“COGOTE” O CLATELL DE LLUÇ A LA DONOSTIARRA
Aquesta preparació feia molt de temps que la
tenia pendent però no trobava el cap de setmana adient per fer-la.
El passat cap de setmana per fi el varem fer, és
fàcil de preparar i el resultat és excel·lent.
INGREDIENTS
1 clatell de lluç de ¾ de kg
4 dents d’all
4 bitxos
½ got de vinagre de sidra
Quan comprem el clatell de lluç demanem que
ens treguin l’espina, separin la cocotxa, hi obrim el cap perquè ens quedi pla
per poder-lo posar a la besuguera.
El netegem de tels i espines, salem pels dos
costats i el posem a la besuguera, la portem a la barbacoa que ja la tindrem a
punt per poder-lo coure.
Primer el posem per la part de dintre durant
uns quinze minuts, passat el temps el girem i deixem coure uns altres quinze
minuts, per la part de la pell.
Mentrestant preparem l'amaniment. A una paella
amb oli, courem els alls tallats a trossos i els bitxos molt lentament.
Quan tinguem el clatell cuit el posem a una
safata per servir, aboquem a sobre el contingut de la paella, belluguem la
safata una mica, veurem que de seguida l’oli canvia de textura i està fent el
pil-pil.
Tornem l’oli a la paella, posem la cocotxa,
deixem coure uns segons, m’entres, anem bellugant la paella, afegim un rajolí
de vinagre de sidra, tornem a moure la paella, ja podem abocar tot el contingut
sobre el clatell que tenim a la safata.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada