AMANIDA ESTIUENCA




INGREDIENTS

Créixens
Rocolà
Gírgoles mini
Pedres d’ànec confitats
Anxoves
Ous de guatlla
Formatge parmesà
Oli d’oliva
Vinagre
Sal 
Pebre negre

Netegem les anxoves, les desespinem sota l’aixeta amb un rajolí d’aigua. Les posem a un bol petit amb un raig de vinagre, per treure la salabror. Passats uns deu minuts, les esbaldim bé i les cobrim d’oli fins al moment de preparar el plat.

A un cassó posem a bullir els ous de guatlla com tingueu costum de fer-ho. Quan els tinguem bullits els pelem i reservem.

Netegem les gírgoles, i les saltem a una paella amb una mica d’oli, salpebrem i reservem per, dóna’ls-hi un toc de escalfor a l’últim moment.

Els pedres els comprem confitats, els tallem a rodanxes i els saltegem uns moments amb unes gotes d’oli gairebé al moment d’emplatar.

Esbaldim els créixens i la rocolà, reservem.

A la safata per servir fem un llit amb l’amanida verda, empolsinem amb sal i ragem amb un fil d’oli. A sobre escampem les gírgoles i els pedres d’ànec, que haurem escalfat.

Els filets d’anxova els enrotllarem sobre si mateixos posant-hi les meitats dels ous de guatlla. Acabem posant-hi encenalls de formatge parmesà.


Comentaris

  1. uauu m'encanta!! jo sempre barrejo rúcula amb canonges a les amanides!!! que bones són ...en menjaria cada àpat! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh celebro, a casa també ens agrada molt la barreja!!
      Petons


      Elimina
  2. Una altra amanida!!!!
    Com més en tinguem millor Sion, que l'època de calor és llarga!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem en temps d’amanides, i que nos ens faltin!!
      Petons

      Elimina
  3. M'encanten aquests tipus d'amanida, i aquesta em temo que te la copiaré directament (potser li cambio el pedrers per pernil d'ánec).... m'encanta la combinació de sabors que li has posat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro que t’agradi, pots copiar-la i canviar els pedres per pernil, també quedarà sensacional.
      Una abraçada

      Elimina
  4. Mmmmmm....molt bona! Moltes gràcies per compartir-la!
    petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Bona amanida!. Entusiasme a la cuina francesa :)

    ResponElimina
  6. Bona amanida!. Entusiasme a la cuina francesa :)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars