PASTIS D’ANIVERSARI: PER L´AINA I PER EL SEU AVI MIQUEL
El mes de febrer és el mes dels aniversaris a la família . Doncs el d’en Miquel és el dia 5 i el de l´Aina la nostra neta el dia 8, però amb molts anys de diferència, per tant els celebrem el mateix diumenge després, és quan podem ser-hi tota la família.
Per tant he de preparar dos pastissos.
INGREDIENTS PER EL DE L’AINA
3 ous
200 g de sucre
200 cc de llet
100 cc d’oli d’oliva
200 g de farina
1 sobre de llevat
Ratlladura de la pell d’1 llimona
150 g d’ametlla molta
Per la cobertura de xocolata
1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
Per les figures de Fondant
1 pastilla fondant blau
1 pastilla fondant carbassa
1 pastilla fondant groc
1 pastilla fondant verd
Per preparar les figures: La setmana abans de preparar el pastis, vaig preparar les figures,
doncs quan vaig comprar el fondant, em van dir que les podia preparar i guardar-les
en una capsa tapades, fora de la nevera.
Com que no havia fet servir mai aquests tipus
de pasta, creia que seria complicat, però la meva sorpresa va ser, que sembla
plastilina i em va resultar molt entretingut, però fàcil de fer-les. Per una
“novata” com jo n’estic prou satisfeta del resultat. A la meva néta l’hi van
agradar molt.
Per preparar el pastis de l’Aina: A un bol posem els ous amb el sucre, batrem molt bé fins que ens
quedi una barreja escumosa. Seguidament afegim l’oli, i la llet tornem a
barrejar perquè s’incorporin bé.
En aquest punt aboquem la farina i el llevat
que tenim tamisats, tornem a barrejar.
Ara ja podem posar-hi la ratlladura de pell de
llimona, i l’ametlla molta, tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients
molt ben amalgamats.
Aboquem la barreja al motlle per coure’l i cap
al forn que ja tindrem escalfat a 180 ºC, deixem coure uns quaranta minuts o
fins que estigui al nostre gust. (Podem anar punxant-lo amb una broqueta per
assegurar-nos que el tenim cuit). Reservem
Mentre se’ns refreda el pastís, aprofitem per
preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar,
sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada, la llet i
la mantega a un cassó i el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany
Maria, anirem remenat fins que comproven que ja la tenim al punt.
Deixem temperar uns moments i recobrim el
pastís, no el vaig allisar perquè no volia que quedes
PASTIS PER L'AVI MIQUEL
Vaig preparar el pastís de pastanaga, carbassa i poma que a ell l’hi
agrada molt. Aquesta recepta la trobareu aquí.
T'han quedat molt maques les figuretes de fondant, de ben segur que l'Aina va quedar molt contenta amb aquest pastís. També es molt xulo el del Miquel. Ja imagino que va ser un dia que tota la familia el va gaudir.
ResponEliminaPetons.
L´Aina va quedar molt sorpresa perquè son els seus dibuixos preferits.
EliminaVa ser un dia genial amb tota la família, per celebrar els dos aniversaris
Petons
Deu ni do quins pastissos més xulos! el de ninos és moníssim, l'aina debia flipar! jejejeje Una abraçada maca!
ResponEliminaLa cara de l’Aina va ser genial, val la pena la feina
EliminaUna abraçada
Un pastissos molt bonics i segur que molts bons!! Moltes felicitats!
ResponEliminaMoltes gracies
EliminaUna abraçada