CREMA DE BACALLÀ AMB BUNYOLS DE ROSTIT
Desprès d’uns entrants molt lleugerets, (ja passats al bloc anteriorment), aquest va ser el primer plat per el dinar d’Any Nou.
INGREDIENTS
Per la crema:
400 g bacallà dessalat
2 rovells d’ou2 grans d’all
Oli d’oliva
Per els bunyols:
1 tall de carn rostida (vedella, porc etc.)
125 ml d’aigua75 g Farina
60 g mantega
2-3 ous
Sal
A un cassó amb oli calent (55º aprox.)
confitem els alls. Reservem
A un altre cassó posem aigua per bullir el
bacallà durant uns minuts, quan el tinguem llest el traiem, netegem de pell i
d’espines, el tornem a posar al cassó, sense l’aigua de la cocció, que reservarem,
afegim part de l’oli de confitar els alls i els rovells d’ou, el triturem amb
el turmix, afegim una mica de l’aigua de bullir-lo fins que tinguem una crema
al nostre gust, (podem posar-hi crema de llet en lloc de l’aigua, però a mi no m’agrada).
Per preparar
els bunyols: a un cassó posem l’aigua i la mantega al foc,
amb un polsim de sal. Quan l’aigua bulli i la mantega s'hagi fos, afegim d’un
sol cop tota la farina que tindrem tamisada i deixem coure, sense parar de
remenar, fins que la massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc
afegim un ou i remenem fins que el tinguem ben incorporat. Anirem fent així,
fins haver afegit tots els ous.
Tallem la carn rostida a trossets i la
barregem a la massa que tenim preparada.
(N’havia reservat d’un rostit fet per un altre
àpat).
Omplim la màniga pastissera i aboquem petites
porcions de massa a l'oli que ja tenim calent. Quan siguin daurats els traiem
de l’oli i els posem sobre paper absorbent.
Per servir al plat posem la crema de bacallà i
acompanyem amb uns bunyolets.
El bacallà com sigui, on sigui i amb (pràcticament) qui sigui. M'encanta la crema :)
ResponEliminaA casa ens passa el mateix :)
EliminaUna abraçada
Quin plat mes original,Sión!!!!
ResponEliminaI a de ser boníssim. M'encanta el bacallà...
Petonets.
El resultat es sorprenent i molt bo.
EliminaPetons
quina pinta aquest plat! fantastic! petons
ResponEliminaMoltes gracies
EliminaPetons
Sóc una fan del bacallà i dels bunyols. No se m´hauria ocorregut mai...Fantàstic!
ResponEliminaA casa el bacallà també ens agrada de totes maneres, i aquesta es un altre manera de menjar-lo, però molt bona .
EliminaPetons
Un Plato original y delicioso, que pinta más buena que tiene!!!
ResponEliminaPetons.
Aunque original es muy bueno.
EliminaPetons
Pura originalitat!! Marta
ResponEliminaUn altre manera de menjar el bacallà amb un resultat molt bo
EliminaPetons
Quina recepta més bona, Sión.... vé molt de gust després de tant menjar de nadal.... una recepta bonísssssima!!!!
ResponEliminaMolts petonets!!!
I bona entrada d'any!!
Es una recepta de bacallà ben diferent amb un resultat que sorprenentment bo.
EliminaPetons