AMANIDA ESTIUENCA
INGREDIENTS
Créixens
Rocolà
Gírgoles mini
Pedres d’ànec confitats
Anxoves
Ous de guatlla
Formatge parmesà
Oli d’oliva
Vinagre
Sal
Pebre negre
Netegem les anxoves, les desespinem sota
l’aixeta amb un rajolí d’aigua. Les posem a un bol petit amb un raig de
vinagre, per treure la salabror. Passats uns deu minuts, les esbaldim bé i les
cobrim d’oli fins al moment de preparar el plat.
A un cassó posem a bullir els ous de guatlla
com tingueu costum de fer-ho. Quan els tinguem bullits els pelem i reservem.
Netegem les gírgoles, i les saltem a una
paella amb una mica d’oli, salpebrem i reservem per, dóna’ls-hi un toc de
escalfor a l’últim moment.
Els pedres els comprem confitats, els tallem a
rodanxes i els saltegem uns moments amb unes gotes d’oli gairebé al moment
d’emplatar.
Esbaldim els créixens i la rocolà, reservem.
Esbaldim els créixens i la rocolà, reservem.
A la safata per servir fem un llit amb
l’amanida verda, empolsinem amb sal i ragem amb un fil d’oli. A sobre escampem
les gírgoles i els pedres d’ànec, que haurem escalfat.
Els filets d’anxova els enrotllarem sobre si
mateixos posant-hi les meitats dels ous de guatlla. Acabem posant-hi encenalls
de formatge parmesà.
uauu m'encanta!! jo sempre barrejo rúcula amb canonges a les amanides!!! que bones són ...en menjaria cada àpat! petons
ResponEliminaOh celebro, a casa també ens agrada molt la barreja!!
EliminaPetons
Una altra amanida!!!!
ResponEliminaCom més en tinguem millor Sion, que l'època de calor és llarga!
Ptnts
Glòria
Estem en temps d’amanides, i que nos ens faltin!!
EliminaPetons
M'encanten aquests tipus d'amanida, i aquesta em temo que te la copiaré directament (potser li cambio el pedrers per pernil d'ánec).... m'encanta la combinació de sabors que li has posat.
ResponEliminaCelebro que t’agradi, pots copiar-la i canviar els pedres per pernil, també quedarà sensacional.
EliminaUna abraçada
Mmmmmm....molt bona! Moltes gràcies per compartir-la!
ResponEliminapetonets,
Olga
Bona amanida!. Entusiasme a la cuina francesa :)
ResponEliminaBona amanida!. Entusiasme a la cuina francesa :)
ResponElimina