TRONC DE LLUÇ I ESCOPINYES A LA SALSA VERDA
INGREDIENTS
1 tronc de lluç
½ kg d’escopinyes
4 grans d’all
1 cullerada de julivert picat
½ got d’aigua
Oli d’oliva
Sal
Netegem el tronc de lluç, treure-hi l’espina
central, separem els dos costats, i els salem.
Obrim les escopinyes com tinguem costum de
fer-ho. Un cop obertes els retirem la clova i reservem.
Posem una cassola al foc amb oli, quan comenci
a ser calent, posem els alls picats, el julivert també picat i els dos trossos
de tronc de lluç amb la pell cap dalt. Afegim l’aigua, deixem coure uns vuit
minuts, bellugant la cassola per lligar la salsa.
Seguidament donem la volta
als troncs de lluç, deixem coure uns cinc minuts més. En aquest punt hi posem
les escopinyes que tenim reservades i portem al foc uns tres minuts més perquè
s’amalgamin els sabors.
Si tenim el lluç al nostre gust, però la salsa
no la tenim ben lligada, traiem el lluç
i lliguem la salsa fora del foc bellugant la cassola.
Per servir, al plat posem una cullerada de
salsa, a sobre el lluç, al costat les escopinyes i salsem. Ens farà falta una
bona barra de pa.
Quina bona pinta Sion!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
que rico!! yo este plato también lo hago con gambitas!! se ve buenisimo!
ResponEliminaoh, sensacional!!!! de diumenge de festa grossa! A quina hora dius que puc venir a dinar???
ResponEliminaUn plat super!!! jo també m'apunto... ! a tastar-lo... petons
ResponElimina