
    La feina com molt bé tu dius, no importa quan veus que els plats queden buits i nets
    Un peto

    ResponElimina
  26. Cristina
    Segur que receptes de mandonguilles hi ha tantes com cuineres
    Petons

    Manel
    A més a més d’aquets ingredients hi ha el plaer de veure’ls-hi les cares
    Una abraçada

    Isabel
    Son més mengívoles, no creus
    Un peto

    ResponElimina
  27. Dolça
    Quan mel van donar em va encantar, es un detallàs
    Un peto

    Orquidia59
    Petites però matones, jejeje
    Petonets

    MaR BV
    Normalment en faig moltes, i ha part de les que mengem se’n porten un tuper cap a casa seva, com em diu el Miquel soc una marassa
    Un peto

    ResponElimina
  28. Teresa
    Així petites un mos una mandonguilla
    Molts besets

    Mercè
    El iman es una passada, segons van dir per la feinada
    Petons

    La cuina de l’Eri
    Així petites fan més d’aperitiu, el iman em va encantar
    Petonets

    ResponElimina
  29. Francesc
    Per descomptat que sempre les mandonguilles van amb aquesta salsa, si no a casa fan una revolta, jejejeje
    Una abraçada

    Visc a la cuina
    Es molt graciós, es l’únic que tinc a la nevera
    Petons

    Queti B
    Cada cuinera te la seva recepta, i si a casa en fas un altre, doncs ja no es lo mateix
    Un peto

    ResponElimina
  30. Margarida
    A gustos, ni que ho diguis, i quins fills no ho son per una mare
    Un petonas

    Foodtravelandvine
    Me encanta el hacer una receta que para ti sea nueva, lo de los comentarios es pesadísimo
    Besos

    Damilena
    Si es para no dejar ni gota, jejejeje
    Besos

    ResponElimina
  31. Gemma
    Però la satisfacció també es molt gran quan els veus a taula, el iman es una passada
    Petons

    Ricard Sampere
    Es com els macarrons quan son més petits, deu ser cosa de les edats
    Una abraçada

    Neus
    Una combinació perfecte
    Un petonas

    ResponElimina
  32. Cristina
    No a totes hores no que una s’engreixa, jejejeje. El iman un senyor detall
    Molts petons

    Josep
    Moltes gracies, es un aperitiu que quan estem tots a casa no pot faltar
    Petons

    Paco
    Si ja me’n he adonat i totes boníssimes
    Un abraçada

    ANNAFS
    Si una tapa o un plat, i sucar-hi força pa
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars