MUSCLOS I ESCOPINYES AMB CEBA I TOMÀQUET





INGREDIENTS

2 k de musclos
1 k d’escopinyes
3 cebes
1 kg de tomàquets madurs
Oli d’oliva
Sal

Posem les escopinyes a un cassó amb un grapat de sal, per que deixin anar la sorra que puguin porta. Deixem-les-hi mentre preparem la resta d’ingredients.

Netegem els musclos, els anem posant a una olla al foc perquè se’ns vagin obrint. Quan els tinguem oberts, els retirem una clova i reservem. Reservem també l’aigua que ens han deixat.

Tallem la ceba en juliana fina, la posem a una cassola amb oli, a foc suau perquè es vagi confitant.

Mentrestant ratllem els tomàquets madurs. Quan tinguem la ceba que comenci a transparentar, afegim els tomàquets ratllats, un polsim de sal i un de sucre, deixem coure també a foc suau.

Esbaldim les escopinyes, posem al mateix cassó al foc amb un rajolí d’aigua i les anirem posant de mica en mica, per poder-les treure tant punt comencin a obrir-se. També els retirarem una clova.

Passats uns 10 minuts hi aboquem part de l’aigua dels musclos que tenim reservada. Que cogui tot el conjunt fins que tinguem la salsa al nostre gust. Rectifiquem de sal si fes falta.

Un cop tinguem la salsa al nostre gust, hi afegim els musclos, les escopinyes i la resta de l’aigua que tenim reservada. Deixem coure tot el conjunt uns deu minuts més i ja podrem servir.

Ens farà falta una bona barra de pa.


Comentaris

  1. m'ho menjaria cada dia!! i que bons que són aquests moluscoss!! petons

    ResponElimina
  2. Jo també en menjaria cada dia...! m'agrada molt aquest platillo! petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars