SOPA DE BACALLÀ AMB PURÉ DE CIGRONS I OU ESCALDAT




INGREDIENTS

Per la sopa de bacallà:

400 g bacallà dessalat
2 grans d’all
Oli d’oliva

Pel puré de cigrons:

200 g de cigrons
Oli d’oliva
Sal

Per l’ou escaldat

1 ou
Oli d’oliva
Paper film

Per preparar la sopa de bacallà:

A un cassó amb oli calent (55º aprox.) confitem els alls. Reservem

A un altre cassó posem aigua per bullir el bacallà durant uns minuts, quan el tinguem llest el traiem, netegem de pell i d’espines, el tornem a posar al cassó, sense l’aigua de la cocció, que reservarem, afegim part de l’oli de confitar els alls, el triturem amb el turmix, acabem afegint-hi de mica en mica l’aigua de bullir-lo fins que tinguem una crema al nostre gust (podem posar-hi crema de llet en lloc de l’aigua, però a mi no m’agrada).

Per preparar el puré de cigrons:

Quan comprem els cigrons demanem una mica d’aigua de la cocció. Posem en el got de la batedora, els cigrons, un bon raig d’oli i triturem, si ens queda molt espès, podem afegir mica d’aigua de la seva cocció o una mica més d’oli, fins que tinguem el puré al nostre gust.

Per preparar l’ou escaldat:

Posem un cassó amb aigua al foc. Mentrestant a un got hi posem un quadrat de film de cuina, el pintem amb unes gotes d’oli, aboquem-hi l’ou, agafem el film, procurant que ens quedi ben tancat i el lliguem amb fil de cuina. El posem dins del cassó, el deixem coure uns quatre minuts.

Per servir, al plat posem la sopa de bacallà, una cullerada de puré de cigrons i l’ou a sobre.




També podem servir-la com entrant. Posem la crema en una copa i una cullerada de la crema de cigrons a sobre.



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars