PATATES FARCIDES I CUITES AL FORN
INGREDIENTS
2 patates grosses
Bacó fumat a talls
Formatge al gust
Febre negre
Farigola en pols
Orenga en pols
Oli d’oliva
Sal
Rentem les patates i les eixuguem. Sense
pelar-les, en tallem un tall prim al llarg, és perquè s’aguanti bé sobre el
marbre.
Un cop se’ns aguanta plana, sobre el
marbre, posem un ganivet a cada costat, fem uns talls uniformes fins que arribem als
ganivets, així en tota la patata. Empolsem amb sal, pebre, les especies i un
raig d’oli.
Les posem a una safata i les portem al forn
que tindrem preescalfat a 200 ºC, deixem coure durant uns quaranta minuts.
Passat el temps, entremig dels talls de
patata, amb molta cura anirem posant-hi els talls de bacó i els de formatge
intercalant-los, amanim amb un rajolí d’oli i les tornem al forn uns vint
minuts més o fins que les tinguem al nostre gust.
En aquest punt espolsem formatge ratllat per
sobre i les tornem al forn un parell de minuts més perquè es desfaci el
formatge ratllat.
Si les
deixem refredar una bona estona també estan molt bones.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada