CREMA DE FULLES DE CARXOFA AMB PINYONS
3 carxofes senceres
400 g de fulles de carxofa
700 g brou de pollastre
80 g de patata
50 g de ceba
30 g d'oli
20 g d'ametlles crues
60 g de formatge parmesà
Pebre negre molt
Sal
GUARNICIÓ
Carxofa confitada
Un grapat de pinyons
Pelem les patates les trossegem igual que la ceba. Posem una olla a foc suau, posem-hi la ceba ratllada amb l'oli d'oliva.
Quan aquesta comenci a enrossir hi afegim les patates tallades petites i les fulles de carxofa, ho escalfem tot junt i deixem bullir uns deu minuts.
En aquest punt hi afegim el brou i ho rectifiquem de sal i de pebre negre deixem bullir uns 20 minuts més.
Triturem fins a obtenir un puré molt fi i el colem.
Mentrestant hem netejat les tres carxofes deixant els cors retirem el plomissol. Els tallem per la meitat i els dividim en vuit talls cadascun, les salem i fregim amb una mica d’oli i reservem.
Ratllem finament les ametlles i el formatge parmesà i ho afegim a la sopa colada.
L'escalfem a foc suau i la tornem a triturar perquè quedi ben fina i emulsionada. Rectifiquem de sal i pebre.
Servim en un bol o plat fondo i decorem-ho amb la carxofa confitada, i els pinyons.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada