PRÈVIA DE MERCAT DE MERCATS 2013





Aquest passat dissabte un nombrós grup de blocaires convidats per Gastoblocaires varem assistir a la prèvia de la presentació que és farà oficialment el proper dia 11, per part de Mercats deBarcelona i Grup GSR del Mercat de Mercats, fira que agrupa paradistes, bars i restaurants de tots els mercats de Barcelona, que presenten el millor dels seus productes, ofereixen xerrades, demostracions, i plats en forma de tastets. Aquest any oferirà com a novetat un espai dolç.

 L’acta començava a les  9.30 del mati, amb molta puntualitat per part dels blocaires doncs una estona abans ja estàvem compartint un cafetó, a un dels bars del Mercat de Santa Caterina.


 

Desprès de les presentacions per part dels organitzadors varem visitar dues parades Fruites selectes Torrent on el paradista ens va informar i contestar a totes les nostres preguntes, sobre els bolets, donant-nos una recepta de ous de reig laminats amanits amb oli d’oliva verge, sal i pebre amb una mica de formatge de cabra.

 
 
 


 A la Bacallaneria Rosa-Marina ens va ensenyar les diferents parts del bacallà i la millor forma de dessalar-lo.


 





Desprès el sommelier Jordi Roldán de la casa Gramona ens va explicar els secrets d’un bon tast, i el perquè del maridatge amb el vi de finca Mas Escorpí, un blanc fet exclusivament de raïm chardonnay,  amb l’arròs cremós de bacallà i bolets que havia fet el jove chef Toni Bosch del restaurant Ca la Nuri Platja.

 





 
 
 
 


 Un cop tastats el vi i l’arròs, va tocar el torn al mestre pastisser Xavier Canal, amb una esplèndida representació de coques de la seva pastisseria, salades (d’escalivada i de tonyina amb tomàquet) i dolces (de fruita enriquida amb melmelada, de vidre, de crema farcida de crema, i de llardons amb dugués diferents versions), a nosaltres ens va encantar la de llardons extraordinària, sense desmerèixer per res a la de crema farcida de crema, totes aquestes delícies van estar maridades amb cava Gramona Imperial. 

 







Un cop més nomes ens queda que donar les gracies als organitzadors i als blocaires per la bona estona que ens van fer passar, donant fe a la dita de que el millor dels blocs son els blocaires. 



 
 
 
 
 

Comentaris

  1. Que xulo!! Tinc ganes que arribi el cap de setmana del Mercat de Mercats, tothom me n'ha parlat molt bé :)

    ResponElimina
  2. Ho has explicat molt bé!!! i les fotos un 10!!!

    ResponElimina
  3. Molt ben explicat i encara millor acabat ;)

    ResponElimina
  4. Da gusto ver como lo has explicado y con gusto habría estado allí.
    Y esas fotos... maravilla total!

    ResponElimina
  5. Quina bona crònica!!!! Encantada de conèixer-vos!!!!
    Una abraçada,
    Olga

    ResponElimina
  6. Qué be que us vau pasar!!!!!
    I que be que us van tractar! desitjan que arribi de nou el Mercat de Mercats!

    ResponElimina
  7. Aquest dissabte no vaig poder venir, però no em perdo per res del món el mercat de mercats!

    ResponElimina
  8. una bona cronica y otra evento magnifico y que se aprende tambien
    una abraçada

    ResponElimina
  9. Quin dia tan xulo i complet! I al mercat de Santa Caterina, que és preciós per dins i per fora!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars