RAP A LA MARINERA
INGREDIENTS
9 talls de rap
½ kg de musclos
16 cloïsses
4 galeres
Farina
3 dl d’oli d’oliva
2 cebes
3 tomàquets
1 dl de vi blanc
2 fulles de llorer
1 cullerada d’orenga en pols
Aigua
3 grans d’all
Uns brins de safrà
2 llesques de pa fregit
1 grapar d’ametlles torrades
Sal
Pebre blanc
Salpebrem i enfarinem els talls de rap fregim-los en una cassola amb l’oli ben calent deixant-los un pèl crus. Reservem
En una paella amb una mica d’oli saltem les galeres per tots costats. Les retirem a un plat i reservem.
A la mateixa cassola, fem un sofregit de ceba trinxada ben petita i quan estigui gairebé cuita, afegim-hi el tomàquet ratllat, deixant concentrar bé el sofregit.
Posem les cloïsses en un bol amb aigua i un grapat de sal i reservem. Passada una mitja, les esbaldim i les obrim en una cassola, les anirem reservant tal com es vagin obrint, fins al final de la cocció.
Mentrestant netegem i obrim els musclos al vapor. Separem la clova i també els reservem per al final de la cocció.
Fetes totes aquestes preparacions que ja tenim reservades En aquest punt tirem-hi el vi blanc al sofregit i deixem-lo reduir bé.
Una vegada fet i ben melós el sofregit, afegim-hi de nou els talls de rap i les galeres, posem-h i un parell de cassons d’aigua i les herbes aromàtiques.
Fem una picada amb els alls, els brins de safra assecats al forn, les llesques de pa fregit, les ametlles torrades.
Deixatem-la bé amb un raig d’aigua i tirem-la a la cassola.
Posem-ho al foc i deixem coure uns 10 minuts a foc lent, movent la cassola perquè es cogui homogèniament.
Als últims minuts posem-hi les cloïsses i els musclos, donem una remenada i ja podrem servir.
En una paella amb una mica d’oli saltem les galeres per tots costats. Les retirem a un plat i reservem.
A la mateixa cassola, fem un sofregit de ceba trinxada ben petita i quan estigui gairebé cuita, afegim-hi el tomàquet ratllat, deixant concentrar bé el sofregit.
Posem les cloïsses en un bol amb aigua i un grapat de sal i reservem. Passada una mitja, les esbaldim i les obrim en una cassola, les anirem reservant tal com es vagin obrint, fins al final de la cocció.
Mentrestant netegem i obrim els musclos al vapor. Separem la clova i també els reservem per al final de la cocció.
Fetes totes aquestes preparacions que ja tenim reservades En aquest punt tirem-hi el vi blanc al sofregit i deixem-lo reduir bé.
Una vegada fet i ben melós el sofregit, afegim-hi de nou els talls de rap i les galeres, posem-h i un parell de cassons d’aigua i les herbes aromàtiques.
Fem una picada amb els alls, els brins de safra assecats al forn, les llesques de pa fregit, les ametlles torrades.
Deixatem-la bé amb un raig d’aigua i tirem-la a la cassola.
Posem-ho al foc i deixem coure uns 10 minuts a foc lent, movent la cassola perquè es cogui homogèniament.
Als últims minuts posem-hi les cloïsses i els musclos, donem una remenada i ja podrem servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada