CARPACCIO D’ORADA
INGREDIENTS
1 orada de 300 g
Oli d’olivaOli fumat
Sal
Pebre blanc
1 ceba tendra
Quan comprem l’orada,
demanen que ens la escatin, la facin a supremes i treguin la pell.
Posem els dos
lloms damunt d’un plàstic film, els amanim amb sal, pebre blanc i un petit raig
d’oli fumat. Emboliquem cada llom per separat i els portem al congelador perquè
agafin cos, per poder tallar-la molt primeta.
Mentrestant
preparem la vinagreta, pelem i tallem a daus molt petits les cebes tendres, les
amanim amb els dos olis, el vinagre, espolsem amb una mica de sal i de pebre.
Remenem i deixem marinar durant 30 minuts.
Quan s’endureixi l’orada,
la tallem a rodanxes fines i les disposem al fons del plat. Amanim amb la
vinagreta
Recepta del
llibre Tastets d’en Pep Nogué, adaptada al meu gust.
ha de ser boníssima, aquesta orada amb l'oli fumat!! Mmmmm!!!
ResponEliminaEl resultat va ser més bo del que esperava
EliminaPetons
Ben fàcil i segur que està boníssima
ResponEliminaMolt bo i molt fàcil
EliminaPetons
Mira que en casa les gusta el carpaccio, pero de pescado solo me he aptrevido con el bacalao. Tu propuesta me ha gustado. Besos.
ResponEliminaEsta muy bueno si lo pruebas se bien seguro te gustara
EliminaBesos
Una recepta molt temptadora, a més m'ha cridat l'atenció això de l'oli fumat, que no el conec.
ResponEliminaA nosaltres ens va agradar molt.
EliminaL’oli fumat mel preparo jo, amb oli de gira-sol i Fum en pols de la casa Sosa, o sigui un got d’oli x 1 culleradeta de fum, deixant-ho fora de la nevera, durant uns 4 o 5 dies a macera, segons per que el vulgui. Quan el tinc al meu gust, el guardo a la nevera per no potenciar més el sabor.
Amb aquest fum preparo el salmó marinat i fumat i el bacallà fumat, queden molt bons
moltes gràcies per la recepta!
EliminaBona època per començar amb els carpaccios i és que són uns plats boníssims i fresquests que sempre venen de gust.
ResponEliminaPetonets
Tens molta raó, ara venen molt de gust aquests plats
ResponEliminaPetons
un carpaccio muy bueno y ideal para ahora en verano
ResponEliminaUna abraçada
Realment es un plat d’estiu
EliminaUna abraçada
Encara no tinc el llibre del Pep, me l'haig de comprar!
ResponEliminaHa de ser un plat molt refrescant i gustós, ideal de cara a l'estiu.
Es un llibre molt interessant amb un munt de plats boníssims com aquest.
EliminaPetons
uuauu m'encanta el carpaccio! pero amb dorada no l'he tastat mai! apuntadissim! petons
ResponEliminaSempre m'ha fet por el que al tallar em quedi ben fineta, tal com ho presenten els professionals. Però crec que al final m'atreviré i ho faré com expliques.
ResponEliminaUna abraçada!