PETIS MOS DE VEDELLA I BOLETS
Fa uns dies vaig preparar unes galtes de
vedella rostides (la recepta la trobareu aquí) i en va sobra un tros, com que no en tenia per un altre dinar, vaig
preparar aquests petits mos ben acompanyats, que van agradar molt.
INGREDIENTS
Galta de vedella rostida
Gírgoles mini
Encenalls de pernil
200 g de pèsols congelats
1 ceba petita
Mantega
1 got d’aigua
½
cullerada de sucre
Unes gotes de vinagre
Sal
Fulls de pasta brik
Amb el tros de galta de vedella i la seva
salsa vaig afegir-hi unes gírgoles mini, i vaig deixa coure uns deu minuts.
Per preparar el coulis de pèsols: tallem la
ceba ben petita i la posem a un cassó amb la mantega, els pèsols, un polsim de
sal, el sucre, quan comenci a caramel·litzar el sucre hi posem les gotes de
vinagre, deixem evaporar una mica, afegim l’aigua i deixem coure fins que
tinguem els pèsols al punt.
Triturem fins que ens quedi una crema fina i
espessa. Reservem
A un bol, posem una cullerada sopera de farina
i una d’aigua remenem, ha de quedar espessa, doncs és per segellar el paquetet.
Del rotllo de pasta brik, tallem tires d’uns
deu centímetres i les partim per la meitat, estenem sobre el marbre els quadrats de pasta,
al centre de cadascun, hi posem una cullerada de vedella i bolets, pleguem,
pintem les puntes amb l’aigua amb farina i girem, perquè es vegin més polits,
farem els mateixos passos amb tots el paquetets.
Posem els paquetets a una safata i els portem
al forn que ja tindrem preescalfat a 180 ºC, deixem coure fins que comencen a enrossir.
Per servir, al plat posem una cullerada de
coulis de pèsols, a sobre posem el paquetet i mig emboliquem amb l’encenall de
pernil.
Una excelente idea, y de aprovechamiento. Molt bó!!
ResponEliminaPetons.