“COGOTE” O CLATELL DE LLUÇ A LA DONOSTIARRA




Aquesta preparació feia molt de temps que la tenia pendent però no trobava el cap de setmana adient per fer-la.

El passat cap de setmana per fi el varem fer, és fàcil de preparar i el resultat és excel·lent.

INGREDIENTS

1 clatell de lluç de ¾ de kg
4 dents d’all
4 bitxos
½ got de vinagre de sidra

Quan comprem el clatell de lluç demanem que ens treguin l’espina, separin la cocotxa, hi obrim el cap perquè ens quedi pla per poder-lo posar a la besuguera.

El netegem de tels i espines, salem pels dos costats i el posem a la besuguera, la portem a la barbacoa que ja la tindrem a punt per poder-lo coure.

Primer el posem per la part de dintre durant uns quinze minuts, passat el temps el girem i deixem coure uns altres quinze minuts, per la part de la pell.

Mentrestant preparem l'amaniment. A una paella amb oli, courem els alls tallats a trossos i els bitxos molt lentament.

Quan tinguem el clatell cuit el posem a una safata per servir, aboquem a sobre el contingut de la paella, belluguem la safata una mica, veurem que de seguida l’oli canvia de textura i està fent el pil-pil.

Tornem l’oli a la paella, posem la cocotxa, deixem coure uns segons, m’entres, anem bellugant la paella, afegim un rajolí de vinagre de sidra, tornem a moure la paella, ja podem abocar tot el contingut sobre el clatell que tenim a la safata.




Comentaris

Entrades populars