XARCUTERIES MARGARIT, LLIGANT BOTIFARRES


 
 
El  passat dissabte dia 20, vam ser convidats per en Manel de Cuinar és generós i Xarcuteries Margarit, a fer una visita junt amb altres blocaires al seu obrador, és una empresa familiar fundada el 1945 on fan l’embotit de forma totalment artesanal.

Un cop allà, es van presentar els cinc germans, la Dolors, el Josep, l'Àngels, la Lídia i el Xavier que son la tercera generació de la família Margarit, la tasca que fa cada un d’ells dins de la empresa, així com els diferents embotits i productes que fan.
 
 
 
 
Fetes les explicacions i degudament vestits, ens van ensenyar a fer la seva emblemàtica botifarra d’ou, set ous per quilo de carn, que és una barreja al 50% de carn magre i papada, en aquest cas de luxe doncs anava acompanyada de foie emulsionat i tòfona conservada amb conyac, una delícia per el paladar, i que vam tenir el privilegi de provar-la encara calenta, només hi ha una paraula “brutal”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
També ens van explicar el procés i tota la maquinaria que fan servir per fer el seu pernil dolç, nomes amb carn de cuixa, sense conservants, colorants, ni cap altre producte.

 
 
 
Un cop acabat vam passar a fer els seus originals carn-cake un pastis de carn amb un cor fondant, producte que ells han creat a partir del ja conegut cup-cake els fan amb diferents varietats, crema d’espinacs i pinyons, botifarra negra i pinyons, foie i tòfona, pebrot del piquillo, ceps del Pirineus i suau de mostassa.
 
 
 
 
 
 

 


Desprès li va tocar el torn a les botifarres i salsitxes, omplint els diferents budells amb carn picada preparada i lligant les botifarres i salsitxes, tasca que per alguns va ser força difícil, això de lligar a molts no se lis dona massa bé.

 


 
 
 
La família Margarit amb aquests moments compta amb sis botigues, en les quals a més a més d’embotit venen productes precuinats per ells i envasats al buit  amb la seva etiqueta “Gastronomia creativa”
 

 

Nomes ens queda agrair a Xarcuteries Margarit, les seves ensenyances i el bon mati que ens van fer passar, en companyia dels altres blocaires.

 
 

Comentaris

  1. Que buena pinta tienen esas butifarras...por Galicia no las tenemos así, hay miles de chorizos, pero auténticas butifarras...no hay.
    que envidia mas sana!
    Besos

    ResponElimina
  2. Ens ho vam passar molt bé, oi? Jo també he posat el post avui, sión!! Petons

    ResponElimina
  3. va ser una trobada ben profitosa, oi? doncs... fins a una altra!

    ResponElimina
  4. Quina visita més xula! i que divertit poder veure com es fan totes aquestes menges!

    ResponElimina
  5. Quina trobada mes interesant....sou estupendus !!!
    Petons.

    ResponElimina
  6. Va estar molt bé, encara que jo a hores d'ara no sé lligar les botifarres :)

    ResponElimina
  7. Molt interessant aquesta publicació, jo vaig anar una vegada a Guissona a la Bona Àrea i també ens van posar bata i gorret, però és clar no és el mateix que la visita que has fet tu, molt més interessant. M'ha agradat molt veure-la.

    Una abraçada.

    *Pilar*

    ResponElimina
  8. Coincideixo plenament amb vosaltres de que el tast de la botifarra d'ou, foie i tòfona acabada de coure i encara calenta va ser BRUTAL!!!!! Freda és boníssima també però el gust i la textura acabada de coure és espectacular!!! un plaer coincidir de nou amb vosaltres Sión i Miquel! :) Una abraçada!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars