TXANGURRO A LA DONOSTIARRA
INGREDIENTS
1 cranca (centollo)
1 ceba
1 all
½ tomàquet madur
½ copa de conyac
Pa ratllat
Mantega
Oli d’oliva
Sal
Julivert
Bullirem la cranca en una cassola amb força
aigua i un grapat de sal durant 6 minuts (1 minut per cada 100 g). Passat el
temps el traiem de l’aigua i el deixem refredar.
Quan ja el puguem manipular, traiem tota la
carn. Reservem les potes. Netegem la clova per posar-hi el preparat per
gratinar-ho.
Pelem la ceba, la portem a una paella amb oli
i la daurem molt suaument.
A un bol posem una cullerada de pa ratllat, el
julivert picat i l’all també picat, barregem bé i reservem.
Mentrestant pelem, triturem el tomàquet,
l’afegim a la paella amb la ceba, deixem sufragi una mica, incorporem la carn
de la cranca, la barreja del pa ratllat i l’all i julivert picats. Rectifiquem
de sal si fes falta, reservem calent.
Posem una paella al foc, quan la tinguem ben
calenta hi posem el conyac i flamegem. Incorporem el flamejat a la paella que tenim
el preparat de la cranca, remenem mol bé.
Omplim la clova amb aquest preparat, posem a
sobre una nou de mantega i portem al forn a gratinar uns moments.
Aixo és un plat de rics!! M'encanta!! qui pogués ficar-hi forquilla! petons
ResponEliminaEspectacular! Un plat de festa grossa!
ResponEliminaSempre he volgut provar de fer-lo a casa, però em fa mandra tanta feina a triar la carn... a veure si m'hi poso!