CUA DE VEDELLA FARCIDA DE FOIE



INGREDIENTS

1 cua de vedella
2 cebes
2 tomàquets
4 alls
Aigua
Cervesa
Oli
Sal
Pebre negre
Talls de foie fresc
Mantellina de porc
Bolets (opcional)

Quan comprem la cua, demanem que ens la facin a talls d’uns deu centímetres.

Portem al foc una cassola amb oli, a la que hi posarem els talls de cua salpebrats, per enrossir-los per tots costats, quan la tinguem llesta, afegim a la cassola las cebes i els alls tallats en juliana, els tomàquets tallats a trossos petits, donem unes voltes i cobrim amb l’aigua i la cervesa a parts iguals, tapem, abaixem una mica el foc, la deixem coure, vigilant que no s’acabi el suc, amb aquest cas posem-hi una mica més d’aigua i de cervesa.

Quan gairebé la tinguem cuita, la retirem, deixem que refredi una mica per poder desossar-la sense cremar-nos, procurant que ens quedi cada tall d’una sola peça, l’estendrem sobre el marbre, posant a sobre un tall de foie una mica gruixudet, que ja tindrem salpebrat, enrotllem la carn, com si encara tingues l’os i l’emboliquem amb la mantellina de porc.

La mantellina de porc la podem demanar a la cansaladeria que habitualment comprem.

A una paella amb una mica d’oli enrossim el farcellet. Reservem

Triturem les verdures que tenim a la cassola i junt amb el suc, passem-ho per el colador xinés, ens quedarà una salsa espesseta, a la que posarem els farcellets de cua i uns bolets si ens ve de gust.

Deixem coure uns deu minuts més i ja o tenim llest.

Es molt millor preparar aquest plat el dia abans perquè estigui una mica reposat.

Comentaris

  1. No he treballat mai amb la mantellina de porc, ho hauré de provar :)

    ResponElimina
  2. Ai que bo, Sión! La cua de vedella és tan tendre que, si a més hi poses el foie, es deu desfer a la boca! I tens raó, aquests estofats són més bons l'endemà. Petonet!

    ResponElimina
  3. Un guisat contundent i molt gustós, ideal per sucar-i pa. Ara que fa fred aquests plats calents amb salseta vénen molt de gust!

    ResponElimina
  4. Caram, jo tinc preparada una recepta de la meva àvia feta amb mantellina de porc....pensava que ja no s'utilitzava !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Quin plat més bo !! t'han quedat unes fotos precioses

    petonets

    ResponElimina
  6. Ja fa molts anys havia fet servir mantellina de porc per fer una mena d'embotit, me n'has fet enrecordar! Aquesta recepta que proposes és de festa grossa!

    ResponElimina
  7. Una recepta molt original i segur que ha d'estar bona bona, i la mantellina segur que li dóna un toc molt especial...

    Molt bon cap de setmana i petons!

    ResponElimina
  8. Un plat de categoria amb dos ingredients excel.lents. Segur que el resultat va ser fantàstic.
    Salut,
    pepin

    ResponElimina
  9. Aquesta recepta és tota una delícia, un mos ben delicat i saborós. M'ho estic imaginant i ara que va sent hora de fer el sopar, se'm fa la boca aigua. Un beset.

    ResponElimina
  10. Starbase
    És una manera de lligar bé el menjar perquè no surti la farsa, i bona per menjar
    Una abraçada

    Marina
    El foie li dona molta amorositat, si t’agrada
    Petons

    Manel
    Moltes gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Gemma
    Si amb aquests tipus de plats hi va bé sucar molt de pa
    Petonets

    GEMMA
    Antigament és feia servir molt la mantellina, avui és fins i tot difícil aconseguir-ne, sort en tinc d’en Vilarrasa d’Olot
    Petons

    Isabel
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina
  12. Visc a la cuina
    A estat una forma de recordar antigues receptes fetes amb mantellina de porc
    Petons

    Miquel
    Moltes gracies
    Una abraçada

    La Quinta de Luculus
    La recepta esta molt bona per a qui li agrada el foie, en aquest cas en Miquel i els altres comensals, doncs per a mi me la vaig farcir de bolets, no m’agrada el foie
    Molts petons

    ResponElimina
  13. Pepin
    Va estar molt bo, això amb van dir
    Una abraçada

    Asela Masià
    Moltes gracies
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars